Online Communicatiespecialist

6 maanden - Als specialist volledig thuis in online communicatie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze uitdagende opleiding tot online communicatiespecialist brengt je weer helemaal bij op online gebied. Je legt de fundering voor al jouw online communicatie-inspanningen door praktisch uitvoerbare inzichten op te doen, waarmee jij direct aan de slag kunt. Op praktijkgerichte wijze ga je aan de slag met alle vormen van online communicatie, waaronder online advertising, affiliate marketing, e-mailmarketing en social media. Uiteraard word je hierin volledig ondersteund door een ervaren communicatieprofessional die de theorie vertaalt naar de voor jou herkenbare praktijk. Je leert hoe je gebruiksvriendelijke en creatieve content ontwerpt, waarmee jij het aantal conversies optimaliseert. Na afloop ben je als specialist volledig thuis in online communicatie en kun je succesvolle online communicatieplannen schrijven en implementeren. Daarbij ontvang je na afloop van deze opleiding het zeer gewaardeerde diploma Online Communicatiespecialist van SRM, toonaangevend binnen de branche.

Direct resultaat

 • Je weet hoe je de aandacht van bezoekers kunt vangen en vasthouden
 • Je bent op de hoogte van recente trends, ontwikkelingen en inzichten binnen de online communicatie
 • Je kent de voordelen van verschillende online communicatiekanalen, kunt ze op elkaar afstemmen en elkaar laten versterken
 • Je kunt het gedrag van bezoekers analyseren en de usability van jouw website verbeteren
 • Je beheerst vaardigheden om conversiegerichter te schrijven
 • Je kunt analyses maken en interpreteren vanuit Google Analytics

Voor wie

Je bent werkzaam in het communicatievak of betrokken bij communicatieprojecten. Daarbij heb je de behoefte aan actuele kennis en inzicht met bijbehorende vaardigheden die voor elke online communicatiespecialist van groot belang zijn. Dat maakt deze opleiding zo geschikt voor jou. Met een diploma van SRM heb je een stevig fundament voor jouw verdere carrière binnen de communicatie.

Programma

Tijdens deze opleiding doe je inzichten op in alle aspecten van online communicatie. Je gaat aan de slag met analytics, SEO, user experience, social media, content, e-mail en online advertising. Hierbij leer je hoe je content maakt voor je website die zowel vindbaar (SEO) als overtuigend (conversiegedreven) is. Ook ontwikkel je vaardigheden om betere resultaten te boeken met e-mailmarketing en leer je op welke wijze je social-mediaplatforms effectiever kunt inzetten. Aan de hand van praktijkgerichte opdrachten pas je de theorie direct toe binnen jouw werkomgeving. Zo zul je tijdens de opleiding een aanpak ontwikkelen voor de online kanalen van jouw organisatie. Daarbij ontwikkel je vaardigheden om de resultaten van online communicatie-uitingen te analyseren en interpreteren vanuit Google Analytics. Op deze manier zie je direct het resultaat van jouw waardevolle toevoeging.

Topdocenten uit de praktijk

De docenten worden door SRM zorgvuldig geselecteerd. Vakkennis binnen online markten, ruime en actuele ervaring in het vakgebied en didactische kwaliteiten zijn de belangrijkste criteria. Op elke bijeenkomst wordt een docent ingezet die in zijn of haar dagelijkse praktijk met alle facetten daarvan in aanraking komt. Hierdoor weten de docenten de theorie eenvoudig te vertalen naar de voor jou herkenbare praktijk.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Online Communicatiespecialist

(18 dagen)

 • Online Fundamentals
  • Google Analytics
  • User Experience
  • Search Engine Optimization (SEO)
  • Google Ads
  • E-mailmarketing
  • Social Media
  • Online Advertising
  • Affiliate Marketing
  • Conversion Optimization
 • Social Media Strategie
 • Social Media Campagnes

Integrale eindopdracht

(1 bijeenkomst van 3 uur)

Je rondt deze opleiding af met een eindopdracht.

Examen en diploma

Je rondt deze opleiding af met een integrale eindopdracht, waarmee je aantoont dat je de theorie kunt toepassen in jouw praktijkomgeving. Bij succesvolle afronding van deze opdracht ontvang je het zeer gewaardeerde diploma 'Online Communicatiespecialist' van SRM, al 60 jaar dé opleider voor marketing- en communicatieprofessionals.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

De opleiding Online Communicatiespecialist duurt 6 maanden. De opleiding wordt overdag verzorgd. De dagopleiding heeft 18 bijeenkomsten van 09.30 uur tot 16.30 uur en 1 bijeenkomst van 3 uur.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 75,-
Lesgeld
€ 4.615,-
Studiemateriaal
€ 600,-
Eindopdracht
€ 250,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 462,50
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 6.002,50
Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
 
Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Online Communicatiespecialist

Niveau:

Vakopleidingen

Duur:

6 maanden

Variant:

Dag

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 18.00 uur en vrijdag van 08.00 uur tot 17:00 uur.
 
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur.