Masterclass Business Intelligence en Medialogica

2 dagen - BI als middel om organisatiedoelstellingen te halen

Duur:

Niveau:

Training

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In toenemende mate maken big data, artificial intelligence, algoritmen en sociale netwerken het verschil in de wereld van communicatie. Social media, fake news en influencers bepalen wat belangrijk en/of relevant is. Traditionele media communiceren steeds vaker het nieuws dat online trending is. Voor organisaties en communicatieteams is het daarom belangrijker dan ooit om datagedreven te werken en business intelligence als een strategisch instrument in te zetten. In deze Masterclass van SRM leer je verschillende databronnen binnen en buiten de organisatie met elkaar te combineren, te analyseren en te monitoren. Zo biedt het communicatiemanagement de organisatie toegang tot waardevolle inzichten over hun stakeholders. Je volgt actuele ontwikkelingen op het gebied van online communicatie, AI en big-data-analytics. Na afloop van deze Masterclass heb je goed zicht op de rol van algoritmen en (social-)medialogica in communicatie en de gevolgen voor organisatie, mens en maatschappij.

Wat ga je leren

 • Je hebt zicht op de rol van AI en algoritmen in sociale netwerken en online communicatie
 • Je kent de principes van social-medialogica en de relatie tot mass-medialogica
 • Je hebt inzicht in het veranderende mediagebruik en autonoom gedrag van in- en externe stakeholders
 • Je bent bekend met big data en de mogelijkheden van AI en algoritmen
 • Je benadert communicatie vanuit een datagedreven perspectief
 • Je hebt een visie op welke data belangrijk zijn voor je organisatie en hoe je de data beter kunt benutten
 • Je kunt de rol van BI in de organisatie analyseren
 • Je bepaalt het BI-volwassenheidsniveau van je organisatie
 • Je kunt BI integreren in de strategie van je organisatie
 • Je bent als communicatiemanager strategisch gesprekspartner om het management en verschillende afdelingen onderbouwd te adviseren over de inzet van BI
 • Je weet door de inzet van BI de communicatie over de organisatie te optimaliseren om daarmee de organisatiedoelen te behalen
 • Je kunt een praktijkplan maken voor het benutten van BI in de organisatie

Voor wie

Je werkt als communicatiemanager en je wilt de grote hoeveelheden data die aanwezig zijn binnen het bedrijf analyseren en inzetten om de dienstverlening of marketinguitingen te verbeteren.

Programma

Tijdens deze Masterclass van SRM besteed je aandacht aan alle relevante thema’s op het vlak van BI, big data en algoritmen. Je ontwikkelt een samenhangende visie op data, informatie, mediagebruik en communicatie en zorgt ervoor dat uit grote hoeveelheden beschikbare data de juiste informatie wordt gehaald. De Masterclass wordt verzorgd door topprofessionals die veel aandacht besteden aan actuele cases en best practices uit het vak. Zo beschik je na afloop over de handvatten om de mogelijkheden van business intelligence in je organisatie te analyseren en het volwassenheidsniveau van BI te verbeteren.

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij je sterk ontwikkelt.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Masterclass Business Intelligence en Medialogica

Niveau:

Training

Duur:

Variant:

Prijs:

€ 0,00

Masterclass Business Intelligence en Medialogica

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.