Je bent hier: Home  / Boekrecensies

Boekrecensies

Titel: Brand Simple
Auteur: Allen P. Adamson
Uitgever: Palgrave MacMillan 2006
EAN: ISBN 1403974055

Recensent: Martin Danko
Functie: Docent marketing SRM

Handboek voor de Brand manager

Over merken en branding zijn bijzonder veel boeken verschenen. Logisch, want het wordt steeds moeilijker voor merken om zich te onderscheiden in de niet aflatende stroom van producten en boodschappen die dagelijks over ons als consumenten wordt uitgestrooid. Het onderwerp is populair, maar veel boeken verzanden in (semi-) wetenschappelijke gemeenplaatsen over de theorie achter het merk.

De auteur van BrandSimple erkent dat er al veel literatuur over dit vakgebied is verschenen en voegt daarbij dat het niet zijn bedoeling is om literatuur te schrijven maar veel meer een praktische handleiding. Daar is hij dan ook prima in geslaagd!

BrandSimple is zeer toegankelijk geschreven en op bijna iedere pagina voorzien van praktijkvoorbeelden die voor iedereen herkenbaar zijn, ondanks dat het alleen Amerikaanse voorbeelden zijn. Na een zeer korte inleiding in de, naar de mening van Adamson relevante, geschiedenis van merken duikt het boek al snel de praktijk in van het hoe. Daar spreekt ook de kracht uit: in plaats van theorieën wordt een stappenplan gegeven dat duidelijk aangeeft wat je moet doen om een merk te bouwen.

De ruime ervaring van Adamson bij diverse A-merken, reclamebureaus en inmiddels 20 jaar bij een bureau gespecialiseerd in het ontwikkelen van merken druipt van de pagina?s. Als enige minpunt zou eventueel aangemerkt kunnen worden dat het soms te veel neigt naar zelfverheerlijking en reclame voor zijn eigen bureau, maar dat vergeef je Adamson.

Dit boek biedt een zeer praktische handleiding voor het bouwen en onderhouden van een ?of meerdere ? merken en is interessant en onderhoudend. Het bevat een 5-stappenplan hoe branding werkt en als uitsmijter geeft het een top-10 van kernpunten. Een absolute aanrader voor iedereen die met merken en branding te maken heeft!

Beoordeling

Praktisch
Leesbaar
Actueel
Vernieuwend

Ons oordeel: lezenswaardig

sluiten Sluiten

Inloggen

Je bent ingelogd

Via onderstaande knop ga je direct naar de SRM inlogomgeving.


Uitloggen?

» Uitloggen? Klik hier