Social media training

Social media training

Vakgebied: Online marketing Niveau: Take-off

Voor wie is de social media training bedoeld?

De social media training is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de marketing, marketingcommunicatie of communicatie en zich afvraagt wat social media nu precies inhoudt, wat het nut is van social media en welke mogelijkheden social media allemaal biedt.

Hoe ziet een dag social media training eruit?

In de ochtend worden aan de hand van best practices naast de geijkte social media als Facebook, Twitter, LinkedIn en Foursquare ook nieuwe, interessante en opmerkelijke social media als Roamler, Pinterest, Getglue, Last.fm en Repudo behandeld. Daarna is het tijd voor een fijne lunch.

Omdat kennis zonder kunde voor iets praktisch als social media niet genoeg is, gaan de handen na de lunch uit de mouwen. In samenspraak met jouw collega-deelnemers kiezen we één sociale media uit waar we dieper op ingaan totdat je de werking ervan perfect doorgrondt.

Als laatste nemen we het monitoren van social media onder de loep. Je krijgt goede social media monitoringstools aangereikt en leert hiermee werken. Zo zul je in staat zijn om in kaart te brengen waar jouw doelgroep zich online bevindt, waar ze over praten en hoe je de dialoog met ze aan kunt gaan.

Highlights uit de social media training

Je:

  • leert welke soorten en vormen van social media er zijn en hoe deze zich van elkaar onderscheiden
  • maakt jezelf vertrouwd met de terminologie binnen de kaders van social media
  • leert aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe social media tegenwoordig kan worden ingezet voor marketing-, marketingcommunicatie- of communicatiedoeleinden
  • leert hoe je conversaties op social media gemakkelijk kunt monitoren
  • brengt het geleerde tijdens de social media training direct in de praktijk

Opleidingsmateriaal

Om je tijdens de social media training zo goed mogelijk vertrouwd te maken met de wereld van social media, zal een deel van de training worden gereserveerd om in de praktijk met social media aan de slag te gaan. Er wordt van jou als deelnemer dan ook verwacht dat je op de dag van de training een laptop meeneemt.

Docenten en trainers

De social media training wordt verzorgd door trainers met ruime en actuele ervaring in het online marketing en communicatie vakgebied. De trainers van de social media training gebruiken social media op dagelijkse basis, zowel zakelijk als privé.

Certificaat

Na het volgen van de social media training ontvang je het SRM-certificaat Social Media.

Vervolgtraject

Na het volgen van de social media training ben je helemaal up-to-date met de terminologie en de diverse middelen van het social media landschap. Wil je vervolgens social media succesvol leren integreren in je marketing-, marketingcommunicatie-, of communicatiestrategie? Kies dan voor één van de social media opleidingen op professional of advanced niveau. Te denken valt aan de Masterclass Marketingcommunicatie & Social Media, de Masterclass Communicatie in het digitale tijdperk of de training Online PR & Social Media.

Startdata en locaties

Vakgebied: Online marketing Niveau: Take-off

Onderstaand overzicht bevat de startdata en locaties van de training Social Media. Een overzicht van de data en locaties van alle individuele bijeenkomsten vind je in het voorlopig rooster in de uitgebreide informatie (PDF).

Startdatum Plaats Locatie Groep
12-11-2014 Amsterdam SRM Woensdag
16-12-2014 Utrecht Meeting Plaza Dinsdag

Literatuur

Vakgebied: Online marketing Niveau: Take-off

Verplichte literatuur

Aanbevolen literatuur

Prijsopbouw

Vakgebied: Online marketing Niveau: Take-off

In onderstaand overzicht vind je een specificatie van de kosten van de Social Media training.

Kosten

OnderdeelOmschrijvingPrijs
Opleidingskosten De opleidingskosten zijn exclusief btw. € 395,00
Integrale prijsDe integrale prijs is exclusief btw.€ 395,00

Welke social media training
past het best bij mij?

SRM heeft twee korte intensieve trainingen die jou wegwijs maken in de wereld van social media: De Social media training en de training Social media in de praktijk.

Betwijfel je welk van deze trainingen jou de meeste toegevoegde waarde zal bieden? We leggen je graag de overeenkomsten en verschillen uit: Welke social media training past bij mij?


Meer informatie
 
 

Advies nodig?

Advies nodig bij het maken van je keus? Laat je naam en telefoonnummer achter en de programmamanager van de Online marketing opleidingen en trainingen belt je persoonlijk op.

 
 
Sluit

Social media training

Vul onderstaande gegevens in om uitgebreide informatie (in PDF-formaat) te downloaden. De download start direct na het verzenden van de gegevens.

      Download
Sluit

Bedankt voor het downloaden

Je download start over enkele seconden. Twijfel je welke opleiding of training het best bij je past? Neem dan contact op met de SRM Client Desk via 020 - 512 65 55 of clientdesk@srm.nl.