SRM D Executive Master Communicatiemanager (BNP 5-6)

In 8 maanden naar de top in communicatie

Duur:

8 maanden

Niveau:

Vakopleiding C, D (Master)

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben jij toe aan een leidende functie als communicatiemanager, chief communications officer (CCO) of communicatiedirecteur? Dan brengt deze opleiding op Masterniveau je naar de absolute top in het vak: het bestuursniveau in de organisatie waar jij als strategisch adviseur en manager deel uitmaakt van beleids- en besluitvorming. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding werk je aan je verdere verdieping van jouw inzicht en kennis over de voortdurend veranderende rol van communicatie in organisaties en maatschappij. En je verstevigt jouw leiderschapscapaciteiten om als communicatiemanager succesvol van toegevoegde waarde te zijn voor alle niveaus, van bestuur en management tot de eigen communicatieafdeling. Je krijgt colleges en Masterclasses van in het communicatievak toonaangevende docenten die zelf op beleidsniveau acteren. En als extra een aantal gastcolleges van topmanagers die je meenemen in hun bestuurlijke inzichten en ervaringen. De Executive Master Communicatiemanager D doe je samen met een kleine, selecte groep collega’s uit diverse branches. Dat geeft veel ruimte voor interactie en intervisie. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan.

Vrijstellingen

Deze opleiding geeft mogelijk vrijstelling in de Master in Marketingmanagement (MMM), Master of Business Administration (MBA), Master Management Cultuur en Verandering (MCC) of Master in Management & Innovation (MMI) van onze businesspartner NCOI. Wil je verder studeren in een van deze Masteropleidingen en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? Dan kun je vrijstelling krijgen van de examencommissie voor een of meerdere onderdelen in de Masteropleiding. Zo houd je zicht op een verkort programma richting een volledige Mastergraad.

Wat ga je leren

  • Je onderscheidt je als dé expert op het vlak van strategische communicatie
  • Je verwerkt de impact van maatschappelijke trends op communicatiebeleid
  • Je verbindt je als boardroomadviseur aan bestuur, directie en MT
  • Je neemt deel aan besluit- en strategievorming op bestuursniveau
  • Je adviseert over de impact van besluiten op de reputatie van de organisatie
  • Je coacht bestuursleden, MT, toezichthouders en woordvoerders
  • Je bent eigenaar van stakeholder-, reputatie- en crisismanagement
  • Je beheerst stevig advies en leiderschap op alle niveaus in de organisatie
  • Je richt de communicatieafdeling in en managet het team

Voor wie

Wil je het Masterprogramma Communicatiemanager D met succes volgen, dan is het een vereiste dat je al ervaring hebt in strategische communicatie. Dat kan zijn voor een profit-, overheids- of non-profit-organisatie of bij een communicatieadviesbureau. Je functioneert al op het professionele niveau van senior communicatieadviseur C (BNP4). Jouw denkniveau is ten minste HBO of universitair.

Live businesscase

Tijdens de live businesscase werk je van vrijdag tot en met zaterdag op een toplocatie (inclusief diner, borrel en overnachting) in teamverband aan een reëel bestaand vraagstuk, voorgelegd door een aansprekende opdrachtgever. In een realistische praktijksimulatie haal je onder tijdsdruk het uiterste uit jezelf en je team. Aan het slot van de tweedaagse live businesscase presenteert jouw team jullie oplossing en aanpak aan de opdrachtgever. Eerdere deelnemers beoordelen de live businesscase als hoogtepunt in dit programma, met name de uitdaging, de spanning en het enorm hoge leerrendement.

Programma

Deze SRM Executive Master is geheel gericht op jouw ontwikkeling tot communicatiemanager, CCO of communicatiedirecteur. Het versterken van jouw communicatiespecialisme, leiderschapskwaliteiten en adviesvaardigheden op directieniveau staan centraal in het programma. Je verdiept en ververst jouw kennis van het voortdurend veranderende communicatievak in de complexiteit van de maatschappij. Je verwerft breed inzicht in de samenhang van organisatiestrategie, cultuur, structuur en de impact op jouw strategische communicatieportefeuille. Je leert beleidsvoorstellen beoordelen en je rol als communicatiemanager te pakken bij besluitvorming. Je neemt de beslissers mee in de consequenties van beleid op het managen van reputatie en de relatie met stakeholders. Je wordt vaardig in positiespel en onderhandelen. Samen met je medestudenten verken je ontwikkelingen en doe je inspiratie op door communicatie te bekijken vanuit verschillende gezichtspunten, van praktijk tot wetenschappelijk. Tijdens de opleiding vinden er tevens twee gastlessen plaats door ervaren professionals binnen het vakgebied, zoals topmanagers uit het bedrijfsleven.

Topexperts uit de praktijk

SRM selecteert docenten vanuit haar ijzeren filosofie dat het beste leereffect ontstaat in de mix van kennis en praktijk. Daarom krijg je uitsluitend colleges en Masterclasses van communicatie-experts die tegelijkertijd dagelijks opereren in uiteenlopende organisaties op het niveau van bestuur, beleid en communicatiewetenschap. Veel docenten van deze opleiding schrijven vakboeken en artikelen. Ze zijn didactisch sterk en weten je daardoor in de materie te trekken en uit te dagen, maar geven je ook persoonlijke aandacht en gaan in op jouw praktijk.

Deze opleiding is met kennis en inzicht op actueel communicatiemanagement samengesteld door onder anderen Erik-Jan Hopstaken, Cathelijne Jansen, Sirous Kavehercy, Michiel Krom, Elsbeth Postma en Karel Winkelaar. Zij verzorgen allen ook als docent colleges.

SRM opleidingen met resultaat

Al meer dan 60 jaar is SRM hét particuliere opleidingsinstituut voor beginnende en ervaren professionals in de communicatie, marketing, marketingcommunicatie en online marketing. De sterke succesformule van SRM is de combinatie van theorie met praktijk. In vrijwel elke organisatie werken wel professionals die het vak bij SRM leerden. Na een SRM-opleiding rapporteren oud-deelnemers een toename van 40% van hun vakkennis en kunde; 30% behaalt betere resultaten.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

SRM D Executive Master Communicatiemanager (BNP 5-6)

Niveau:

Vakopleiding C, D (Master)

Duur:

8 maanden

Variant:

Dag

Prijs:

€ 9.827,25

SRM D Executive Master Communicatiemanager (BNP 5-6)

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
 
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.