Communicatiemedewerker - BNP niveau 2 (A)

Communicatiemedewerker - BNP niveau 2 (A)

Vergroot je kansen in het communicatievak

Is communicatie onderdeel van jouw takenpakket, zit je sinds kort in het vak of heb je (nog) geen communicatieachtergrond? Dan is de gecertificeerde opleiding Communicatiemedewerker - BNP niveau 2 (A) voor jou de juiste keus. Je maakt kennis met de meest actuele theorie van het communicatievak en leert deze toe te passen in de praktijk. Het resultaat? Je functioneert beter en met meer zelfvertrouwen en vergroot hiermee je kansen op doorgroei.

Voor wie is de opleiding Communicatiemedewerker bedoeld?

Je hebt een ondersteunende communicatiefunctie (bijvoorbeeld vanuit het secretariaat) in het bedrijfsleven of bij de overheid. Ook voor de medewerker van communicatieadviesbureaus en de assistent van de communicatiemanager is de opleiding Communicatiemedewerker - BNP niveau 2 (A) zeer geschikt.

Direct rendement, ook voor de communicatie binnen jouw organisatie

Je:

  • krijgt inzicht in de meest actuele facetten van het communicatievak
  • leert over de productie van (audiovisuele) middelen, inzet van social media, organisatie van evenementen, het schrijven van (web)teksten en (pers)berichten etc.
  • kan de lesstof de volgende dag toepassen in de praktijk
  • vergroot de kans op doorgroei en waardering
  • ontvangt een gecertificeerd diploma dat hoog staat aangeschreven bij werkgevers

Professionele trainers

De docenten en trainers worden door SRM zorgvuldig geselecteerd. Vakkennis, ruime en actuele ervaring in het vakgebied en didactische kwaliteiten zijn de belangrijkste criteria. Zij hebben liefde voor het vak, volgen ontwikkelingen op de voet en beleven plezier aan het overdragen van hun kennis.

Diploma: SRM en Logeion

De opleiding Communicatiemedewerker - BNP niveau 2 (A) bereid je voor op het schriftelijk SRM examen Communicatiemedewerker - BNP niveau 2 (A). Als je het schriftelijk examen met goed gevolg aflegt, ontvang je het door de Beroepsvereniging Logeion gecertificeerde diploma Communicatiemedewerker - BNP niveau 2 (A).

Programma

Vakgebied: Communicatie Niveau: Take-off

Het programma van de opleiding Communicatiemedewerker - BNP niveau 2 (A) bestaat uit een aantal verschillende bijeenkomsten. Bekijk hieronder welke bijeenkomsten er zijn en wat ze inhouden.

Lesprogramma

1. Communicatie: een kennismaking Wat is communicatie en wat zijn communicatiemedewerkers? In deze eerste bijeenkomst komen de verschillende kanten van het vak aan de orde. Verder bekijken we hoe je communicatie kunt organiseren en welke waarde het vak heeft voor jouw organisatie.
2. Concerncommunicatie en marketingcommunicatie Tijdens deze bijeenkomst kijk je vanuit een helikopterview naar jouw organisatie en de wereld erom heen. Wat is allemaal van invloed op het imago? Welke rol spelen communicatie en marketingcommunicatie en hoe beïnvloeden deze disciplines elkaar?
3. Verkenning digitale landschap en monitoren online
4. Communicatieplan Een communicatieplan helpt om communicatie met verschillende doelgroepen gestructureerd en slim aan te pakken. Je leert om doelgroep, boodschap en communicatiemiddelen in een matrix te zetten, die de basis vormt voor het communicatieplan.
5. Effect van communicatiemiddelen Welke communicatiemiddelen zet je in om je doelgroep te bereiken? De keuze is enorm en hoe bepaal je welk middel het meest effectief is? Deze bijeenkomst geeft goede handvatten voor een weloverwogen keuze. Bovendien werp je een kritische blik op de middelen uit je eigen bedrijf.
6. Interne communicatie Je krijgt inzicht in de waarde van interne communicatie. Je leert onderscheid maken tussen de verschillende interne doelgroepen en je maakt kennis met traditionele en nieuwe interne communicatiemiddelen.
7. We love visuals
8. Relatiemarketing en events Hoe organiseer je een (succesvol) evenement? Onzekerheden uitsluiten, goed naar de doelgroep kijken en een volledig draaiboek maken, dit is slechts een greep uit de succesfactoren die in deze praktijkmodule aan de orde komen.
9. Tekst en beeld Hoe schrijf je een doeltreffende tekst? En welk beeld gebruik je om de boodschap over te brengen? Deze bijeenkomst ga je actief aan de slag en leer je hoe je tekst en beeld het best kunt laten aansluiten bij de doelgroep.
10. Omgaan met de pers Contact met journalisten is voor een communicatiemedewerker van groot belang. In deze bijeenkomst besteden we aandacht aan de Nederlandse media en aan de manier waarop je met journalisten kunt samenwerken.
11. Schrijven van (pers)berichten Voor een goed contact met de pers is het belangrijk om te weten welke eisen worden gesteld aan een persbericht, persfoto’s en een persbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst staat de praktijk centraal.
12. Sociale media basistraining Aan de hand van praktijkcases leer je hoe je social media kunt inzetten voor jouw organisatie. Je krijgt praktische handvatten over hoe je informatie het beste kunt delen via ondermeer Twitter, Facebook of LinkedIn en hoe je kunt monitoren wat er over jouw organisatie gezegd wordt op social media.
13. Schrijven voor het web (intranet/internet) Binnen een paar seconden beslist een bezoeker van een website of intranet of iets wel of niet interessant is. Je leert om jouw teksten daarop aan te passen. To the point, aantrekkelijk en afgestemd op de lezer.
14. Beeld en video Beeld wint het steeds vaker van tekst en jij kunt een belangrijke rol spelen in de productie van beeldmateriaal. Je maakt kennis met de verschillende disciplines die nodig zijn om te komen tot een krachtige visuele presentatie (film/video).
15. Huisstijl, drukwerk en uitbesteden Vanuit een praktische invalshoek ervaar je wat het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl met zich meebrengt. Zoals welke inventarisatie je moet maken en wat verstandige keuzes zijn wat betreft lettertype, kleur, symboliek en vormgeving. Je leert je te verplaatsen in de taak van de vormgever, drukker en webbouwer, die de huisstijl tot leven moeten brengen op basis van jouw informatie.
16. Examentraining Na deze slotbijeenkomst weet je hoe je je het best kunt voorbereiden op het schriftelijk examen en ben je in staat samenhang te zien tussen alle opgedane kennis.

