Social Media

3 dagen - Aan de slag met social media

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben jij werkzaam als marketing- of communicatieprofessional en wil je social media optimaal inzetten in de mediamix? Kies dan voor deze unieke training van SRM. Tijdens deze training ontwikkel je vaardigheden om social media professioneel in te zetten. Je gaat aan de slag met het aanbod aan social-mediakanalen en brengt in kaart welke voordelen elk kanaal heeft. Daarbij verdiep je je in jouw doelgroep en onderzoek je van welke kanalen zij op welk moment gebruikmaken. Zo weet je jouw doelgroep op het juiste moment te bereiken. Uiteraard komt ook contentcreatie uitgebreid aan bod, zodat je lezers kunt boeien en binden. Na afloop van deze training draag jij met de inzet van social media succesvol bij aan de realisatie van mediadoelstellingen.

Direct resultaat

 • Je kent verschillende social-mediakanalen en weet welke doelgroepen hier gebruik van maken
 • Je kennis van diverse social-mediakanalen is volledig up-to-date
 • Je hebt beter zicht op je eigen social-media-accounts en kunt ze doelgerichter inzetten
 • Je hebt inzicht in de invloed van social media op het gedrag van de consument
 • Je beheerst vaardigheden om lezers te boeien en trekken
 • Je kunt contentplannen ontwerpen die klaar zijn voor implementatie

Voor wie

Je bent operationeel verantwoordelijk voor social-mediakanalen. Je bent op zoek naar handvatten voor een effectievere en tijdsefficiënte inzet. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als marketing- of communicatieprofessional bij een organisatie of lokale overheid. SRM ondersteunt je in het veranderende vakgebied van marketing en communicatie met innovatief leren, begrijpen, doen en interactie.

Aanpak

Tijdens de bijeenkomsten ga je zelf aan de slag met geijkte social media als Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram. Er is ook ruimte om de dynamiek van social media als YouTube en Snapchat te behandelen. Je ontwikkelt vaardigheden om te onderzoeken hoe jouw doelgroep deze kanalen gebruikt, zodat je ontdekt via welk kanaal en met welke content je hen het beste kun bereiken en binden. Aan de hand van je eigen situatie en leerwensen werk je aan een effectieve aanpak om je doel te bereiken, waarbij de focus ligt op professioneel gebruik van social media.

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij jezelf sterk ontwikkelt.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Na afloop ontvang je het officiële certificaat 'Social Media' van SRM.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Trends en ontwikkelingen

 • Belangrijke social-medianetwerken
 • Do's en don'ts in social media
 • Omgaan met snel veranderende omgeving

Social-mediamogelijkheden

 • Content delen
 • Laat zien en horen wie je bent
 • Laat zien wie je kent
 • Zenden, luisteren, converseren op de socials
 • Local-based services

Risico's

 • Opletten met 'te snelle' social media
 • Bewust toepassen van social media
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De training Social Media duurt 3 dagen.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Investering

Lesgeld: € 1.661,50
Studiemateriaal: € 50,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen
Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
 
Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.