Affiliate Marketing

1 dag - Optimale promotie met affiliate marketing

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als marketeer weet je dat affiliate marketing de kans biedt om samen met partners meer bereik, leads en conversies te genereren. Maar hoe kom jij in contact met potentiële partners, zoals social influencers of vergelijkingssites? En hoe stem jij commissies met hen af? Tijdens deze training Affiliate Marketing van SRM leg je dé fundamentele kennis voor een sterke affiliate campagne. Dat maakt deze training essentieel voor iedere marketeer. Na afloop van deze training ontwikkel én implementeer je succesvolle affiliate campagnes.

Direct resultaat

 • Je weet wat affiliate marketing is en hoe je het effectief inzet in verschillende situaties
 • Je kent de verschillende vergoedingsmodellen en weet welke voor jouw campagne het meest lucratief is
 • Je kent de voordelen van affiliate marketing
 • Je hebt inzicht in de betrokken partijen en kunt duurzame relaties met hen opbouwen
 • Je kent de positie en het belang van affiliate marketing als onderdeel van de (online) marketingstrategie

Voor wie

Je bent (online) marketeer en wilt jouw kennis van affiliate marketing verder uitbreiden. Je bent bijvoorbeeld op operationeel niveau verantwoordelijk voor de inrichting van een affiliate programma of je bent op zoek naar nieuwe kennis om meer online omzet te genereren. Dat maakt deze training van SRM zo geschikt voor jou.

Aanpak

Tijdens deze training verdiep je je in de toegevoegde waarde van affiliate marketing. Je gaat aan de slag met netwerken en leert hoe je websites en andere mogelijke partners kunt betrekken bij jouw marketingdoelstellingen. Zo zorg je ervoor dat je samen meer bereik, leads en sales genereert en het aantal conversies vergroot. Ook breid je jouw kennis van verdienmodellen verder uit. Hierbij maak je kennis met diverse beloningsstructuren en leer je een goede afweging maken in de hoogte van commissies. Aan de hand van cases pas je het geleerde direct toe binnen jouw praktijkomgeving. Na afloop van deze training kun je een succesvol affiliate programma opzetten en uitvoeren.

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij jezelf sterk ontwikkelt.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Na afloop ontvang je het officiële certificaat 'Affiliate Marketing' van SRM.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Affiliate marketing als model

 • Wat is affiliate marketing?
 • De voordelen van affiliate marketing
 • Verschillende vergoedingsmodellen
 • De functie van affiliate marketing binnen online marketingstrategie

Toepassingen affiliate marketing

 • Affiliate marketing via een netwerk of zelf doen?
 • Voordelen voor de adverteerder en merchant
 • Verschillende rollen en partijen in het affiliate ecosysteem
 • Grip op de verschillende attributiemodellen
 • Vormen van affiliate programma toepassen

Affilate marketing en influential marketing

 • Verschillen tussen affilate marketing en influential marketing
 • Influential marketing opnemen binnen affilate marketing

Best practices

 • Actuele cases en voorbeelden
 • Do's en dont's
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De training Affiliate Marketing duurt 1 dag.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Investering

Lesgeld: € 591,-
Studiemateriaal: € 50,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen
Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
 
Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.