Startdata en locaties

Vakgebied: Communicatie Niveau: Take-off

Onderstaand overzicht bevat de startdata en locaties van de opleiding Communicatiemedewerker - BNP niveau 2 (A). Een overzicht van de data en locaties van alle individuele bijeenkomsten vind je in het voorlopig rooster in de uitgebreide informatie (PDF).

Startdatum Plaats Locatie Groep
18-09-2018 Utrecht Meeting Plaza Dinsdag

Literatuur

Vakgebied: Communicatie Niveau: Take-off

In onderstaand overzicht vind je de verplichte en aanbevolen literatuur voor de opleiding Assistent communicatiemedewerker (Beroepsniveau-A). Je kunt de boeken los bestellen bij managementboek.nl via de linkjes in onderstaand overzicht, maar ook als compleet pakket via de speciale SRM Communicatie-A boekenlijst op Managementboek.nl.

Verplichte literatuur

Praktisch persbeleid

Auteur: Drs. Marten Waardenburg

Contacten met de pers zijn in iedere onderneming van wezenlijk belang. Hoe die contacten moeten verlopen, wordt vastgelegd in het persbeleid van de onderneming. Daarin staat zowel beschreven hoe gereageerd moet worden als het bedrijf door de pers wordt benaderd, als wat het bedrijf er zelf aan doet om de pers te halen.

Essentie van Communicatie

Auteur: Wil Michels

Boeien Binden Verrassen Verleiden Communicatie is eigenlijk een voorstel. Mogelijk wil je ontvangen informeren, overtuigen of misschien zelfs verleiden. Dit boek doet je een voorstel, een belofte; dit boek biedt je een inspirerende en eenvoudige inleiding in het vakgebied communicatie.

Aanbevolen literatuur

Prijsopbouw

Vakgebied: Communicatie Niveau: Take-off

In onderstaand overzicht vind je een specificatie van de kosten van de opleiding Communicatiemedewerker - BNP niveau 2 (A). De integrale opleidingsprijs bestaat uit opleidingskosten en examenkosten. De verplichte literatuur kun je zelf bestellen bij Managementboek.nl.

Moet je de opleiding zelf betalen?

SRM biedt in een beperkt aantal gevallen financiële support aan. Bekijk hier de voorwaarden
van SRM Loopbaan support.

Kosten

OnderdeelOmschrijvingPrijs
Opleidingskosten De opleidingskosten zijn btw-vrij. € 1.695,00
Schriftelijk examen
(SRM Examen)
Het schriftelijk examen wordt ontwikkeld en afgenomen door SRM. De kwaliteit van de examens van SRM wordt gewaarborgd door een onafhankelijke examencommissie en beroepsverenigingen als Logeion en de TMA. € 275,00
Integrale prijsDe integrale prijs is btw-vrij.
Let op: Onder de integrale prijs vallen niet de literatuurkosten.
€ 1.970,00

SRM Loopbaan support

Betaal je de opleiding zelf? Kijk dan eens wat SRM Loopbaan support voor je kan betekenen.


Overige kosten

OnderdeelOmschrijvingPrijs
Verplichte literatuur De totaalprijs voor verplichte literatuur geeft een indicatie van de geschatte literatuurkosten. Je dient de literatuur zelf te bestellen. Instructies voor het bestellen van literatuur vind je onder het tabblad ‘Literatuur’. € 115,00
Aanbevolen literatuur Het is niet verplicht om aanbevolen literatuur aan te schaffen. Instructies voor het bestellen van literatuur vind je onder het tabblad ‘Literatuur’. € 43,00

Wat vonden zij van Communicatiemedewerker - BNP niveau 2 (A)

Deze opleiding is gecertificeerd door Logeion
 
 

Advies nodig?

Advies nodig bij het maken van je keus? Laat je naam en telefoonnummer achter en de programmamanager van de Communicatie opleidingen en trainingen belt je persoonlijk op.

 
 
Sluit

Communicatiemedewerker - BNP niveau 2 (A)

Vul onderstaande gegevens in om uitgebreide informatie (in PDF-formaat) te downloaden. De download start direct na het verzenden van de gegevens.

      Download
Sluit

Bedankt voor het downloaden

Je download start over enkele seconden. Twijfel je welke opleiding of training het best bij je past? Neem dan contact op met SRM via 020 - 512 65 00 of info@srm.nl.