Google Analytics (Subsidie NL leert door)

2 dagen - Voor een dieper inzicht in je websitebezoekers

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wie komen op je website? En waar komen de bezoekers vandaan? Google Analytics geeft inzicht in alles wat zich op je site afspeelt. Maar wat betekenen die cijfers en hoe vertaal je ze naar meer conversies? In deze training komen alle relevante aspecten van Analytics aan bod. Je krijgt inzicht in de rapportages en je leert effectief in te spelen op het gedrag van je (potentiële) doelgroep.

Wat ga je leren

 • Je weet hoe je Google Analytics inricht
 • Je weet hoe je met standaardrapportages werkt
 • Je weet verschillende soorten informatie terug te vinden in de tool
 • Je bent in staat mogelijkheden tot verbetering te signaleren aan de hand van analyses

Voor wie

Deze training is speciaal bedoeld voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met online marketing en communicatie en die de mogelijkheden van Google Analytics wil leren benutten, zoals (online) marketeers, communicatiespecialisten, contentmanagers en websitemanagers.

Subsidie NL leert door

Google Analytics (Subsidie NL leert door) is onderdeel van de subsidieregeling NL leert door. Hiermee kun je je gratis ontwikkelen om je positie op de arbeidsmarkt te versterken. Voor je inschrijving hebben we wel wat persoonlijke gegevens van je nodig, zoals een kopie van je identiteitsbewijs en een ondertekende toestemmingsverklaring. Kijk voor alle voorwaarden op Nederland leert door.

Deze opleiding met subsidie is beschikbaar voor volwassenen tussen de 18 jaar en pensioengerechtigde leeftijd die in loondienst, flexwerker, zelfstandig ondernemer of werkzoekend zijn. Voltijdstudenten komen niet voor deze regeling in aanmerking.

Programma

Tijdens deze trainingsdagen werk je aan de hand van praktijkgerichte oefeningen. Onze ervaren trainers zijn in staat om je leerdoelen scherp te krijgen. Zij helpen je vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van Google Analytics. Deze vaardigheden kun je meteen op je werk benutten. Tijdens de training heb je een online leeromgeving ter beschikking. Hierin vind je alle relevante informatie die je nodig hebt. Via de leeromgeving kun je ook communiceren met je medestudenten en trainer.

Toptrainers uit de praktijk

De trainers zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij je sterk ontwikkelt.

Vervolg

Wil je na Google Analytics (Subsidie NL leert door) nog meer leren? Misschien is een van de volgende opties interessant voor jou:

 • Google Ads
 • Google Analytics Gevorderd
 • SRM Online Marketeer A
 • SRM Online Marketeer B
 • SRM Online Marketeer A en B
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Na afloop ontvang je het officiële certificaat 'Google Analytics' van SRM.

Programma

Je wilt Google Analytics inzetten om beter te begrijpen wie je site bezoekt en wat ze daar doen. In deze training leer je Google Analytics inrichten voor jouw doeleinden. Je werkt met klikpaden en bezoekersstromen en leert gegevens interpreteren. Zo kun jij steeds beter inspelen op het gedrag van je bezoekers.

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Inrichten Analytics

 • Doelstellingen en KPI’s
 • Inrichten Google Analytics
 • Account, property en weergave
 • Klikpaden en bezoekersstromen

Rapportage en analyse

 • Werken met standaardrapportages
 • Interpreteren en analyseren van data
 • Delen van rapportages met stakeholders
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De training Google Analytics (Subsidie NL leert door) duurt 2 dagen.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 432,21
Studiemateriaal
€ 62,19
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 494,40
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Google Analytics (Subsidie NL leert door)

Google Analytics (Subsidie NL leert door)

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.