Masterclass Marketingstrategie

1 maand - De koers naar duurzaam concurrentievoordeel

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Hoe ontwikkelt de marktomgeving zich en hoe kun je daar strategisch op anticiperen? En hoe versterk je de marktpositie van jouw organisatie? Dat leer je tijdens deze unieke Masterclass Marketingstrategie van SRM. Tijdens dit programma breng je de externe omgeving in kaart en ontwikkel je vaardigheden om deze te vertalen naar het strategisch beleid van jouw organisatie. Hierbij komen alle belangrijke onderwerpen uitgebreid aan bod, waaronder de positionering, het marketingbeleid en branding. Met de kennis die je tijdens dit programma opdoet, leer je een succesvolle marketingstrategie ontwerpen die direct klaar is voor implementatie. Bovendien zet je met een zeer gewaardeerd diploma van SRM de volgende stap in jouw carrière als marketingprofessional.

Direct resultaat

 • Je kunt een integraal marketingbeleid opzetten en implementeren
 • Je kunt een sterke waardepropositie voor jouw organisatie ontwikkelen
 • Je bent op de hoogte van de laatste state-of-the-art-ontwikkelingen op het gebied van het marketingvak
 • Je kunt weloverwogen beleidsbeslissingen nemen

Voor wie

Je bent hoger opgeleid en wilt graag uitgebreide kennis en vaardigheden opdoen op het gebied van strategisch marketingmanagement. Of je bent een ambitieuze marketingmanager, marketingconsultant of marketingprofessional en wilt je op strategisch gebied diepgaand ontwikkelen. Daarbij ben je ambitieus en ken je de waarde van een SRM-diploma binnen de branche.

Programma

In dit programma krijg je inzicht in de omgeving waarin jouw organisatie actief is. Je start met een markt- en concurrentieanalyse, zodat je goed op de hoogte bent van recente ontwikkelingen en het gedrag van concurrenten. Met die kennis en nieuwe vaardigheden leer jij de positionering van jouw organisatie verder uitwerken. Je ontwikkelt strategisch denkvermogen en leert op welke wijze je weloverwogen beleidsbeslissingen kunt nemen. Zo kom jij tot een succesvolle marketingstrategie, waarmee je jouw organisatie een sterk onderscheidende positie oplevert.

Topdocenten uit de praktijk

De docenten worden door SRM zorgvuldig geselecteerd. Zij beschikken over vakkennis vanuit branding, online markten en disruptive business models. Daarbij beschikken zij over ruime en actuele ervaring in het vakgebied. Didactische kwaliteiten zijn de belangrijkste criteria. Op elke bijeenkomst wordt een docent ingezet die in zijn of haar dagelijkse praktijk met alle facetten daarvan in aanraking komt. Hierdoor weten de docenten de theorie eenvoudig te vertalen naar de voor jou herkenbare praktijk.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Marketingstrategie

(2 dagen)

 • Visie, missie en strategie
 • Organisatiestrategie en marketing
 • Branding en positionering
 • Markt- en concurrentieanalyse
 • Beoordelen van strategische opties
 • Opzetten van businesscases
 • Strategie vertalen naar marketingbeleid
 • Uitwerken van marketingplanning
 • Implementatie van de marketingstrategie

Branding en Positionering

(2 dagen)

 • Strategisch kader
 • Bepalende invloedsfactoren
 • Organisatiestrategie en marketingstrategie
 • Strategisch denkvermogen, merken en positionering
 • Beleidsbeslissingen en merkwaarde
 • Merkidentiteit
 • Productmerken, submerken en corporate merken
 • Identiteitsmodellen vertalen naar eigen praktijk
 • Van positioneringsstrategie naar branding en vice versa
 • Managen van een merkenportfolio
 • Implementatie van de communicatiestrategie
 • Integrale eindopdracht

 • Je rondt dit programma af met een praktijkgerichte eindopdracht.

Examen en diploma

Je rondt deze Masterclass af met een praktijkgerichte opdracht, waarin jij aantoont dat je het geleerde kunt toepassen binnen jouw eigen praktijk. Bij succesvolle afronding van deze eindopdracht ontvang je het zeer gewaardeerde diploma 'Masterclass Marketingstrategie' van SRM.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

De Masterclass Marketingstrategie duurt 1 maand. De opleiding wordt overdag verzorgd. De dagopleiding heeft 4 bijeenkomsten van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Planning

 • januari en mei 2020

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 75,-
Lesgeld
€ 1.695,-
Studiemateriaal
€ 200,-
Eindopdracht
€ 200,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 100,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 2.270,-
Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
 
Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 18.00 uur en vrijdag van 08.00 uur tot 17:00 uur.
 
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur.