Het Strategisch Communicatieplan

Het Strategisch Communicatieplan

Het is een flinke stap van het functioneren als junior/medior communicatieadviseur, gespecialiseerd in het opzetten van een operationeel projectplan (B-niveau, BNP 3 managen), naar het inpassen van communicatie in het bedrijfsbeleid (C-niveau, BNP 4 managen). Deze intensieve driedaagse training is daarvoor de ideale opstap. Aan de hand van een eigen in te brengen case - en bij het ontbreken daarvan: een door ons geleverde bedrijfscase - leren onze docenten je deze stap te maken.

Met deze veel geprezen training geef je een krachtige impuls aan je eigen professionele en persoonlijke ontwikkeling. Een stevigere positie in je bedrijf of organisatie is het resultaat. Je bent hiermee op communicatiegebied een volwaardig partner van het management.

Voor wie bedoeld

Je hebt in jouw organisatie de verantwoordelijkheid om de (online) communicatie zowel op operationeel als strategisch niveau succesvol te integreren in het bedrijfsbeleid. Je hebt behoefte aan theoretische onderbouwing én praktische informatie zodat je zelf aan de slag te kunt.

Bij de intensieve training Het Strategisch Communicatieplan sta jij als professional centraal. Dat betekent dat wij allereerst nagaan waar het zwaartepunt van je vragen op het gebied van communicatiestrategie ligt. De wensen van de deelnemers vormen de rode draad. En is de training afgelopen, dan kan je bij ons terecht om eventuele losse eindjes vast te knopen. Bij dat alles staat centraal dat je na deze training in staat bent je functie veel meer als een onderdeel van de organisatiestrategie te zien.

Direct rendement

Je

  • hebt kennis en instrumenten in handen om communicatieplannen naar een hoger niveau te brengen;
  • krijgt inzicht de rol van het communicatieplan in de marketing- en ondernemingsstrategie;
  • leert hoe je gestructureerd tot een oplossing van een communicatievraagstuk komt;
  • leert hoe je concepten en modellen vertaalt naar jouw eigen praktijk;
  • krijgt inzicht in de interactie tussen organisatie en afnemer en in de mogelijkheden en beperkingen van communicatie op gedragsbeïnvloeding;
  • kent het belang van doelgroepkennis en selectie;
  • krijgt inzicht in de rol van nieuwe (social) media in de media- en middelenmix;
  • Bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het communicatievak.

Jouw collega deelnemers

Jouw collega-deelnemers hebben een overeenkomstig denk- en ervaringsniveau. Ze werken in uiteenlopende organisaties uit de profit en non-for-profit waar ze vaak op andere markten actief zijn. Je maakt kennis met andere ondernemingsvormen, organisatiedoelen, producten, diensten, doelgroepen dan waarmee je dagelijks te maken heeft. Dat maakt de training Strategische Communicatieplanning extra interessant.

Docenten en trainers

docenten en trainers worden door SRM zorgvuldig geselecteerd. Vakkennis, ruime en actuele ervaring in het vakgebied, en didactische kwaliteiten zijn de belangrijkste criteria.

Programma

Vakgebied: Communicatie Niveau: Advanced

De training Het Strategisch Communicatieplan bestaat uit drie dagen training, waar kennisoverdracht en interactie centraal staan. Hierin krijg je instrumenten aangereikt om je eigen communicatieplannen naar een hoger niveau te brengen. Uiteraard met aandacht voor de laatste ontwikkelingen en de inzet van social media. In de training Het Strategisch Communicatieplan bieden de docenten veel aandacht voor jouw persoonlijk werksituatie en zullen ze je ondersteunen bij de vaktechnische vragen die je hebt. Bekijk hieronder een uitgebreide beschrijving van het programma van de training Het Strategisch Communicatieplan.

Startdata en locaties

Vakgebied: Communicatie Niveau: Advanced

Onderstaand overzicht bevat de startdata en locaties van de training Het Strategisch Communicatieplan. Een overzicht van de data en locaties van alle individuele bijeenkomsten vind je in het voorlopig rooster in de uitgebreide informatie (PDF).

Startdatum Plaats Locatie Groep
02-11-2018 Utrecht Meeting Plaza Vrijdag

Literatuur

Vakgebied: Communicatie Niveau: Advanced

In onderstaand overzicht vind je de verplichte en aanbevolen literatuur voor de training Het Strategisch Communicatieplan. Je kunt de boeken los bestellen bij managementboek.nl via de linkjes in onderstaand overzicht.

Verplichte literatuur

Communicatiestrategie

Auteur: Wil Michels

Nederland kent veel boeken over strategische communicatie, maar nog geen boek met concrete communicatiestrategieën. Dat boek is er nu dan eindelijk: 'Communicatiestrategie', en nog wel geschreven doorn communicatiegoeroe Wil Michels, auteur van het beroemde 'Communicatie Handboek'. Michels omschrijft communicatiestrategie als de manier waarop de organisatie transacties en interacties aangaat met haar interne en externe omgeving om bijvoorbeeld sterke relaties en een krachtige reputatie op te bouwen. Een effectieve communicatiestrategie focust de inspanningen en zorgt voor consistentie in de communicatie.

Prijsopbouw

Vakgebied: Communicatie Niveau: Advanced

In onderstaand overzicht vind je een specificatie van de kosten van de training Het Strategisch Communicatieplan.

Kosten

OnderdeelOmschrijvingPrijs
Opleidingskosten De opleidingskosten zijn btw-vrij. € 1.395,00
Integrale prijsDe integrale prijs is btw-vrij.
Let op: Onder de integrale prijs vallen niet de literatuurkosten.
€ 1.395,00

Overige kosten

OnderdeelOmschrijvingPrijs
Verplichte literatuur De totaalprijs voor verplichte literatuur geeft een indicatie van de geschatte literatuurkosten. Je dient de literatuur zelf te bestellen. Instructies voor het bestellen van literatuur vind je onder het tabblad ‘Literatuur’. € 30,00

Wat vonden zij van Het Strategisch Communicatieplan

Advies nodig?

Advies nodig bij het maken van je keus? Laat je naam en telefoonnummer achter en de programmamanager van de Communicatie opleidingen en trainingen belt je persoonlijk op.

 
 
Sluit

Het Strategisch Communicatieplan

Vul onderstaande gegevens in om uitgebreide informatie (in PDF-formaat) te downloaden. De download start direct na het verzenden van de gegevens.

      Download
Sluit

Bedankt voor het downloaden

Je download start over enkele seconden. Twijfel je welke opleiding of training het best bij je past? Neem dan contact op met SRM via 020 - 512 65 00 of info@srm.nl.