De opleiding

Vergroot je kansen in het communicatievak

Is communicatie onderdeel van jouw takenpakket, zit je sinds kort in het vak of heb je (nog) geen communicatieachtergrond? Dan is de gecertificeerde opleiding Communicatiemedewerker - BNP niveau 2 (A) voor jou de juiste keus. Je maakt kennis met de meest actuele theorie van het communicatievak en leert deze toe te passen in de praktijk. Het resultaat? Je functioneert beter en met meer zelfvertrouwen en vergroot hiermee je kansen op doorgroei.

Voor wie is de opleiding Communicatiemedewerker bedoeld?

Je hebt een ondersteunende communicatiefunctie (bijvoorbeeld vanuit het secretariaat) in het bedrijfsleven of bij de overheid. Ook voor de medewerker van communicatieadviesbureaus en de assistent van de communicatiemanager is de opleiding Communicatiemedewerker - BNP niveau 2 (A) zeer geschikt.

Direct rendement, ook voor de communicatie binnen jouw organisatie

Je:

  • krijgt inzicht in de meest actuele facetten van het communicatievak
  • leert over de productie van (audiovisuele) middelen, inzet van social media, organisatie van evenementen, het schrijven van (web)teksten en (pers)berichten etc.
  • kan de lesstof de volgende dag toepassen in de praktijk
  • vergroot de kans op doorgroei en waardering
  • ontvangt een gecertificeerd diploma dat hoog staat aangeschreven bij werkgevers

Professionele trainers

De docenten en trainers worden door SRM zorgvuldig geselecteerd. Vakkennis, ruime en actuele ervaring in het vakgebied en didactische kwaliteiten zijn de belangrijkste criteria. Zij hebben liefde voor het vak, volgen ontwikkelingen op de voet en beleven plezier aan het overdragen van hun kennis.

Diploma: SRM

De opleiding Communicatiemedewerker - BNP niveau 2 (A) bereid je voor op het schriftelijk SRM examen Communicatiemedewerker - BNP niveau 2 (A). Als je het schriftelijk examen met goed gevolg aflegt, ontvang je het SRM-diploma Communicatiemedewerker - BNP niveau 2 (A).

 
 

Programma

Het programma van de opleiding Communicatiemedewerker - BNP niveau 2 (A) bestaat uit een aantal verschillende bijeenkomsten. Bekijk hieronder welke bijeenkomsten er zijn en wat ze inhouden.

1. Communicatie: een kennismaking
Wat is communicatie en wat zijn communicatiemedewerkers? In deze eerste bijeenkomst komen de verschillende kanten van het vak aan de orde. Verder bekijken we hoe je communicatie kunt organiseren en welke waarde het vak heeft voor jouw organisatie.


2. Concerncommunicatie en marketingcommunicatie
Tijdens deze bijeenkomst kijk je vanuit een helikopterview naar jouw organisatie en de wereld erom heen. Wat is allemaal van invloed op het imago? Welke rol spelen communicatie en marketingcommunicatie en hoe beïnvloeden deze disciplines elkaar?


3. Verkenning digitale landschap en monitoren online


4. Communicatieplan
Een communicatieplan helpt om communicatie met verschillende doelgroepen gestructureerd en slim aan te pakken. Je leert om doelgroep, boodschap en communicatiemiddelen in een matrix te zetten, die de basis vormt voor het communicatieplan.


5. Effect van communicatiemiddelen
Welke communicatiemiddelen zet je in om je doelgroep te bereiken? De keuze is enorm en hoe bepaal je welk middel het meest effectief is? Deze bijeenkomst geeft goede handvatten voor een weloverwogen keuze. Bovendien werp je een kritische blik op de middelen uit je eigen bedrijf.


6. Interne communicatie
Je krijgt inzicht in de waarde van interne communicatie. Je leert onderscheid maken tussen de verschillende interne doelgroepen en je maakt kennis met traditionele en nieuwe interne communicatiemiddelen.


7. We love visuals
Beeld wordt steeds belangrijker, maar waarom eigenlijk? Na deze module begrijp je waarom onze hersenen smachten naar beeld. En weet je ook hoe je welk beeld wanneer moet inzetten. Beeld wordt de nieuwe werkelijkheid na deze training.


8. Relatiemarketing en events
Hoe organiseer je een (succesvol) evenement? Onzekerheden uitsluiten, goed naar de doelgroep kijken en een volledig draaiboek maken, dit is slechts een greep uit de succesfactoren die in deze praktijkmodule aan de orde komen.


