Uitklappen
Inklappen

Wil je voor of na de zomer starten met deze opleiding?

Start voor de zomer

Iedere zomer actualiseren wij het oplieidingsaanbod. Het studieprogramma kan bijvoorbeeld herzien worden. Hieronder kan je met behulp van de knop aangeven of je de opleidingsvariant van voor of na de zomer wilt bekijken.

Start voor de zomer

Eerstvolgende startmomenten

07-04-2020, Amsterdam

Avond, Inschrijven

17-04-2020, Amsterdam

Dag, Inschrijven

SRM Communicatieprofessional B

5 maanden - Een volgende stap binnen de communicatie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Met deze vakopleiding SRM Communicatieprofessional B van SRM ontwikkel je je tot communicatieprofessional en geef je een impuls aan je professionele groei. Alle belangrijke thema's voor de communicatieprofessional komen in deze opleiding aan bod. Zo verdiep je je in het communicatielandschap, ontdek je hoe communicatie bijdraagt aan de strategie van de organisatie en leer je hoe je invulling kunt geven aan de communicatiestrategie. Je vaardigheden in het schrijven en ontwikkelen van creatieve concepten helpen je hierbij. Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma SRM Communicatieprofessional B van SRM. SRM staat al jaren aangeschreven als dé opleider voor marketing- en communicatieprofessionals. Met een officieel diploma van SRM voeg je dan ook direct waarde toe aan je cv.

Wat ga je leren

 • Je leert hoe je een communicatieplan opstelt en implementeert
 • Je kunt een contentstrategie ontwikkelen die volledig is afgestemd op de huisstijl van de organisatie
 • Je begrijpt de mogelijkheden van social media en hoe je deze kunt benutten
 • Je kunt effectieve communicatieplannen opstellen waarin alle componenten van communicatie samenkomen
 • Je brengt je gespreks- en interviewtechnieken naar een professioneel niveau
 • Je wordt nog beter in je vak en ontvangt een officieel SRM-diploma dat hoog staat aangeschreven

Voor wie

Je bent communicatiemedewerker of junior communicatieadviseur en je wilt graag je adviserende rol ontwikkelen tot B-niveau. Je wilt beter functioneren door onderbouwende analyse en communicatieplannen te vervaardigen. Voor de opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Deze opleiding wordt verzorgd op B-niveau, hét niveau voor de medior communicatieprofessional. Je wilt je van communicatiemedewerker op niveau A verder ontwikkelen tot communicatieprofessional op niveau B. Na het succesvol afronden van deze opleiding kun je zowel op uitvoerend als adviserend niveau aan de slag.

Programma

Tijdens deze opleiding breid je je kennis en adviesvaardigheden als communicatieprofessional verder uit. Je verdiept je in het communicatielandschap en ontwikkelt vaardigheden om een integraal communicatieplan op te stellen. Hiervoor verdiep je je in de visie en de strategie van de organisatie en leer je op welke wijze je een communicatieonderzoek opstelt en uitvoert. Daarbij werk je ook aan je communicatieve vaardigheden. Je ontwikkelt schrijfvaardigheden en gespreks- en interviewtechnieken. Zo weet je aan de juiste input te komen en kun je heldere briefings opstellen. Met je communicatieve inzicht en vaardigheden weet jij doelgroepen effectief te bereiken en kun je ze raken met je boodschap.

Topdocenten uit de praktijk

De docenten worden door SRM zorgvuldig geselecteerd. Vakkennis binnen online markten, ruime en actuele ervaring in het vakgebied en didactische kwaliteiten zijn de belangrijkste criteria. Op elke bijeenkomst wordt een docent ingezet die in zijn of haar dagelijkse praktijk met alle facetten daarvan in aanraking komt. Hierdoor weten de docenten de theorie eenvoudig te vertalen naar de voor jou herkenbare praktijk.

Vervolg

Wil je na SRM Communicatieprofessional B nog meer leren? Misschien is de volgende optie interessant voor jou:

 • Online Marketing Manager
 • SRM Executive Master Digital Marketeer C
 • Executive Master Digital en Geïntegreerde Marketingcommunicatie
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Om je te ontwikkelen tot communicatieprofessional op B-niveau verdiep je je in relevante onderwerpen als interne communicatie en contentstrategie. Je verdiept je inzicht in het vakgebied, wat blijkt uit het door jou te ontwikkelen communicatieplan. Het plan stel je op voor je eigen organisatie, zo kun je wat je leert direct toepassen in de praktijk.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Het werkveld van de communicatieprofessional B1

(8 bijeenkomsten)

 • Inzicht in het communicatievak
 • Trends in communicatie en online, social media
 • Stakeholders, actoren, doelgroepen
 • Visie, strategie en communicatiestrategie
 • Basisstrategieën voor communicatietoepassingen
 • Relatie communicatie en marketing
 • Interne communicatie
 • Het communicatieplan
 • Communicatieplanning in de praktijk
 • Implementatie van communicatiestrategie
 • Huisstijlmanagement
 • Contentstrategie
 • Het inzetten van social media
 • Praktisch inzicht in methoden voor communicatieonderzoek

Vaardigheden voor communicatieprofessionals B2

(8 bijeenkomsten)

 • Praktijkcases: hands-on trainen en analyseren
 • Gespreks- en interviewtechnieken
 • Presenteren
 • Doelgericht schrijven
 • Conceptontwikkeling en creativiteit
 • Het opstellen van een briefing
 • Projectcommunicatie
 • Omgaan met actiegroepen, ambassadeurs, stakeholderparticipatie
 • Omgaan met de media

Integrale eindopdracht

(2 bijeenkomsten van 3 uur)
Je rondt deze opleiding af met een praktijkgerichte eindopdracht en een mondeling examen.

Examen en diploma

Je rondt de module Het werkveld van de communicatieprofessional B1 af met een digitaal examen. De module Vaardigheden voor communicatieprofessionals B2 sluit je af met een praktijkgerichte opdracht. Ook werk je tijdens deze opleiding aan een integrale eindopdracht, waarmee je aantoont dat je het geleerde kunt toepassen binnen je werkomgeving. Deze eindopdracht licht je toe tijdens een mondelinge sessie. Heb je voor alle onderdelen een voldoende behaald? Dan ontvang je het zeer gewaardeerde diploma 'SRM Communicatieprofessional B'.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

De opleiding SRM Communicatieprofessional B duurt 5 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur of van 14.00 uur tot 22.00 uur met daarnaast 2 bijeenkomsten van 3 uur. De avondopleiding heeft 18 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Wilt u voor of na de zomer starten met deze opleiding?

Iedere zomer actualiseren wij het oplieidingsaanbod. Het studieprogramma kan bijvoorbeeld herzien worden. Hieronder kunt u met behulp van de knop aangeven of u de opleidingsvariant van voor of na de zomer wilt bekijken.

Start voor de zomer
 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 2.990,-
Studiemateriaal
€ 282,25
Examenkosten
€ 275,-
Eindopdracht
€ 210,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 237,50
Locatiekosten
€ 280,25
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 4.290,-
Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
 
Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

SRM Communicatieprofessional B

Niveau:

Vakopleiding A, B (HBO)

Duur:

5 maanden

Variant:

Avond en Dag

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.