Beroepsniveauprofielen

SRM is als lid van de Onderwijs Advies Raad van Logeion nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de beroepsniveauprofielen. De niveaus A, B, C en D hebben plaats gemaakt voor een nieuw model dat specifieker inzicht geeft in het niveau van de communicatieprofessional. Bovendien sluit het aan op de Europese EQF-norm, het fundament voor de bachelor- en masterstructuur in Europa.

Zes kerntaken
Het verbeterde model telt zes kerntaken: analyseren, adviseren, creëren, organiseren, begeleiden en managen. Per kerntaak geeft een cijfer (1 tot en met 6) aan op welk beroepsniveau iemand functioneert. Op deze manier is exacter aan te geven welke capaciteiten hij of zij heeft, terwijl bij het ABCD-model meer sprake was van generalisatie.

Waarde van het diploma gegarandeerd
De diploma's op A-, B-, C- en D-niveau behouden ook in de toekomst zijn waarde. Logeion bereidt een certificering voor die per kerntaak aangeeft op welk niveau de opleiding wordt gewaardeerd. 

Bekijk het complete schema met de beroepsniveauprofielen

Veel gestelde vragen

Wat heb ik aan de nieuwe beroepsniveauprofielen?
Als je weet wat je niveau per kerntaak is, kun je eenvoudig vaststellen op welke kerntaak je nog verder kunt ontwikkelen. Je kunt dan bijvoorbeeld gericht een training of opleiding kiezen. Binnen een afdeling kun je ervoor zorgen - dankzij het inzicht in het niveau per kerntaak - dat mensen elkaar aanvullen en van elkaar kunnen leren.

Waar vind ik meer informatie over dit onderwerp?
Meer informatie is te vinden op de website van Logeion, de vereniging voor communicatie. Ook kun je contact opnemen met Gonda Duivenvoorden, programmamanager Communicatie bij SRM en vast lid van de Onderwijs Advies Raad van Logeion. Zie ook de voorlichtingsvideo van Logeion:

Heb je vragen over de beroepsniveauprofielen?


Wij beantwoorden graag al jouw vragen. Je kunt contact met ons opnemen via:

  020 512 65 00

Bekijk alle communicatieopleidingen

sluiten Sluiten

Inloggen

Je bent ingelogd

Via onderstaande knop ga je direct naar de SRM inlogomgeving.


Uitloggen?

» Uitloggen? Klik hier