9. Tekst en beeld
Hoe schrijf je een doeltreffende tekst? En welk beeld gebruik je om de boodschap over te brengen? Deze bijeenkomst ga je actief aan de slag en leer je hoe je tekst en beeld het best kunt laten aansluiten bij de doelgroep.


10. Omgaan met de pers
Contact met journalisten is voor een communicatiemedewerker van groot belang. In deze bijeenkomst besteden we aandacht aan de Nederlandse media en aan de manier waarop je met journalisten kunt samenwerken.


11. Schrijven van (pers)berichten
Voor een goed contact met de pers is het belangrijk om te weten welke eisen worden gesteld aan een persbericht, persfoto’s en een persbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst staat de praktijk centraal.


12. Sociale media basistraining
Aan de hand van praktijkcases leer je hoe je social media kunt inzetten voor jouw organisatie. Je krijgt praktische handvatten over hoe je informatie het beste kunt delen via ondermeer Twitter, Facebook of LinkedIn en hoe je kunt monitoren wat er over jouw organisatie gezegd wordt op social media.


13. Schrijven voor het web (intranet/internet)
Binnen een paar seconden beslist een bezoeker van een website of intranet of iets wel of niet interessant is. Je leert om jouw teksten daarop aan te passen. To the point, aantrekkelijk en afgestemd op de lezer.


14. Beeld en video
Beeld wint het steeds vaker van tekst en jij kunt een belangrijke rol spelen in de productie van beeldmateriaal. Je maakt kennis met de verschillende disciplines die nodig zijn om te komen tot een krachtige visuele presentatie (film/video).


15. Huisstijl, drukwerk en uitbesteden
Vanuit een praktische invalshoek ervaar je wat het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl met zich meebrengt. Zoals welke inventarisatie je moet maken en wat verstandige keuzes zijn wat betreft lettertype, kleur, symboliek en vormgeving. Je leert je te verplaatsen in de taak van de vormgever, drukker en webbouwer, die de huisstijl tot leven moeten brengen op basis van jouw informatie.


16. Examentraining
Na deze slotbijeenkomst weet je hoe je je het best kunt voorbereiden op het schriftelijk examen en ben je in staat samenhang te zien tussen alle opgedane kennis.


 

Startdata & Locaties

Onderstaand overzicht bevat de startdata en locaties van de opleiding Communicatiemedewerker - BNP niveau 2 (A). Een overzicht van de data en locaties van alle individuele bijeenkomsten vind je in het voorlopig rooster in de Uitgebreide informatie (PDF).

05-03-2019

Utrecht

Meeting Plaza
Dinsdaggroep

 

 

Literatuur

In de Uitgebreide informatie (PDF) vind je een overzicht van de verplichte en aanbevolen literatuur voor de opleiding Communicatiemedewerker - BNP niveau 2 (A). Je kunt de boeken ook als compleet pakket bestellen via onze partner Managementboek:

managementboek-bestellink

 

Prijzen

In onderstaand overzicht vind je een specificatie van de kosten van de opleiding Communicatiemedewerker - BNP niveau 2 (A). De opleidingsprijs bestaat uit: opleidingskosten en examenkosten. Let op: de opleidingsprijs is btw-vrij. De overige kosten zijn externe kosten die je niet bij SRM maakt. De verplichte literatuur kun je zelf bestellen bij Managementboek.nl.

Kosten

Opleidingskosten € 1.695,00
Schriftelijk examen
(SRM Examen)
€ 275,00
Opleidingsprijs € 1.970,00

Overige kosten

Verplichte literatuur € 115,00
Aanbevolen literatuur € 43,00

 

Schrijf je direct in of reserveer alvast een plek

Gerelateerde opleidingen

Adviesvaardigheden
Voor wie de basisvaardigheden van adviseren in communicatietrajecten onder de knie wil krijgen.
Duur: 2 dagen
Prijs: € 1.295,-
Online communicatie fundamentals
Krijg een fundamenteel begrip van de belangrijkste online kanalen in relatie tot jouw online communicatie doelstellingen.
Duur: 2 maanden
Prijs: € 1.995,-
Effectief & creatief schrijven voor communicatiespecialisten
Voor wie pakkende en doelgroepgerichte teksten voor interne of externe communicatie wil leren schrijven.
Duur: 3 dagen
Prijs: € 1.395,-sluiten Sluiten

Inloggen

Je bent ingelogd

Via onderstaande knop ga je direct naar de SRM inlogomgeving.


Uitloggen?

» Uitloggen? Klik hier