Brochure downloaden

 
 • Direct in jouw mailbox
 • Alle informatie overzichtelijk in één document
 • Eenvoudig te delen of printen

Social Media Advertising

1 dag - Leer effectieve social media advertising campagnes opzetten

Duur:

1 dag

Niveau:

Trainingen

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Adverteren op sociale media is voor veel organisaties interessant. Maar hoe zorg je dat je daadwerkelijk succesvol adverteert via social media? Welke social media kun je dan het beste inzetten? En welke mogelijkheden heb je om je doelgroep te bereiken? In deze training verdiep je je in de betaalde mogelijkheden van social media. Denk hierbij aan advertentiemogelijkheden en het optimaliseren van marketing- en communicatiecampagnes.

Wat ga je leren

 • Je zet met succes social media advertising in
 • Je bent bekend met de belangrijkste KPI's en benchmarks
 • Je fungeert als professioneel gesprekspartner voor mediabureaus
 • Je hebt inzicht in de belangrijkste advertentiemogelijkheden en weet welke je voor welke doelgroep het beste kunt gebruiken
 • Je kunt social media advertising integreren in je marketingcommunicatiestrategie

Voor wie

De training is bedoeld voor marketeers en communicatieadviseurs die social media zakelijk inzetten en er meer uit willen halen. Maar ook voor iedereen die zich bezighoudt met media- en advertentie-inkoop. Basiskennis van en ervaring met social media zijn nodig voor het volgen van deze training.

Programma

Je gaat aan de slag met onderwerpen die voor het effectief inzetten van social media advertising relevant zijn. Je krijgt inzicht in de advertentiemogelijkheden op social media. Je leert hoe je op verschillende manieren de krachtige targeting methoden van de verschillende social-mediakanalen kunt inzetten, zodat je je doelgroepen effectief bereikt. Ook verdiep je je in haalbare targets, KPI’s en ROI voor je campagnes en leer je hoe je efficiënt kunt budgetteren. Je maakt gebruik van praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heb je toegang tot onze online leeromgeving.

Toptrainers uit de praktijk

De trainers zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij je sterk ontwikkelt.

Vervolg

Wil je na de training Social Media Advertising nog meer leren? Misschien is een van de volgende opties interessant voor jou:

 • Influencer Marketing
 • Social Media Strategie
 • Social Media Marketing
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Na afloop ontvang je het officiële certificaat 'Social Media Advertising' van SRM.

Programma

In deze training verdiep je je in onderwerpen als het bepalen van doelstellingen, targetting en het meten van resultaten. Je ontdekt hoe je je doelgroep via de verschillende social-mediakanalen bereikt en welke uitingen daarvoor geschikt zijn.

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Social media advertising

 • Social media (advertising) strategie
 • Advertentiemogelijkheden per kanaal
 • Targets, KPI's en benchmarks
 • Doelgroepen en doelstellingen social advertising
 • Online tekst, graphics en video

Toepassing in de praktijk

 • Advertentiecopy en A/B-testen
 • Landelijke en regionale targeting
 • Meten en ROI social advertising
 • Efficiënt budgetteren: kosten en planning
 • Optimalisatie van campagnes
 • Campagnetypen
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De training Social Media Advertising duurt 1 dag.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 570,-
Studiemateriaal
€ 50,50
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 25,-
Locatiekosten
€ 29,50
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 690,-
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen
Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
 
Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Social Media Advertising

Niveau:

Trainingen

Duur:

1 dag

Variant:

Dag

Prijs:

€ 690,00

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.