Marketing B Compact (met Live Businesscase)

3 maanden - De basis voor verdere professionalisering als marketingspecialist

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben jij vanuit jouw rol als marketingprofessional op zoek naar een korte, compacte opleiding op HBO-niveau? Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Dan is juist deze opleiding van SRM geschikt voor jou. Tijdens deze intensieve opleiding krijg je een helder en gestructureerd overzicht van het complete marketingvakgebied met alle belangrijke ontwikkelingen op marketing B-niveau. Je leert wat een gedegen marketingstrategie inhoudt en ontwikkelt vaardigheden om hier zelf invulling aan te geven. Daarbij leer je hoe deze jouw organisatie of merk kan helpen een duurzaam concurrentievoordeel op te bouwen of te behouden. Wat je leert, pas toe binnen je werk. Dat maakt jou direct van toegevoegde waarde voor jouw organisatie. Na afloop van deze training kun jij succesvolle marketingplannen ontwerpen en implementeren. Door de inspirerende aanpak van topdocenten uit de marketingpraktijk ben je in korte tijd weer helemaal up-to-date en haal je een gewaardeerd SRM-diploma.

Direct resultaat

 • Je kennis van relevante, strategische marketingtheorieën en -modellen is volledig up-to-date
 • Je kunt een marketingvraagstuk gestructureerd oplossen
 • Je kunt de theorie toepassen binnen jouw organisatie of merk
 • Je beheerst kwaliteiten die waardevol zijn voor je verdere ontwikkeling als marketingspecialist
 • Je behaalt een gewaardeerd SRM-diploma

Voor wie

Je bent marketingprofessional en wilt jouw kennis verder uitbreiden of opfrissen op HBO-niveau. Met deze opleiding van SRM leg je een stevig marketingfundament, dat jou volledig voorbereidt op je verdere carrière. Bovendien kun je na afloop van deze opleiding eenvoudig doorstromen naar niveau C, het hoogste niveau onder marketingprofessionals. Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Programma

In deze opleiding komen alle kernelementen van een strategisch en operationeel marketingplan beknopt en zeer helder aan bod. Je verdiept je in relevante marketingtheorieën en -modellen en leert hoe je op basis daarvan complexe marketingvraagstukken gestructureerd kunt oplossen. Op deze manier fris je jouw marketingkennis op en vergroot je strategisch en analytisch denken. Met de praktijkgerichte aanpak van SRM pas je wat je leert direct toe binnen je eigen werkomgeving. Met deze vertaalslag van theorie naar de voor jou herkenbare praktijk, zorg je voor een optimaal leerrendement.

Topdocenten uit de praktijk

De docenten worden door SRM zorgvuldig geselecteerd. Vakkennis binnen online markten, ruime en actuele ervaring in het vakgebied en didactische kwaliteiten zijn de belangrijkste criteria. Op elke bijeenkomst wordt een docent ingezet die in zijn of haar dagelijkse praktijk met alle facetten daarvan in aanraking komt. Hierdoor weten de docenten de theorie eenvoudig te vertalen naar de voor jou herkenbare praktijk.

Live businesscase

Tijdens de live businesscase werk je 2 dagen (inclusief overnachting) in teamverband aan een marketing- of communicatievraagstuk van een aansprekende opdrachtgever. In een realistische praktijksimulatie haal je onder tijdsdruk het uiterste uit jezelf en je team, wat grote impact heeft op het leereffect. De opdrachtgever geeft direct feedback op je prestaties en aan het eind van deze 2 dagen kiest de opdrachtgever de beste oplossing voor zijn probleem. Deze unieke SRM-ervaring staat garant voor een bijzonder hoog leerrendement en een verrijking van je netwerk.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Marketing B Essentials

(4 bijeenkomsten)

 • Opfrissen van marketingkennis
 • Kernbegrippen marketing op B-niveau
 • Strategisch en analytisch denken
 • State-of-the-art-marketingkennis
 • Stappen in marketingplanning
 • Gestructureerd uitwerken van een marketingvraagstuk
 • Opstellen van een operationeel marketingplan
 • Effectieve voorbereiding Marketing C

Live Businesscase

(5 bijeenkomsten)

 • Actuele - real life - businesscase
 • Actiegerichte aanpak in teams
 • Multidisciplinaire aanpak marketing, communicatie, marketingcommunicatie
 • Challenge met pitch voor real life opdrachtgever

Integrale eindopdracht

Je rondt dit programma af met een eindopdracht.

Examen en diploma

Je rondt deze opleiding af met een praktijkgerichte eindopdracht. Bij voldoende beoordeling, ontvang je het gewaardeerde SRM-diploma 'Marketing B Compact'.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

De opleiding Marketing B Compact duurt 3 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur, waarvan 1 bijeenkomst een avondprogramma heeft. De avondopleiding heeft 4 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur en 2 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur, waarvan 1 bijeenkomst een avondprogramma heeft.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 790,-
Studiemateriaal
€ 300,-
Eindopdracht
€ 200,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 112,50
Live Businesscase
€ 785,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 2.187,50
Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
 
Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Marketing B Compact (met Live Businesscase)

Niveau:

Vakopleidingen

Duur:

3 maanden

Variant:

Avond en Dag

Marketing B Compact (met Live Businesscase)

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 18.00 uur en vrijdag van 08.00 uur tot 17:00 uur.
 
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur.