Communicatiemedewerker A

6 maanden - Het startpunt voor jouw carrière binnen de communicatie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ambieer jij een functie als communicatiemedewerker? Dan is dit de juiste opleiding voor jou. Tijdens deze opleiding maak je kennis met de meest actuele inzichten in het communicatievak die je direct kunt toepassen. Je verdiept je in pers- en concerncommunicatie en ontwikkelt vaardigheden om een concreet communicatieplan op te stellen. Ook ga je aan de slag met jouw schrijfvaardigheden, zodat je doeltreffende berichten kunt opstellen en met de inzet van (social) media jouw doelgroepen weet te bereiken. SRM staat als dé opleider voor marketing- en communicatieprofessionals midden in de praktijk. Met dit gewaardeerde SRM-diploma leg je een stevig fundament voor jouw carrière als communicatieprofessional.

Direct resultaat

 • Je krijgt inzicht in de meest actuele facetten van het communicatievak
 • Je leert over de productie van audiovisuele content, inzet van social media, organisatie van evenementen, het schrijven van (web)teksten en (pers)berichten enzovoort
 • Je kunt een communicatieplan uitvoeren en communicatiemiddelen effectief inzetten
 • Je kunt de lesstof de volgende dag toepassen in de praktijk
 • Je vergroot de kans op doorgroei en waardering
 • Je ontvangt een gecertificeerd diploma dat hoog staat aangeschreven bij werkgevers

Voor wie

Is communicatie onderdeel van jouw takenpakket, zit je sinds kort in het vak of heb je (nog) geen communicatieachtergrond? Kies dan voor deze boeiende opleiding Communicatiemedewerker A van SRM. Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Programma

Tijdens deze opleiding word je volledig voorbereid op de functie van communicatiemedewerker. Alle belangrijke aspecten komen dan ook ruim aan bod. Je verdiept je in de productie van (audiovisuele) middelen, leert op welke wijze je social media kunt inzetten en gaat aan de slag met de organisatie van evenementen. Ook ontwikkel je schrijfvaardigheden, zodat je jouw boodschap pakkend kunt formuleren en jouw doelgroep weet te raken. Na afloop van deze opleiding beschik je over alle communicatievaardigheden om in jouw werkzaamheden uit te blinken.

Topdocenten uit de praktijk

De docenten worden door SRM zorgvuldig geselecteerd. Vakkennis binnen online markten, ruime en actuele ervaring in het vakgebied en didactische kwaliteiten zijn de belangrijkste criteria. Op elke bijeenkomst wordt een docent ingezet die in zijn of haar dagelijkse praktijk met alle facetten daarvan in aanraking komt. Hierdoor weten de docenten de theorie eenvoudig te vertalen naar de voor jou herkenbare praktijk.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Communicatieplanning

(6 bijeenkomsten)

 • Inzicht in communicatie
 • De rol van de communicatiemedewerker in de organisatie
 • Concerncommunicatie en marketingcommunicatie
 • Digitale en online communicatie
 • Kruisbestuiving van communicatie en marketingcommunicatie
 • Doelgroep, boodschap en middelen
 • Effectiviteit van communicatie
 • Communicatieplan

Communicatiemiddelen

(6 bijeenkomsten)

 • Inzicht in de veelheid van communicatiemiddelen
 • Eigenschappen en effectieve toepassingsmogelijkheden
 • Aan de slag met communicatiemiddelen
 • Tekst en beeld
 • Schrijven van (pers)berichten
 • Schrijven voor het web
 • Effectieve inzet van social media
 • Communiceren met beeld en video

  Examen en diploma

  Je rondt de module Communicatieplanning af met een digitaal examen. Het voordeel van een digitaal examen is dat je zelf kiest waar en op welk moment je het examen aflegt. De module Communicatiemiddelen rond je af met een praktijkgerichte opdracht, waarin je aantoont dat je het geleerde kunt toepassen in de praktijk. Heb je voor beide onderdelen een voldoende behaald? Dan ontvang je het officiële SRM-diploma 'Communicatiemedewerker A'.

  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning

  Opleidingsvarianten

  De opleiding Communicatiemedewerker A duurt 6 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 12 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

   
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering

  Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

  Inschrijfgeld
  € 75,-
  Lesgeld
  € 1.185,-
  Studiemateriaal
  € 300,-
  Examenkosten
  € 390,-
  Arrangementen (Food & Beverage)
  € 150,-
  Totaalprijs (exclusief BTW)
  € 2.100,-
  Arrangementen
  Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
   
  Reprorechten en hand-outs
  Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
   
  Btw
  Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.
   
  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
   
  Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
   
  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

  Communicatiemedewerker A

  Niveau:

  Vakopleidingen

  Duur:

  6 maanden

  Variant:

  Avond en Dag

  Opleidingsadvies


  Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 18.00 uur en vrijdag van 08.00 uur tot 17:00 uur.
   
  Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur.