Public Affairs en Mediarelaties

2 dagen - Van helder imago naar sterke reputatie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil jij jouw boodschap effectief onder de aandacht brengen bij belangrijke stakeholders? Kies dan voor deze unieke training en krijg concrete praktische toepassingsmogelijkheden aangereikt die je direct kunt inzetten binnen je eigen werk. Je ontwikkelt vaardigheden om nog effectiever om te gaan met de pers en verdiept jouw inzicht in de rol van social media in het monitoren van jouw publieke relaties en imago. Alle belangrijke thema's komen hierbij aan bod, waaronder framing, crisiscommunicatie en webcare. Je ontwikkelt vaardigheden om de publieke opinie sterker te beïnvloeden en leert hoe je jouw hoger management nog overtuigender adviseert over de inzet van massamediacommunicatiemiddelen. Daarin word je begeleid door een van de beste professionals uit de communicatiesector, die jou de fijne kneepjes van het vak leert. SRM is niet voor niets dé opleider voor communicatieprofessionals.

Direct resultaat

 • Je beheerst effectieve lobbyvaardigheden, zodat je jouw invloed en inspraak bij beleidsmakers en/of bestuursorganen vergroot
 • Je beschikt over specifieke vaardigheden en competenties om strategisch reputatiemanagement te organiseren en borgen
 • Je kunt met jouw vergevorderde communicatieve vaardigheden anderen effectief overtuigen, bijvoorbeeld met behulp van framing
 • Je kunt stakeholders effectief beïnvloeden en hebt diepgaand inzicht in het belangenspel
 • Je bent volledig op de hoogte van de nieuwste (online) ontwikkelingen en kunt de communicatiemiddelen van jouw organisatie hier adequaat op afstemmen

Toepassing in de praktijk

Tijdens de training Public Affairs en Mediarelaties krijg je opdrachten die je meteen in je eigen werkomgeving kunt toepassen. Ook krijg je tijdens deze training een professionele mediatraining. Hierdoor oefen je en ontvang je feedback, waardoor jij nog meer profijt van je studie hebt.

Voor wie

Je wilt jouw kennis van public affairs en mediarelaties verder uitbreiden. Met deze korte, praktijkgerichte training van SRM vergroot je direct jouw waarde voor de organisatie.

Aanpak

In deze boeiende training krijg je zicht op de onderdelen van het public-relationproces. Je gaat aan de slag met verschillende stakeholders en ontwikkelt vaardigheden om de relaties met deze betrokkenen te optimaliseren. Hiervoor verdiep je je in offline en online mediakanalen en hun functionaliteiten, zodat je de juiste middelen kunt inzetten die optimaal bijdragen aan het gewenste effect. Ook ga je aan de slag met uiteenlopende belangen en leer je op welke wijze je het beste kunt lobbyen. Zo kun je effectief invloed uitoefenen op diverse besluitvormingsprocessen. Ook doe je tijdens deze training kennis op over het onderhouden van persrelaties. Je gaat aan de slag met jouw vaardigheden als persvoorlichter en leert hoe je informatie vanuit de organisatie effectief communiceert naar diverse media. Met de kennis en vaardigheden die je tijdens deze training opdoet, vorm je een essentiële schakel tussen jouw organisatie en alle stakeholders.

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij jezelf sterk ontwikkelt.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Helicopterviews

 • Stakeholdermanagement
 • Beïnvloeding van belangen
 • Inzicht in het belangenspel
 • Framing en destigmatisering

Strategische aanpak

 • Kernboodschap en lobbystrategie
 • Mediarelaties en ethiek

Toepassing in de praktijk

 • Mediarelaties en persvoorlichting in online tijdperk
 • Do's en don'ts van social media in public affairs
 • Actieplanning

Certificaat

Na afloop ontvang je het officiële certificaat 'Public Affairs en Mediarelaties ' van SRM. Daarbij ontvang je na deze training Public Affairs en Mediarelaties mogelijk vrijstelling binnen de Executive Master Communicatie C van SRM. Hiermee biedt deze training unieke meerwaarde op Masterniveau.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De training Public Affairs en Mediarelaties duurt 2 dagen.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 1.041,-
Studiemateriaal
€ 100,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 50,-
Locatiekosten
€ 59,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.250,-
Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
 
Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 18.00 uur en vrijdag van 08.00 uur tot 17:00 uur.
 
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur.