Strategisch adviseren

Strategisch adviseren

Communicatie is in de meeste bedrijven en instellingen een onmisbaar onderdeel van het totale bedrijfsbeleid. De communicatieadviseur wordt geacht op managementniveau mee te denken, mee te praten en te handelen. Dat vereist goede inhoudelijke kennis, uitstekende gesprekstechniek - zoals goed kunnen luisteren en adviseren met overtuigingskracht - en scherp strategisch inzicht.

Voor wie bedoeld?

De training overtuigend strategisch adviseren is bedoeld voor communicatieprofessionals die hun invloed willen vergroten en daarom hun gespreks- en adviesvaardigheden verder willen ontwikkelen. De trainer gaat uit van de verantwoordelijkheden die het management van je verwacht. Na de training Strategisch adviseren heb je inzicht in factoren die jouw functioneren kunnen bevorderen of belemmeren.

Direct rendement

  • Je brengt jouw gespreksvaardigheden op een hoger niveau.
  • Je weet welke voorbereiding nodig is om met meer overtuigingskracht te kunnen adviseren.
  • Je verbetert jouw performance als adviseur.
  • Je leert omgaan met krachtenvelden in organisaties.
  • Je ontwikkelt een plan van aanpak voor een adviescasus uit jouw eigen praktijk.
  • Je brengt het geleerde tussen de trainingsdagen door in de praktijk.

Jouw collega-deelnemers

Jouw collega-deelnemers zijn werkzaam als (senior)communicatieadviseur, voorlichter, communicatiemanager en consultant van communicatieadviesbureaus.

Trainers

De trainers worden door SRM zorgvuldig geselecteerd. Vakkennis, ruime en actuele ervaring in het vakgebied en didactische kwaliteiten zijn de belangrijkste criteria.

Startdata en locaties

Vakgebied: Communicatie Niveau: Advanced

Onderstaand overzicht bevat de startdata en locaties van de training Strategisch adviseren. Een overzicht van de data en locaties van alle individuele bijeenkomsten vind je in het voorlopig rooster in de uitgebreide informatie (PDF).

Startdatum Plaats Locatie Groep
04-04-2018 Utrecht Meeting Plaza Woensdag
08-11-2018 Utrecht Meeting Plaza Donderdag

Literatuur

Vakgebied: Communicatie Niveau: Advanced

Hier vind je de verplichte of aanbevolen literatuur voor de training Strategisch adviseren. Je kunt het boek bestellen bij managementboek.nl via de link in onderstaand overzicht.

Verplichte literatuur

Adviseren als tweede beroep - Resultaat bereiken als adviseur

Auteur: Nathans, H.

Ideeën in de organisatie geaccepteerd te krijgen. Voor veel staf- en beleidsmedewerkers die goed zijn in hun vak, blijft dit nog steeds een groot struikelblok. En dat is jammer, want vaak is het hun taak vanuit hun discipline een bijdrage te leveren aan de organisatie. Wanneer ze echter niet over de vaardigheden beschikken om invloed uit te oefenen, gaat die bijdrage verloren. Eigenlijk is adviseren dan ook het tweede beroep van staf- en beleidsfunctionarissen.

Prijsopbouw

Vakgebied: Communicatie Niveau: Advanced

In onderstaand overzicht vind je een specificatie van de kosten van de training Strategisch adviseren. De integrale opleidingsprijs bestaat uit opleidingskosten en verblijfskosten. De verplichte literatuur kun je zelf bestellen bij Managementboek.nl.

Kosten

OnderdeelOmschrijvingPrijs
Opleidingskosten De opleidingskosten zijn btw-vrij. € 1.695,00
Integrale prijsDe integrale prijs is btw-vrij.
Let op: Onder de integrale prijs vallen niet de literatuurkosten.
€ 1.695,00

Overige kosten

OnderdeelOmschrijvingPrijs
Verplichte literatuur De totaalprijs voor verplichte literatuur geeft een indicatie van de geschatte literatuurkosten. Je dient de literatuur zelf te bestellen. Instructies voor het bestellen van literatuur vind je onder het tabblad ‘Literatuur’. € 50,00

Wat vonden zij van Strategisch adviseren

Advies nodig?

Advies nodig bij het maken van je keus? Laat je naam en telefoonnummer achter en de programmamanager van de Vaardigheidstrainingen belt je persoonlijk op.

 
 
Sluit

Strategisch adviseren

Vul onderstaande gegevens in om uitgebreide informatie (in PDF-formaat) te downloaden. De download start direct na het verzenden van de gegevens.

      Download
Sluit

Bedankt voor het downloaden

Je download start over enkele seconden. Twijfel je welke opleiding of training het best bij je past? Neem dan contact op met SRM via 020 - 512 65 00 of info@srm.nl.