Omgevingsanalyse en Communicatie

Wat vinden jouw stakeholders van de plannen van jouw organisatie en hoe pas jij de berichtgeving hierop aan? Als communicatieprofessional wil je belangrijke...

Lees meer.

Wat vinden jouw stakeholders van de plannen van jouw organisatie en hoe pas jij de berichtgeving hierop aan? Als communicatieprofessional wil je belangrijke signalen vanuit de omgeving monitoren om in tijden van crisis snel en adequaat te kunnen handelen. Een training of opleiding Omgevingsanalyse en Communicatie helpt je bij het...

Lees meer.

Wat vinden jouw stakeholders van de plannen van jouw organisatie en hoe pas jij de berichtgeving hierop aan? Als communicatieprofessional wil je belangrijke signalen vanuit de omgeving monitoren om in tijden van crisis snel en adequaat te kunnen handelen. Een training of opleiding Omgevingsanalyse en Communicatie helpt je bij het...

Lees meer.
  • Direct beter resultaat in de praktijk
  • Les van de beste uit het vak
  • Gemiddelde beoordeling van >8,5

Omgevingsanalyse en Communicatie: 5 trainingen of opleidingen

Alle filters
Niveau
Vakgebied
Startmoment
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Filters

Executive Programma C, D (Post-)Master (1)

Training (1)

Masterclass (3)

Wat vinden jouw stakeholders van de plannen van jouw organisatie en hoe pas jij de berichtgeving hierop aan? Als communicatieprofessional wil je belangrijke signalen vanuit de omgeving monitoren om in tijden van crisis snel en adequaat te kunnen handelen. Een training of opleiding Omgevingsanalyse en Communicatie helpt je bij het maken van grondige omgevingsanalyses en het nemen van de juiste beslissingen omtrent crisiscommunicatie. Bekijk hieronder het aanbod aan trainingen en opleidingen bij SRM.

Volg de SRM C Leergang Omgevingskennis

Wil jij jezelf verder specialiseren in het analyseren en duiden van omgevingskennis? Met SRM C Leergang Omgevingskennis ontwikkel jij jezelf tot omgevingsanalist. De leergang bestaat uit 4 modules waarin je leert welke signalen relevant zijn voor je organisatie en hoe je die rapporteert en presenteert. Hierbij verschuift het zwaartepunt van signaleren naar analyseren, duiden en strategisch adviseren. De modules worden afgesloten met een moduleopdracht. Rond je alle modules met een voldoende af? Dan ontvang je het diploma SRM C Leergang Omgevingskennis.

Mediamonitoring: leren hoe het werkt door een module 

Hoe zorg je dat je op de hoogte bent van relevante trends en signalen voor jouw organisatie? Welke tools helpen jou bij het maken van nieuwsoverzichten? In de Module Mediamonitoring vind je de antwoorden op die vragen. De module is bedoeld voor medewerkers van newsrooms en communicatieafdelingen die graag beter willen worden in het scannen van nieuws en media. Het programma duurt 1 dag en wordt afgesloten met een moduleopdracht waarbij je een nieuwsupdate moet opleveren. Na het afronden van de module ontvang je een certificaat.

Word een crisisanalist met de Module Crisisanalyse

Wat als jouw organisatie in een crisissituatie terecht komt en jij als communicatieadviseur het sentiment van jouw belangrijkste stakeholders moet managen? In de Module Crisisanalyse leer je om te gaan met crisiscommunicatie door op zoek te gaan naar specifieke informatie over een crisis of incident en erachter te komen welke gedragingen of meningen naar voren komen op online en offline media. Het programma duurt 1 dag en wordt afgesloten met een extern examen bij onze partner IVF waarmee je officieel geregistreerd wordt als crisisanalist.

Krijg zicht op de beeldvorming rondom jouw organisatie via de Module Media-analyse

Wil je beter worden in het maken van analyses omtrent online en offline media? In de Module Media-analyse leer je binnen 2 dagen hoe je het instrument analyse in kan zetten om op verschillende niveaus weer te geven welke issues, trends en signalen in de media zichtbaar zijn en wat stakeholders hierover zeggen. De module wordt afgesloten met een moduleopdracht. Rond je deze opdracht met een voldoende af, dan ontvang je een certificaat.

Groei als omgevingsanalist door de Module Omgevingsanalyse

Heb je de Module Media-analyse afgerond en wil je een vervolgstap zetten? In de Module Omgevingsanalyse combineer je de uitkomsten van de media-analyse met de kennis uit opinieonderzoeken, stakeholdersonderzoek en de politieke arena, zodat je de belangrijkste signalen naar jouw organisatie kunt escaleren. Het programma bestaat uit 1,5 dag en wordt afgesloten met een moduleopdracht. Net als bij de Module Media-analyse ontvang je bij het afronden van de Module Omgevingsanalyse een certificaat.