Strategisch Marketingplan Schrijven

2 dagen - Scherp je marketingbeleid op efficiënte wijze aan

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben jij als marketingprofessional op zoek naar een methode om de concurrent voor te blijven? En wil je tijdig inspelen op alle (digitale) ontwikkelingen? Kies dan voor deze compacte training van SRM en ontwikkel de vaardigheden om marketingvraagstukken te vertalen naar commercieel beleid. Je gaat praktijkgericht aan de slag en leert hoe je een goed online en/of offline marketingplan opstelt, dat is gericht op een consumentenmarkt of juist een B2B-markt. Ook ontwikkel je vaardigheden om dit plan concreet uit te voeren. Je krijgt les van de beste praktijkprofessionals uit het werkveld van marketing en leert het vak uit eerste hand. Na afloop kun jij het marketingbeleid van je organisatie verder aanscherpen en weet je dit beleid concreet om te zetten in een operationeel marketingplan. Deze training van SRM betekent dan ook een stap in je carrière.

Direct resultaat

 • Je hebt een goed inzicht in leidende en actuele marketingmodellen
 • Je past slimme technieken en modellen toe om je marktanalyse uit te werken
 • Je kunt een onderbouwde marketingstrategie opzetten
 • Je stelt aan de hand van een praktisch stappenplan een effectief marketingplan op
 • Je marketingplan is zo opgezet dat je belangrijke stakeholders overtuigt van je ideeën

Voor wie

Je bent (mede)verantwoordelijk of betrokken bij het marketingbeleid van een product, dienst of merk. Je wilt beter in staat zijn mee te denken over het commerciële beleid en het door de marketingafdeling geformuleerde beleid kunnen evalueren.

Aanpak

In deze training ga je direct aan de slag met het strategisch marketingplan van jouw organisatie. Aan de hand van cases pas je het geleerde meteen toe binnen jouw werkomgeving. Zo breng je de markt in kaart, leer je de huidige situatie van de markt analyseren en maak je prognoses voor te verwachten ontwikkelingen. Met deze kennis leer je de huidige positie van de businessunit, het product of de dienst op deze markt beoordelen. Je verdiept je in de voornaamste uitdagingen, brengt de marketingdoelstellingen en concurrentiepositie in kaart. Daarbij ontwikkel je vaardigheden om deze stappen concreet uit te werken naar een uitvoerbaar plan. Deze leer je vervolgens nader uitwerken naar gelang de markt waarin je zelf actief bent, zoals de B2C, B2B of dienstenmarketing.

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij jezelf sterk ontwikkelt.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Na afloop ontvang je het officiële certificaat 'Strategisch Marketingplan Schrijven' van SRM.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Strategische marketing

 • Draagvlak voor de marketingstrategie
 • Key marketingmodellen in vogelvlucht
 • Spot on zicht op strategische ontwikkelingen en issues
 • Stappenplan voor effectief strategisch marketingplan

Toepassing in de praktijk

 • Opstellen van een marketingstrategie
 • Vertalen van marketingstrategie naar marketingmiddelen en budget
 • Van strategisch marketingplan naar marketingjaarplan en marketingpraktijk
 • Het effectieve marketingplan in de praktijk
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De training Strategisch Marketingplan Schrijven duurt 2 dagen.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Investering

Lesgeld: € 1.091,-
Studiemateriaal: € 50,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen
Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
 
Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.