Een Strategisch Marketingplan schrijven

Een Strategisch Marketingplan schrijven

Soms heb je het gevoel dat het door je bedrijf gevoerde marketingbeleid 'scherper' kan. Je ziet bijvoorbeeld dat de concurrentie een aantal zaken slimmer aanpakt. Of dat bepaalde ontwikkelingen sneller gaan dan verwacht (bijvoorbeeld op online gebied), waardoor klanten weglopen. Wil je weten hoe je het marketingbeleid kunt aanscherpen, maar het je geen tijd of behoefte om een van onze uitgebreide NIMA Marketingopleidingen te volgen? Dan is onze compacte training Een Strategisch Marketingplan schrijven de juiste keuze.

De training verschaft je de kennis én de vaardigheden om marketingvraagstukken om te zetten in het juiste commerciële beleid. Je leert hoe je een goed (online en/of offline) marketingplan gericht op een consumentenmarkt of een B2B markt opstelt en hoe dat plan concreet kan worden uitgevoerd binnen jouw organisatie.

Kortom: je leert hoe het marketingbeleid van je organisatie kan worden aangescherpt en hoe je dit beleid concreet uitwerkt in een operationeel marketingplan.

Voor wie bedoeld

Je bent (mede)verantwoordelijk voor het marketingbeleid van een product, dienst of merk. Je beschikt op basis van je hbo of universitaire vooropleiding over een redelijke hoeveelheid marketingkennis. Maar de concrete toepassing van deze kennis in je huidige baan blijkt lastig. Je hebt behoefte aan een training die glashelder maakt hoe je een marketingplan opstelt en (vooral) hoe je ervoor zorgt dat zo’n plan ook wordt uitgevoerd.

Of:

Je bent niet (direct) verantwoordelijk voor het marketingbeleid, maar je bent er wel bij betrokken. Bijvoorbeeld vanuit een financiële, technische of salesfunctie. Je wilt beter in staat zijn mee te denken over het commerciële beleid en het door de marketingafdeling geformuleerde beleid kunnen evalueren. Je beschikt over een hbo of universitair denkniveau.

Heb je behoefte aan een uitgebreide marketing training die opleidt tot het internationaal erkende NIMA B of NIMA C diploma?
Dan raden we je aan onze NIMA C of één van onze NIMA B opleidingen te volgen.

Jouw collega-deelnemers

Jouw collega-deelnemers beschikken net als jij over hbo of universitair denkniveau en hebben meerdere jaren praktijkervaring. Je zult tijdens de training zien hoe anderen omgaan met problemen en dat ze daarbij andere accenten leggen. Daarom werk je tijdens deze training in teamverband aan praktijkopdrachten. Het uitwisselen van kennis en ervaring met jouw collega-deelnemers is een interessant aspect en biedt je de nodige ruimte om te netwerken.

Docenten en trainers

De docenten worden door SRM zorgvuldig geselecteerd. Vakkennis, ruime en actuele marketing ervaring en didactische kwaliteiten zijn de belangrijkste criteria. We maken zeker tijdens deze training uitsluitend gebruik van docenten die in hun beroepspraktijk veelvuldig betrokken zijn geweest bij het opstellen en/of beoordelen van marketingplannen.

Startdata en locaties

Vakgebied: Marketing Niveau: Advanced

Onderstaand overzicht bevat de startdata en locaties van de training Een Strategisch Marketingplan schrijven. Een overzicht van de data en locaties van alle individuele bijeenkomsten vind je in het voorlopig rooster in de uitgebreide informatie (PDF).

Startdatum Plaats Locatie Groep
13-04-2018 Amsterdam SRM Vrijdag
28-09-2018 Amsterdam SRM Vrijdag

Literatuur

Vakgebied: Marketing Niveau: Advanced

Verplichte literatuur

Aanbevolen literatuur

Prijsopbouw

Vakgebied: Marketing Niveau: Advanced

In onderstaand overzicht vind je een specificatie van de kosten van de training Een Strategisch Marketingplan schrijven.

Kosten

OnderdeelOmschrijvingPrijs
Opleidingskosten De opleidingskosten zijn exclusief btw. € 1.995,00
Integrale prijsDe integrale prijs is exclusief btw.
Let op: Onder de integrale prijs vallen niet de literatuurkosten.
€ 1.995,00

Overige kosten

OnderdeelOmschrijvingPrijs
Verplichte literatuur De totaalprijs voor verplichte literatuur geeft een indicatie van de geschatte literatuurkosten. Je dient de literatuur zelf te bestellen. Instructies voor het bestellen van literatuur vind je onder het tabblad ‘Literatuur’. € 40,00
Aanbevolen literatuur Het is niet verplicht om aanbevolen literatuur aan te schaffen. Instructies voor het bestellen van literatuur vind je onder het tabblad ‘Literatuur’. € 37,00

Wat vonden zij van Een Strategisch Marketingplan schrijven

Advies nodig?

Advies nodig bij het maken van je keus? Laat je naam en telefoonnummer achter en de programmamanager van de Marketing opleidingen en trainingen belt je persoonlijk op.

 
 
Sluit

Een Strategisch Marketingplan schrijven

Vul onderstaande gegevens in om uitgebreide informatie (in PDF-formaat) te downloaden. De download start direct na het verzenden van de gegevens.

      Download
Sluit

Bedankt voor het downloaden

Je download start over enkele seconden. Twijfel je welke opleiding of training het best bij je past? Neem dan contact op met SRM via 020 - 512 65 00 of info@srm.nl.