Communicatieprofessional B

6 maanden - Geef een impuls aan jouw professionele groei

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Met deze zeer gewaardeerde vakopleiding van SRM verstevig je het fundament onder jouw dagelijkse praktijk als communicatieprofessional en geef je een impuls aan jouw professionele groei. Alle belangrijke thema's voor de communicatieprofessional komen aan bod. Je verdiept je in het communicatielandschap, in hoe communicatie bijdraagt in de strategie van de organisatie en welke invulling je daarin als mogelijkheden hebt. Daarbij ontwikkel je schrijfvaardigheden en leer je nog betere creatieve concepten ontwikkelen. SRM staat al jaren aangeschreven als dé opleider voor marketing- en communicatieprofessionals. Met een officieel diploma van SRM voeg je dan ook direct waarde toe aan jouw cv.

Direct resultaat

 • Je kunt een communicatiestrategie ontwikkelen en succesvol implementeren
 • Je kunt een contentstrategie ontwikkelen die volledig is afgestemd op de huisstijl van de organisatie
 • Je begrijpt de mogelijkheden van social media en hoe je deze kunt benutten
 • Je kunt effectieve communicatieplannen opstellen waarin alle componenten van communicatie samenkomen
 • Je brengt je gespreks- en interviewtechnieken naar een professioneel ervaren niveau
 • Je wordt nog beter in je vak en ontvangt een officieel SRM-diploma dat hoog staat aangeschreven

Voor wie

Je bent communicatieprofessional of werkt ondersteunend hieraan. Daarbij wil je jouw kennis en communicatievaardigheden verder ontwikkelen. Voor deze vakopleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Programma

Tijdens deze opleiding breid je jouw kennis en adviesvaardigheden als communicatieprofessional verder uit. Je verdiept je in het communicatielandschap en ontwikkelt vaardigheden om een integraal communicatieplan op te stellen. Hiervoor ga je aan de slag met huisstijlmanagement en leer je op welke wijze je een communicatie-onderzoek opstelt en uitvoert. Daarbij werk je ook aan jouw communicatieve vaardigheden. Je ontwikkelt schrijfvaardigheden en gespreks- en interviewtechnieken. Zo weet jij aan de juiste input te komen en kun jij allesomvattende briefings opstellen. Met jouw communicatieve inzicht en vaardigheden weet jij doelgroepen effectief te bereiken en kun jij ze raken met jouw boodschap.

Topdocenten uit de praktijk

De docenten worden door SRM zorgvuldig geselecteerd. Vakkennis binnen online markten, ruime en actuele ervaring in het vakgebied en didactische kwaliteiten zijn de belangrijkste criteria. Op elke bijeenkomst wordt een docent ingezet die in zijn of haar dagelijkse praktijk met alle facetten daarvan in aanraking komt. Hierdoor weten de docenten de theorie eenvoudig te vertalen naar de voor jou herkenbare praktijk.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Communicatie B1

(8 bijeenkomsten)

 • Visie, strategie en communicatiestrategie
 • Basisstrategieën voor communicatietoepassingen
 • Inzicht in het communicatievak
 • Concerncommunicatie en marketingcommunicatie
 • Interne communicatie en huisstijlmanagement
 • Het communicatieplan
 • Communicatieplanning in de praktijk
 • Implementatie van communicatiestrategie
 • Contentstrategie
 • Praktisch inzicht in methoden voor communicatieonderzoek

Vaardigheden voor Communicatieprofessionals B2

(8 bijeenkomsten)

 • Gespreks- en interviewtechnieken
 • Doelgericht schrijven
 • Interne communicatie
 • Conceptontwikkeling en creativiteit
 • Briefing opstellen
 • Omgaan met de media als stakeholders
 • Handig inzetten van social media

  Integrale eindopdracht

  (3 bijeenkomsten van 3 uur)
  Je rondt deze opleiding af met een praktijkgerichte eindopdracht en een mondeling examen.

  Examen en diploma

  Je rondt de module Communicatie B1 af met een digitaal examen. De module Vaardigheden voor Communicatieprofessionals B2 rond je af met een praktijkgerichte opdracht. Ook werk je tijdens deze opleiding aan een praktijkgerichte eindopdracht, waarmee je aantoont dat je het geleerde kunt toepassen binnen jouw werkomgeving. Deze eindopdracht licht je toe tijdens een mondelinge sessie. Heb je voor alle onderdelen een voldoende behaald? Dan ontvang je het zeer gewaardeerde diploma 'Communicatieprofessional B' van SRM, dé opleider voor communicatieprofessionals.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

De opleiding Communicatieprofessional B duurt 6 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur en 3 bijeenkomsten van 3 uur. De avondopleiding heeft 19 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 75,-
Lesgeld
€ 2.585,-
Studiemateriaal
€ 300,-
Examenkosten
€ 390,-
Eindopdracht
€ 350,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 237,50
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 3.937,50
Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
 
Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Communicatieprofessional B

Niveau:

Vakopleidingen

Duur:

6 maanden

Variant:

Dag en Avond

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 18.00 uur en vrijdag van 08.00 uur tot 17:00 uur.
 
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur.