SRM C Leergang Omgevingskennis

2 maanden - Leer signalen uit de omgeving monitoren en analyseren

Duur:

Niveau:

Training

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je volgt de actualiteit op de voet en bent geïnteresseerd in maatschappelijke thema’s. Dan is de leergang Omgevingskennis iets voor jou. Hoe reageren media op plannen en maatregelen van organisaties? Wat vinden stakeholders en burgers ervan? Welke informatie is relevant voor de organisatie in tijden van crisis? In de leergang Omgevingskennis leer je hoe je belangrijke signalen uit de omgeving kunt monitoren of analyseren. Deze leergang is een initiatief van Babbage Company samen met SRM.

Wat ga je leren

 • Je leert wat verschillende on- en offline media je kunnen vertellen over de omgeving (en wat niet!)
 • Je leert hoe je in een korte tijd veel informatie kunt verwerken
 • Je bent in staat om de hoofdlijnen kort en bondig mondeling te presenteren
 • Je leert de basis van crisiscommunicatie en de positie van de crisisanalyse daarin
 • Je leert wat een crisisanalyse is en wie deze analyses gaan gebruiken
 • Je leert wat de bronnen zijn en hoe je in een korte tijd deze informatie kunt verwerken volgens de indeling van de crisiscommunicatie
 • Je maakt een crisisomgevingsrapportage
 • Je leert de ‘vraag achter de vraag’ te achterhalen in een intakegesprek
 • Je weet welke typen media-analyse er allemaal zijn en wanneer je welk type moet inzetten
 • Je maakt op basis van het intakegesprek keuzes voor relevante bronnen en de aanpak van de analyse
 • Je maakt op basis van het intakegesprek keuzes voor relevante bronnen (media-analyses, opinieonderzoeken, stakeholdersanalyses, etc.)
 • Je weet hoe je relevante bronnen zoekt en verzamelt
 • Je analyseert, duidt en adviseert op basis van alle bronnen en contextinformatie

Voor wie

De leergang is vooral bedoeld voor medewerkers, media-analisten en onderzoekers van newsrooms en communicatieafdelingen (woordvoerders, communicatieadviseurs, voorlichters).

Programma

De leergang Omgevingskennis bestaat uit 4 modules. In iedere module staat een ander product centraal: Mediamonitoring, Crisisanalyse, Media-analyse en Omgevingsanalyse. Hieronder lees je per module wat het is en wat je leert. De eerste 3 modules kunnen afzonderlijk worden gevolgd, alleen voor module 4 geldt module 3 als ingangseis.

Je kunt je ook voor de afzonderlijke modules inschrijven.

Heb jij geen passende werkplek?

Via het netwerk van onze docenten hebben wij ook een aantal stageplekken beschikbaar waar de opdrachten binnen deze leergang of de losse modules gemaakt kunnen worden.

Topdocenten uit de praktijk

SRM selecteert docenten vanuit haar ijzeren filosofie dat het beste leereffect ontstaat in de mix van kennis en praktijk. Daarom krijg je uitsluitend les van communicatie-experts die tegelijkertijd in uiteenlopende organisaties dagelijks actief zijn op strategisch en praktisch niveau. Veel SRM-docenten publiceren over het communicatievak. Didactisch sterk weten ze je in de materie te trekken en je uit te dagen, maar geven ze je ook persoonlijke aandacht en gaan in op jouw praktijk.

SRM opleidingen met resultaat

Al meer dan 60 jaar is SRM hét particuliere opleidingsinstituut voor beginnende en ervaren professionals in de communicatie, marketing, marketingcommunicatie en online marketing. De sterke succesformule van SRM is de combinatie van theorie met praktijk; eens in de 2 weken een bijeenkomst aangevuld met zelfstudie (5-7 uur per week). In vrijwel elke organisatie werken wel professionals die het vak bij SRM leerden. Na een SRM-opleiding rapporteren oud-deelnemers een toename van 40% van hun vakkennis en kunde; 30% behaalt betere resultaten. Wij maken leren studeerbaar.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

SRM C Leergang Omgevingskennis

Niveau:

Training

Duur:

Variant:

Prijs:

€ 0,00

SRM C Leergang Omgevingskennis

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
 
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.