Overheidscommunicatie Programma's

Communicatie is in elk werkveld belangrijk, maar zeker bij de overheid. Als communicatieprofessional heb je niet alleen veel kennis van het communicatievak...

Lees meer.

Communicatie is in elk werkveld belangrijk, maar zeker bij de overheid. Als communicatieprofessional heb je niet alleen veel kennis van het communicatievak nodig, maar ook van verschillende overheden en de relevante wet- en regelgeving. SRM biedt een divers aanbod aan trainingen waarmee jij je ontwikkelt tot expert op het gebied...

Lees meer.

Communicatie is in elk werkveld belangrijk, maar zeker bij de overheid. Als communicatieprofessional heb je niet alleen veel kennis van het communicatievak nodig, maar ook van verschillende overheden en de relevante wet- en regelgeving. SRM biedt een divers aanbod aan trainingen waarmee jij je ontwikkelt tot expert op het gebied...

Lees meer.
  • Direct beter resultaat in de praktijk
  • Les van de beste uit het vak
  • Gemiddelde beoordeling van >8,5

Overheidscommunicatie Programma's: 11 trainingen of opleidingen

Alle filters
Niveau
Vakgebied
Startmoment
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Filters

Executive Programma C, D (Post-)Master (1)

Training (7)

  • Opleidingslocaties door heel Nederland zoals AmsterdamUtrecht en Zwolle
  • Wil je persoonlijk advies? Bel dan onze opleidingsadviseurs: 020 5 126 500

Masterclass (3)

Communicatie is in elk werkveld belangrijk, maar zeker bij de overheid. Als communicatieprofessional heb je niet alleen veel kennis van het communicatievak nodig, maar ook van verschillende overheden en de relevante wet- en regelgeving. SRM biedt een divers aanbod aan trainingen waarmee jij je ontwikkelt tot expert op het gebied van overheidscommunicatie én een waardevol gesprekspartner voor beleidsafdelingen. Bekijk hieronder het aanbod van trainingen op het gebied van overheidscommunicatie.

Volg een Masterclass Overheidscommunicatie

Werk je al langer als communicatieprofessional, maar overweeg je te gaan werken bij de (rijks)overheid? Dan is de Masterclass Overheidscommunicatie geschikt voor jou. Om bij de overheid te werken heb je gerichte kennis over de overheid en van overheidscommunicatie nodig. In deze masterclass verdiep jij je daarom in de verschillende overheden en de wijze waarop zij bestuurd worden. Je leert van bestaande overheidscampagnes en ontdekt wat de rollen zijn voor communicatieprofessionals binnen de overheid. De kennis en inzichten die je krijgt vanuit de trainingen helpen jou om de weg binnen de werkzaamheden en op de afdeling snel te vinden.

Een trainingsdag: Forward Thinking in Participatie

Op basis van welke aannames maken we keuzes in het participatieproces? Welke valkuilen liggen er intern die het externe proces kunnen belemmeren? Wanneer jij je bezighoudt met participatie zijn dit mogelijk vragen waar jij mee zit. In de training Groepsdynamica Forward Thinking in Participatie verdiep jij je één dag in de specifieke hulpvraag die jij en jouw medecursisten meenemen vanuit de praktijk. Er wordt aandacht besteed aan het interne participatieteam en en de keuzes die jullie samen maken. Met als doel om jou meer houvast en inzicht te geven waarmee jij het ontwerpen van het participatieproces in de praktijk kan verbeteren.

Een vervolgtraining in Externe Communicatie bij Participatie

Voor wie werkt bij een gemeente of woningcorporatie speelt de inspraak en participatie van externe partijen een grote rol. De training Groepsdynamica Externe Communicatie bij Participatie is het vervolg op de training Groepsdynamica Forward Thinking in Participatie en focust zich op de componenten van externe communicatie bij participatie. Samen met jouw medecursisten ga je aan de slag met live cases waardoor je niet alleen meer kennis opdoet, maar ook de kans krijgt om samen met de groep naar jouw hulpvraag te kijken.

Verbreed jouw kennis met SRM C Leergang Omgevingskennis

Ben jij werkzaam als media-analist, woordvoerder of voorlichter en wil jij jezelf graag ontwikkelen tot omgevingsanalist? In de SRM C Leergang Omgevingskennis specialiseer jij je door middel van 4 modules in het analyseren en duiden van omgevingskennis. Je leert welke signalen relevant zijn voor jouw organisatie en hoe je die rapporteert en presenteert op zowel operationeel als strategisch niveau. Waardoor jij na het afronden van de leerlijn een centrale rol kan vervullen in de newsroom of op de afdeling Communicatie.