Corporate Communicatie

2 dagen - Alle interne en externe bedrijfscommunicatie op niveau

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als organisatie wil je een goede reputatie creëren en behouden bij alle betrokken stakeholders. Daarvoor is het van belang dat de organisatie een sterke identiteit heeft die door medewerkers juist wordt uitgedragen. Alleen zo zorg jij voor een volledige afstemming tussen het imago en de reputatie. Met deze unieke training Corporate Communicatie van SRM zet jij de volgende stap in jouw carrière als communicatieprofessional. Je tilt jouw kennis en diepgaande inzichten naar C-niveau en ontwikkelt vaardigheden om een sterke positionering om te zetten in een heldere corporate communicatiestrategie. SRM staat al jaren aangeschreven als hét opleidingsinstituut voor communicatieprofessionals. Dankzij de praktijkgerichte aanpak van SRM is deze training uiterst actueel en direct toepasbaar binnen jouw werkomgeving.

Direct resultaat

 • Je hebt de interne en externe communicatiestrategie voor jouw organisatie goed op elkaar afgestemd
 • Je kunt een sterke identiteit ontwikkelen voor jouw organisatie en weet medewerkers hierbij te betrekken
 • Je kunt aan de hand van communicatiemiddelen het imago en de reputatie van jouw organisatie nauwer op elkaar aan laten sluiten

Voor wie

Je bent een ambitieuze communicatieprofessional en wilt jouw kennis en inzicht in strategisch communicatiemanagement verder ontwikkelen op C-niveau.

Aanpak

Tijdens deze unieke training Corporate Communicatie van SRM leer je een sterke positionering om te zetten in een heldere corporate communicatiestrategie. Hiervoor breng je de huidige identiteit en reputatie in beeld. Je verdiept je in de transparantie en tone of voice van jouw organisatie en leert met welke communicatiemiddelen je jouw stakeholders het beste kunt bereiken. Welke boodschap draag je uit? En hoe zorg je voor consistente communicatie-uitingen? Deze en vele andere vragen komen aan bod. Daarbij leer je ook anticiperen op onverwachte situaties, zodat je communicatie effectief kunt inzetten tijdens crisissituaties. Met de kennis en inzichten die je tijdens deze training opdoet, kun je een heldere corporate communicatiestrategie ontwikkelen en zorg je ervoor dat jouw imago daadwerkelijk resulteert in jouw reputatie.

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij jezelf sterk ontwikkelt.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Corporate communicatie

 • Strategisch denken
 • Identiteit en imago
 • Reputatiemanagement
 • Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Communicatiestrategie

 • Ontwikkeling van een communicatiestrategie
 • Strategische bedrijfscommunicatie
 • Effectiviteit van communicatie
 • Omgaan met (online) media

Communicatie bij verandering

 • Organisatiestrategie en communicatie
 • Interne en externe stakeholders
 • Veranderen van identiteit en imago
 • Effectieve communicatieplanning

Certificaat

Na afloop ontvang je het officiële certificaat 'Corporate Communicatie ' van SRM. Daarbij ontvang je na deze training Corporate Communicatie mogelijk vrijstelling binnen de Executive Master Communicatie C van SRM. Hiermee biedt deze training unieke meerwaarde op Masterniveau.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De training Corporate Communicatie duurt 2 dagen.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 1.041,-
Studiemateriaal
€ 100,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 50,-
Locatiekosten
€ 59,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.250,-
Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
 
Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 18.00 uur en vrijdag van 08.00 uur tot 17:00 uur.
 
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur.