Conversion Optimization

1 dag - Van geïnteresseerde naar geactiveerde bezoeker

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als marketeer streef je natuurlijk naar de optimale conversieratio, zodat je de klant zo efficiënt mogelijk verder de funnel in krijgt. Maar hoe pak je dat aan? Dat leer je tijdens deze training Conversion Optimization van SRM. Als dé opleider voor marketing- en communicatieprofessionals staat SRM midden in alle digitale ontwikkelingen van het vakgebied. Dat maakt deze training actueel en herkenbaar. Op praktijkgerichte wijze ga je aan de slag met jouw eigen website of applicatie en leer je hoe je jouw bezoekers enthousiasmeert en activeert. Zo ontwikkel je de vaardigheden om de conversie op jouw website of in jouw applicatie te optimaliseren.

Direct resultaat

 • Je beheerst verschillende methodieken om de conversie van je website te verbeteren
 • Je kent de 7 principes van Cialdini en kunt deze toepassen voor je eigen website of applicatie
 • Je kunt teksten persoonlijker maken en daarmee lezers aan je binden
 • Je bent je bewust van de mogelijkheden van conversieoptimalisatie
 • Je kent de kracht van een goede conversietekst en kunt deze zelf opstellen
 • Je meet en analyseert je conversieratio

Voor wie

Je bent werkzaam als marketing- of communicatieprofessional en je wilt jouw websitebezoekers of het online leesgedrag van jouw websitebezoekers beter begrijpen. Je bent op zoek naar kennis en vaardigheden om de conversieoptimalisatie verder te professionaliseren. Tijdens deze boeiende training van SRM ontwikkel je jouw schrijfvaardigheden en krijg je nieuwe handvatten aangereikt om lopende campagnes te meten en te optimaliseren. Deze nieuwe inzichten en vaardigheden pas je direct toe binnen je eigen werk. Al tijdens de training merk je dat het aantal conversies van jouw organisatie stijgt. SRM is niet voor niets de beste opleider voor marketing en communicatie.

Aanpak

Tijdens deze training ontwikkel je vaardigheden om het aantal conversies te maximaliseren. Alle kernelementen komen aan bod. Je gaat aan de slag met de 7 principes van Cialdini en ontwikkelt vaardigheden om met copywriting jouw teksten te personaliseren. Hierbij houd je rekening met de usability van de pagina, het visueel design en het leesgedrag van diverse doelgroepen. Met de kennis die je gedurende de training hebt opgedaan en de vaardigheden die je hebt ontwikkeld, kun je meteen de website(s) van je eigen organisatie ingrijpend verbeteren.

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij jezelf sterk ontwikkelt.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Na afloop ontvang je het officiële certificaat 'Conversion Optimization' van SRM.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Hoe kun je optimaliseren

 • Conversion Rate Optimization (CRO)
 • Optimaliseren op 3 pijlers: sitestructuur, usability en content

Conversie en beïnvloeding

 • Online persuasion van usability
 • Relevantie en waarde bieden
 • Beïnvloedingstechnieken van Cialdini

Toepassing in de praktijk

 • Conversie en tekst
 • Optimaliseren voor mobiel gebruik
 • Conversieoptimalisatie en -beperkingen

Effectiviteit van conversie

 • Meten en analyseren van de conversieratio
 • A/B- en multivariate testing
 • Vaststellen van rendement bij conversieoptimalisatie
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De training Conversion Optimization duurt 1 dag.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Investering

Lesgeld: € 585,-
Studiemateriaal: € 50,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen
Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
 
Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.