Briefing en Beoordeling van Creatieve Voorstellen (Subsidie NL leert door)

2 dagen - Voor het effectief schrijven van briefings

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De briefing is een cruciale factor in het succes van een marketingcommunicatieplan. De briefing is immers het uitgangspunt voor de creatieve mensen van het communicatiebureau. Als de briefing geen kaders geeft of duidelijke doelstellingen mist, is de kans groot dat de invulling van de campagne niet overeenkomt met de wensen van de adverteerder. Dat maakt deze training van SRM essentieel voor elke marketing- en communicatieprofessional. Tijdens deze training ontwikkel je de vaardigheden om overtuigende briefings te schrijven en creatieve voorstellen te beoordelen. Jij zorgt ervoor dat je creatievelingen inspireert en een concept retour krijgt dat aanspreekt en aansluit bij de door jou geformuleerde doelen. Met deze training van SRM versterk je je carrierèperspectieven aanzienlijk.

Wat ga je leren

 • Je kunt een briefing opstellen die richting geeft aan het creatieve werk en dienst doet bij de toetsing en terugkoppeling
 • Je professionaliseert verder als marketing- en communicatiespecialist
 • Je kunt het briefingproces sturen vanuit de 3 delen waaruit de briefing bestaat: marketing-/beleids-, communicatie- en inhoudsbriefing
 • Je kunt interne en externe briefings duidelijk van elkaar onderscheiden
 • Je kunt creatieve voorstellen beoordelen, gebaseerd op een aantal criteria
 • Je kunt je oordeel over creatief werk steekhoudend beargumenteren

Voor wie

De training Briefing en Beoordeling van Creatieve Voorstellen (Subsidie NL leert door) is bedoeld voor opdrachtgevers, product-, marketing- en communicatiemanagers. Daarnaast is de training ook geschikt voor medewerkers in deze vakgebieden die regelmatig briefings moeten schrijven en de creatieve uitwerking van de opdracht moeten beoordelen. Uiteraard is Briefing en Beoordeling van Creatieve Voorstellen (Subsidie NL leert door) ook relevant voor medewerkers van reclamebureaus.

Subsidie NL leert door

Briefing en Beoordeling van Creatieve Voorstellen (Subsidie NL leert door) is onderdeel van de subsidieregeling NL leert door. Hiermee kun je je gratis ontwikkelen om je positie op de arbeidsmarkt te versterken. Voor je inschrijving hebben we wel wat persoonlijke gegevens van je nodig, zoals een kopie van je identiteitsbewijs en een ondertekende toestemmingsverklaring. Kijk voor alle voorwaarden op Nederland leert door.

Deze opleiding met subsidie is beschikbaar voor volwassenen tussen de 18 jaar en pensioengerechtigde leeftijd die in loondienst, flexwerker, zelfstandig ondernemer of werkzoekend zijn. Voltijdstudenten komen niet voor deze regeling in aanmerking.

Programma

Uit welke onderdelen bestaat een goede briefing? En hoe zorg je ervoor dat de inhoud van een briefing aansluit op het doel en de doelgroep? Met deze en vele andere vragen ga je tijdens de training aan de slag. Je verdiept je in verschillende briefingsvarianten, waaronder de marketing-/beleidsbriefing, communicatiebriefing en inhoudsbriefing. Zo leer je hoe verschillende briefings zijn opgebouwd en leer je zelf briefings opstellen. Aan de hand van cases ontwikkel je direct je praktische vaardigheden.

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij jezelf sterk ontwikkelt.

Vervolg

Wil je na de training Briefing en Beoordeling van Creatieve Voorstellen (Subsidie NL leert door) nog meer leren? Misschien is een van de volgende opties interessant voor jou:

 • Masterclass Branding en Positionering
 • Conceptontwikkeling
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Na afloop ontvang je het officiële certificaat 'Briefing en Beoordeling van Creatieve Voorstellen' van SRM.

Programma

Je leert briefings opstellen en beoordelen aan de hand van een briefingsmodel. Daarbij beoordeel je de inhoud en bekijk je of het doel en de doelgroepomschrijving voldoende naar voren komen in de briefing.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

De basis van een goede briefing

 • Briefingsmodel
 • Onderdelen van een goede briefing
 • Doel en doelgroep van de briefing
 • Kenmerken van diverse briefings
 • Kritische beoordelingscriteria

Typen briefing

 • Marketing-/beleidsbriefing
 • Communicatiebriefing
 • Inhoudsbriefing

Stel je eigen briefing op

 • Zelf opstellen van een kwalitatieve briefing
 • Toetsen en beoordelen van creatieve voorstellen
 • Praktische vaardigheden
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De training Briefing en Beoordeling van Creatieve Voorstellen (Subsidie NL leert door) duurt 2 dagen.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 432,21
Studiemateriaal
€ 62,19
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 494,40
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Briefing en Beoordeling van Creatieve Voorstellen (Subsidie NL leert door)

Duur:

2 dagen

Variant:

Dag en E-learning

Briefing en Beoordeling van Creatieve Voorstellen (Subsidie NL leert door)

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.