De opleiding

Soms heb je het gevoel dat het door je bedrijf gevoerde marketingbeleid 'scherper' kan. Je ziet bijvoorbeeld dat de concurrentie een aantal zaken slimmer aanpakt. Of dat bepaalde ontwikkelingen sneller gaan dan verwacht (bijvoorbeeld op online gebied), waardoor klanten weglopen. Wil je weten hoe je het marketingbeleid kunt aanscherpen, maar het je geen tijd of behoefte om een van onze uitgebreide NIMA Marketingopleidingen te volgen? Dan is onze compacte training Een Strategisch Marketingplan schrijven de juiste keuze.

De training verschaft je de kennis én de vaardigheden om marketingvraagstukken om te zetten in het juiste commerciële beleid. Je leert hoe je een goed (online en/of offline) marketingplan gericht op een consumentenmarkt of een B2B markt opstelt en hoe dat plan concreet kan worden uitgevoerd binnen jouw organisatie.

Kortom: je leert hoe het marketingbeleid van je organisatie kan worden aangescherpt en hoe je dit beleid concreet uitwerkt in een operationeel marketingplan.

Voor wie bedoeld

Je bent (mede)verantwoordelijk voor het marketingbeleid van een product, dienst of merk. Je beschikt op basis van je hbo of universitaire vooropleiding over een redelijke hoeveelheid marketingkennis. Maar de concrete toepassing van deze kennis in je huidige baan blijkt lastig. Je hebt behoefte aan een training die glashelder maakt hoe je een marketingplan opstelt en (vooral) hoe je ervoor zorgt dat zo’n plan ook wordt uitgevoerd.

Of:

Je bent niet (direct) verantwoordelijk voor het marketingbeleid, maar je bent er wel bij betrokken. Bijvoorbeeld vanuit een financiële, technische of salesfunctie. Je wilt beter in staat zijn mee te denken over het commerciële beleid en het door de marketingafdeling geformuleerde beleid kunnen evalueren. Je beschikt over een hbo of universitair denkniveau.

Jouw collega-deelnemers

Jouw collega-deelnemers beschikken net als jij over hbo of universitair denkniveau en hebben meerdere jaren praktijkervaring. Je zult tijdens de training zien hoe anderen omgaan met problemen en dat ze daarbij andere accenten leggen. Daarom werk je tijdens deze training in teamverband aan praktijkopdrachten. Het uitwisselen van kennis en ervaring met jouw collega-deelnemers is een interessant aspect en biedt je de nodige ruimte om te netwerken.

Docenten en trainers

De docenten worden door SRM zorgvuldig geselecteerd. Vakkennis, ruime en actuele marketing ervaring en didactische kwaliteiten zijn de belangrijkste criteria. We maken zeker tijdens deze training uitsluitend gebruik van docenten die in hun beroepspraktijk veelvuldig betrokken zijn geweest bij het opstellen en/of beoordelen van marketingplannen.

Heb je behoefte aan een uitgebreide marketing training die opleidt tot het internationaal erkende NIMA B of NIMA C diploma?

Dan raden we je aan onze NIMA C of één van onze NIMA B opleidingen te volgen, zoals NIMA B Digital marketing.

Startdata & Locaties

Onderstaand overzicht bevat de startdata en locaties van de training Een Strategisch Marketingplan schrijven. Een overzicht van de data en locaties van alle individuele bijeenkomsten vind je in het voorlopig rooster in de Uitgebreide informatie (PDF).

12-04-2019

Amsterdam

BCN Amsterdam Arena
Vrijdaggroep

 

 

Literatuur

In de Uitgebreide informatie (PDF) vind je een overzicht van de verplichte en aanbevolen literatuur voor de training Een Strategisch Marketingplan schrijven. Je kunt de boeken ook als compleet pakket bestellen via onze partner Managementboek:

managementboek-bestellink

 

Prijzen

In onderstaand overzicht vind je een specificatie van de kosten van de training Een Strategisch Marketingplan schrijven. Let op: de opleidingsprijs is exclusief btw. De overige kosten zijn externe kosten die je niet bij SRM maakt. De verplichte literatuur kun je zelf bestellen bij Managementboek.nl.

Kosten

Opleidingskosten € 1.995,00
Opleidingsprijs € 1.995,00

Overige kosten

Verplichte literatuur € 40,00
Aanbevolen literatuur € 37,00

 

Schrijf je direct in of reserveer alvast een plek

Gerelateerde opleidingen

NIMA B Digital marketing
Haal het maximale uit je online én offline markt door online ontwikkelingen op te nemen in je marketingstrategie.
Duur: 7 maanden
Prijs: € 3.945,-
NIMA B Business marketing
Leer B2B marketingvraagstukken op business unit- of productniveau omzetten in slim commercieel beleid.
Duur: 7 maanden
Prijs: € 3.345,-
NIMA Marketing-B Essentials
In deze tweedaagse NIMA B opfriscursus verkrijg je inzicht in de strategische aspecten van het marketingvak.
Duur: 2 dagen
Prijs: € 895,-sluiten Sluiten

Inloggen

Je bent ingelogd

Via onderstaande knop ga je direct naar de SRM inlogomgeving.


Uitloggen?

» Uitloggen? Klik hier