Online PR & Social Media

Online PR & Social Media

De online mogelijkheden voor PR breiden zich uit. Nieuwe middelen vereisen nieuwe kennis. Je bent ongetwijfeld zelf actief om zakelijk en/of privé de verschillende mogelijkheden te ontdekken. Je hebt basiskennis van de bekendste sociale netwerken, zoals LinkedIn, Facebook en Twitter, maar hoe zet je deze middelen gericht in zodat ze een bijdrage leveren aan de organisatiedoelstellingen? Dat leer je bij de SRM-opleiding Online PR & Sociale Media.

In vier dagen maak je kennis met de verschillende mogelijkheden en leer je deze toepassen. Je leert hoe je de verschillende middelen op strategische wijze in kunt zetten. Tussendoor werk je met je medestudenten aan een concrete case zodat je de opgedane kennis meteen in de praktijk kunt brengen. Je krijgt antwoord op de vraag hoe je monitort, wat er online over jouw organisatie wordt verteld of getoond en wat er leeft bij de doelgroep. Je leert hoe je alles kunt volgen en vooral welke rol een organisatie hierin kan spelen.

Bij aanvang van de training ontvang alle deelnemers een briefing over een praktijkcase. Tussen de opleidingsdagen werk je in kleinere groepen aan deze case. Op de laatste dag brengen de groepen een advies uit aan de opdrachtgever die de case heeft ingebracht.

Voor wie bedoeld?

Je bent in jouw organisatie verantwoordelijk voor de (online) communicatie en je wilt online PR en sociale media succesvol integreren in communicatieplannen en strategieën. Je hebt behoefte aan theoretische onderbouwing en praktische informatie om zelf aan de slag te kunnen.

Direct rendement

Je:

  • leert aan de hand van live-cases hoe bekende 'voorlopers' hun visie op communicatie aanpasten en nieuwe, innovatieve strategieën bedachten
  • krijgt feiten, onderzoeken en andere gegevens die nodig zijn om anderen in je organisatie te betrekken bij de visie en strategie die je ontwikkelt voor je organisatie
  • leert alles rondom nieuwe media en de toepasbaarheid daarvan in de communicatieplannen en -strategieën
  • krijgt inzicht in de ontwikkeling van het veranderende gedrag van (communicatie)doelgroepen
  • leert op basis van praktijkcases een advies te schrijven over de inzet van sociale media en online PR
  • leert de opgedane kennis te vertalen naar een praktisch toepasbare en weloverwogen aanpak
  • je werkt met een kleine groep, tussen de opleidingsdagen door, aan een praktijkcase, om zo samen het geleerde in de praktijk te brengen.

Docenten en trainers

SRM selecteert de trainers zorgvuldig. Zij hebben een ruime staat van dienst op het gebied van PR en social media.

Startdata en locaties

Vakgebied: Communicatie Niveau: Advanced

Onderstaand overzicht bevat de startdata en locaties van de opleiding Online PR & Social Media. Een overzicht van de data en locaties van alle individuele bijeenkomsten vind je in het voorlopig rooster in de uitgebreide informatie (PDF).

Startdatum Plaats Locatie Groep
17-05-2018 Utrecht Meeting Plaza Donderdag
24-09-2018 Amsterdam SRM Maandag
08-11-2018 Utrecht Meeting Plaza Donderdag

Literatuur

Vakgebied: Communicatie Niveau: Advanced

Verplichte literatuur

Aanbevolen literatuur

Prijsopbouw

Vakgebied: Communicatie Niveau: Advanced

In onderstaand overzicht vind je een specificatie van de kosten van de opleiding Online PR & Social Media.

Kosten

OnderdeelOmschrijvingPrijs
Opleidingskosten De opleidingskosten zijn btw-vrij. € 1.895,00
Integrale prijsDe integrale prijs is btw-vrij.€ 1.895,00

Wat vonden zij van Online PR & Social Media

Advies nodig?

Advies nodig bij het maken van je keus? Laat je naam en telefoonnummer achter en de programmamanager van de Communicatie opleidingen en trainingen belt je persoonlijk op.

 
 
Sluit

Online PR & Social Media

Vul onderstaande gegevens in om uitgebreide informatie (in PDF-formaat) te downloaden. De download start direct na het verzenden van de gegevens.

      Download
Sluit

Bedankt voor het downloaden

Je download start over enkele seconden. Twijfel je welke opleiding of training het best bij je past? Neem dan contact op met SRM via 020 - 512 65 00 of info@srm.nl.