Uitklappen
Inklappen

Wil je voor of na de zomer starten met deze opleiding?

Start voor de zomer

Iedere zomer actualiseren wij het oplieidingsaanbod. Het studieprogramma kan bijvoorbeeld herzien worden. Hieronder kan je met behulp van de knop aangeven of je de opleidingsvariant van voor of na de zomer wilt bekijken.

Start voor de zomer

Eerstvolgende startmomenten

06-05-2020, E-learning

E-learning, Inschrijven

15-05-2020, Amsterdam

Dag, Inschrijven

MCC voor Communicatieprofessionals

15 maanden - NVAO-geaccrediteerde opleiding Master Management, Cultuur en Verandering (MCC)

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil jij als communicatieprofessional de MCC volgen en heb je onze Executive Master Communicatie C met succes afgerond? Dan kun je mogelijk in kortere tijd je Mastergraad behalen. Met deze unieke opleiding verdiep je je strategisch denkvermogen en ontwikkel je een breed bedrijfskundig kader. De ideale combinatie als basis voor een carrièrestap richting hoger management. Ben je ambitieus en zoek je een goede manier om een erkend Masterdiploma te behalen? Dan is deze hooggewaardeerde Masteropleiding een uitstekende keuze. Het programma is speciaal ontwikkeld voor werkenden. Alles is zo ontwikkeld, gepland en georganiseerd dat je het prima kunt combineren met je baan. Deze opleiding wordt uitgevoerd door onze businesspartner NCOI.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Vanwege de officiële erkenning van onze businesspartner NCOI kunnen jouw opleidingskosten grotendeels gefinancierd worden door de overheid, dit heet levenlanglerenkrediet. Zie Levenlanglerenkrediet voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Doelgroep

De MCC voor Communicatieprofessionals is een specifiek programma. Indien je toelaatbaar bent tot deze Master en je hebt de Executive Master Communicatie C van SRM met succes afgerond, krijg je 2 modules vrijgesteld. Heb je een vergelijkbare achtergrond, neem dan contact op met een van onze studieadviseurs.

Toelatingsvoorwaarden

Je hebt het diploma Executive Master Communicatie C van SRM. Verder heb je een HBO Bachelor- of academische opleiding afgerond. Heb je dit laatste niet, dan kun je ook instromen met een 21+ toets. Zie Toelichting Masteropleidingen.

Aanpak

Met deze Master ontwikkel je je op het hoogste niveau. Je opleiding kenmerkt zich door de volgende aanpak:

Praktijkgericht

In de opleiding ga je op Masterniveau aan de slag met opdrachten en cases uit de praktijk. Dit doe je onder leiding van docenten uit het werkveld. Zij weten precies wat er zich in het werkveld afspeelt en kunnen jou daarom uitstekend begeleiden bij vraagstukken. Ook kun je de opdrachten in je huidige organisatie toepassen, zodat je studie direct rendement heeft.

Versneld programma

Onze Executive Master Communicatie C is door de examencommissie van de opleiding Master Management, Cultuur en Verandering beoordeeld. Op basis van het door jou overlegde diploma Executive Master Communicatie C ontvang je een individueel vrijstellingsbesluit en een nog te doorlopen programma.

Flexibel studeren

Elke Masterclass rond je steeds in 8 avonden of 4 dagen af. Je wordt tijdens de opleiding ondersteund door onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving. Je kunt kiezen uit een dagvariant van 1 dag per 2 weken of een avondvariant van 1 avond per week. Ook kun je deze opleiding online volgen via e-learning. Zie Studeren op afstand.

Meer informatie

Je kunt je opleidingskosten volledig aftrekken van je belastbaar inkomen bij je belastingaangifte. Zie Toelichting Masteropleidingen voor meer praktische informatie over de opleiding.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Programma

Fase 1

 • Fase 1 bestaat uit 4 Masterclasses:
 • Masterclass Strategisch Management
 • (8 bijeenkomsten)
 • Masterclass Organisatie en Cultuur
 • (8 bijeenkomsten)
 • Masterclass Organisatiepsychologie
 • (8 bijeenkomsten)
 • Masterclass Toegepaste Organisatiekunde
 • (8 bijeenkomsten)

Fase 2

 • Masterclass Verandermanagement
 • (8 bijeenkomsten)

Afstuderen

Fase 2

In fase 2 van deze opleiding volg je 1 afsluitende Masterclass. In deze fase combineer je opgedane kennis en ervaring uit de eerste fase voor een verdere verdieping.

Afstuderen

Je werkt stapsgewijs toe naar je afstuderen, waarbij in fase 1 en 2 aandacht besteed wordt aan praktijkgericht onderzoek. In de tweede fase maak je bovendien een praktische opdracht waarin je de verbinding legt tussen de verschillende Masterclasses. Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeeropdracht. Hiermee toon je aan dat je de geleerde theorie en vaardigheden op Masterniveau beheerst.

Erkend getuigschrift

Als je alles met succes hebt afgerond, ontvang je het officiële Mastergetuigschrift ‘Master Management, Cultuur en Verandering’ van onze businesspartner NCOI University of Business Studies. Je mag dan de graad MA (Master of Arts) voeren. Deze opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan alle strenge eisen die gelden voor Masteropleidingen. De programma’s van NCOI worden voortdurend geactualiseerd en staan onder toezicht van een onafhankelijke Academic Board. NCOI is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend als rechtspersoon voor hoger onderwijs op basis van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Je ontvangt een officieel internationaal erkend getuigschrift met hoge waarde op de arbeidsmarkt.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Wilt u voor of na de zomer starten met deze opleiding?

Iedere zomer actualiseren wij het oplieidingsaanbod. Het studieprogramma kan bijvoorbeeld herzien worden. Hieronder kunt u met behulp van de knop aangeven of u de opleidingsvariant van voor of na de zomer wilt bekijken.

Start voor de zomer
 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering
Kosten tot 01 september 2020

Bij dag variant, bij betaling in 1 termijn

Studiekosten: Inschrijfgeld
€ 150,-
Studiekosten: Lesgeld
€ 10.707,-
Overige kosten: Studiemateriaal
€ 1.250,-
Studiekosten: Project- en scriptiebegeleiding en diplomering
€ 2.400,-
Overige kosten: Arrangementen (Food & Beverage)
€ 533,-
Studiekosten: Locatiekosten
€ 650,-
Overige kosten: Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 15.705,-
Kosten vanaf 01 september 2020

Bij dag variant, bij betaling in 1 termijn

Studiekosten: Inschrijfgeld
€ 150,-
Studiekosten: Lesgeld
€ 10.707,-
Overige kosten: Studiemateriaal
€ 1.250,-
Studiekosten: Project- en scriptiebegeleiding en diplomering
€ 2.400,-
Overige kosten: Arrangementen (Food & Beverage)
€ 533,-
Studiekosten: Locatiekosten
€ 650,-
Overige kosten: Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 15.705,-
Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
 
Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

MCC voor Communicatieprofessionals

Niveau:

Master Erkend

Duur:

15 maanden

Variant:

Dag, Zaterdag, Avond en E-learning

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.