Je bent hier: Home  / Nieuws

Nieuws

01/08/2018

SEO-specialist en copywriter Martijn Koetsier selecteert elke week de belangrijkste nieuwtjes, handige tips en inspirerende SEO-successen. Wil je direct aan de slag om de resultaten van je eigen website of die van je werkgever te verbeteren? Schrijf je dan in voor de populaire training SEO & Copywriting of meld je aan voor de nieuwsbrief.


Tip 1: Gooi de boel nou eindelijk eens op slot!

Heeft je website nog steeds geen SSL-certificaat? Dan gaat Google bezoekers in Chrome voortaan waarschuwen dat je website niet veilig is. Mag je zelf bedenken wat dat met je traffic gaat doen. Of onderzoeken natuurlijk, ik lees graag de uitkomsten :)

>> A milestone for Chrome security: marking HTTP as “not secure”Tip 2: Moz herziet SEO-gids voor beginners...

Lange tijd gaf ik de Beginner’s Guide to SEO van Moz op als huiswerk voor de eerste bijeenkomst van mijn SEO-trainingen. Helaas werd die gids op een gegeven moment toch wat té gedateerd. Jammer, want hij was goed geschreven en helder opgebouwd. Gelukkig is Moz begonnen aan uitgebreide herziening van de gids. Meelezen kan alvast.

>> Rewriting the Beginner's Guide to SEO, Chapter 2: Crawling, Indexing, and RankingTip 3: En Google updatet Search Quality Rater Guidelines

Het zal wel met de komkommertijd te maken hebben, maar ook bij Google halen ze de bezem door oude documenten. De Search Quality Rater Guidelines zijn namelijk ook geüpdatet. Je kunt de PDF van 164 pagina’s hier zelf napluizen. Of je leest dit uitgebreide artikel op The SEMPost, waar alle wijzigingen in staan.

>> Google Search Quality Rater Guidelines Updated: Beneficial Purpose, Creator Reputation & MoreTip 4: Een snelheidstest gedaan, en dan?

Dat de snelheid van je website belangrijk is, dat weten we allemaal wel. En hoe je die kunt meten, daar komen we ook wel uit. Maar wat moet je nou eigenlijk met die uitkomsten? De makkelijkste oplossing is het rapportje bij je developers over de schutting kieperen. Wil je toch iets constructiever te werk gaan, lees dan deze praktische post van Yoast. Wauw, dat allitereert én rijmt!

>> How to optimize WordPress after running a page speed test • YoastTip 5: Structured data voor voice results in de maak

Nu Google Assistent ook in Nederland live is willen we natuurlijk allemaal dat onze content straks te horen is als voice search result. Over hoe je dat voor mekaar krijgt is al heel wat geschreven. Vooral dat over dat nog best lastig en onduidelijk is. Maar het lijkt erop dat dat misschien wel makkelijk gaat worden. Er is namelijk nieuwe schema.org mark-up in de maak, waarmee je tekstdelen markeert als meest relevant om uitgesproken te worden.

>> Official Google Webmaster Central Blog: Hey Google, what's the latest news?Over Martijn Koetsier

Martijn Koetsier werkt als freelance SEO Copywriter onder de naam Textualize en is bij SRM actief als docent, coach en examinator. Martijn ontwikkelde voor SRM o.a. de populaire cursus SEO & Copywriting.

In de intensieve training SEO & Copywriting leer je de basis van SEO, de ranking factors van Google en het uitvoeren van zoekwoordanalyses. Vervolgens benut je deze kennis om met overtuigende teksten je klanten te verleiden met meer verkeer naar je website én een hogere conversie tot gevolg.

>> Meer over de training SEO & Copywriting


Wil je geen SEO Update meer missen?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang iedere week vijf SEO-tips van Martijn Koetsier in je inbox!

>> Meld je aan voor de nieuwsbrief

  Terug naar overzicht

Altijd op de hoogte!

Regelmatig worden er bij SRM goeroebijeenkomsten georganiseerd over actuele onderwerpen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden
Goeroebijeenkomsten  

sluiten Sluiten

Inloggen

Je bent ingelogd

Via onderstaande knop ga je direct naar de SRM inlogomgeving.


Uitloggen?

» Uitloggen? Klik hier