Selecteer een thema

Selecteer een thema

SEO nieuws & tips van Martijn Koetsier - #16

SEO-specialist en copywriter Martijn Koetsier selecteert elke week de belangrijkste nieuwtjes, handige tips en inspirerende SEO-successen. Deze week hebben we hier vier artikelen uit geselecteerd. Nieuwsgierig naar nummer 5? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Ranking factors: ramp of redding?

Een eerste stap in de wereld van SEO kan nogal een duik in het diepe zijn. Gelukkig dobberen er wat reddingsboeien rond in de vorm van ranking factors. Maar waar komen die vandaan en hoe moet je ze interpreteren? Lees er alles over in de blog van Kevin Indig.

SEO voor afbeeldingen, een update van Google

Google geeft met hun Image Publishing Guidelines tips over hoe je afbeeldingen op je website het beste inzet. Dat document heeft onlangs een flinke update gekregen. Zo staan er nu duidelijke instructies in over page titles en meta descriptions in relatie tot afbeeldingen. Ook lees je info over het toevoegen van structured data aan afbeeldingen.

Twee interessante talks van Google I/O '18

Vorige week vond Google I/O ‘18 plaats, de jaarlijkse conferentie waarop het bedrijf de plannen voor het komende jaar presenteert. In verschillende keynotes werden naast Google Duplex nog zo'n 99 aankondigingen gedaan. Deze twee waren specifiek interessant voor SEO.


Martijn Koetsier werkt als freelance SEO Copywriter onder de naam Textualize en is bij SRM actief als docent, coach en examinator. Martijn verzorgt bij SRM o.a. de populaire cursus SEO & Copywriting