Online Communicatie voor de Overheid

5 dagen - Benut online kansen voor je communicatie

Duur:

5 dagen

Niveau:

Training

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Online communicatie vraagt om een andere manier van denken. Wil jij leren denken vanuit de gebruiker? Waarbij gebruiksgemak en online zichtbaarheid een rol spelen? In deze training ontwikkel je de daarvoor benodigde inzichten. Door de praktijkgerichte aanpak van SRM ontwikkel je meteen een voor jouw afdeling relevante contentstrategie. Zo gaan theorie en praktijk hand in hand.

Wat ga je leren

  • Je weet welke trends, ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van online communicatie voor de overheid interessant zijn
  • Je vertaalt je inzicht in online trends naar concrete online communicatieplannen met heldere doelstellingen en aanpak
  • Je bent een gesprekspartner met meerwaarde voor bestuur en beleidsafdelingen op het gebied van online communicatie

Voor wie

Deze training is bedoeld voor communicatieadviseurs bij overheden die verantwoordelijk zijn voor het communicatiebeleid en de website. Je wilt internet en social media effectief in de communicatiemix inzetten.

Programma

In deze training ga je met praktische opdrachten direct aan de slag in je eigen werkomgeving. Ervaren professionals reiken je de bouwstenen aan om je online strategie te bepalen. Zo selecteer je de voor jouw doelgroep relevante kanalen en ontdek je welk type content bij hen past. De nieuwe inzichten pas je direct toe in je werk. Ons lesmateriaal is gericht op de praktijk. Daarnaast heb je toegang tot een online leeromgeving. Je vindt daarin alle informatie die je nodig hebt. Via de leeromgeving kun je ook communiceren met je medestudenten en docent.

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij je sterk ontwikkelt.

Vervolg

Wil je na de training Online Communicatie voor de Overheid nog meer leren? Misschien is een van de volgende opties interessant voor jou:

  • SRM Online Communicatieadviseur voor de Overheid B
  • Social Media bij de Overheid

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Online Communicatie voor de Overheid

Niveau:

Training

Duur:

5 dagen

Variant:

Dag

Prijs:

€ 2.491,50

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.