De opleiding

Om meteen met de deur in huis te vallen: online marketing leer je niet in één dag. De training `Online marketeer in 1 dag´ zal dan ook geen online marketeer van je maken. Wel zul je na het volgen van de training meer inzicht hebben in de mogelijkheden van online marketing. Zo krijg je inzicht in (onder andere) Search Engine Optimization (SEO), Search Engine Advertising (SEA), e-mail marketing, social media, online advertising, (Google) Analytics, usability en conversie optimalisatie (CRO).

Als je online marketing wilt begrijpen, is kennis en begrip van de hierboven genoemde middelen onontbeerlijk. Al deze middelen zouden in theorie hun eigen steentje kunnen bijdragen aan jouw online marketing inspanningen. Het is aan jou om te identificeren welke (combinatie) van deze middelen logischerwijs het meest bijdragen aan het behalen van jouw doelstellingen. En dat dan uiteraard tegen een zo hoog mogelijke Return On Investment (ROI).

Om de online marketing middelen te kunnen beoordelen is het zaak dat je weet wat de (on)mogelijkheden van deze middelen zijn. Daarom zetten we tijdens de training Online marketeer in 1 dag aan de hand van verschillende cases uiteen hoe je deze middelen effectief kunt inzetten. Denk hierbij aan wat de mogelijkheden van Google Adwords zijn, wanneer affiliate marketing een slimme keus is, hoe je via social media het gesprek aan kunt gaan met je doelgroep en welke rol advertenties hierin kunnen spelen. Maar ook in welke verschillende situaties je e-mail kunt inzetten of wanneer je de techniek van je website op de schop moet gooien om een hogere positie te behalen in de organische zoekresultaten van Google.

Aan het einde van deze kennisintensieve eendaagse training is het je duidelijk welke rol online marketing kan spelen in jouw (marketing)communicatiemix.

Voor wie bedoeld?

De training Online marketeer in 1 dag is bedoeld voor marketing- en/of communicatieprofessionals met (ruime) ervaring in het (marketing)communicatievak die graag in één dag bijgepraat willen worden over de (on)mogelijkheden van online marketing.

Daarnaast is de training een complete introductie in het brede en diepe online marketing landschap voor geïnteresseerden in online marketing. Een goed startpunt voor een (beginnende) carrière in online marketing en een mooie opstap naar verschillende praktische online marketing opleidingen die SRM aanbiedt.

Direct rendement

  • Je leert wat online marketing inhoudt
  • Je snapt hoe de verschillende kanalen zich tot elkaar verhouden
  • Je leert waarmee je rekening moet houden wanneer je SEO en SEA inzet
  • Je leert wat het allerbelangrijkste is binnen e-mailmarketing
  • Je leert de basisbeginselen van social en overige advertising kanalen kennen
  • Je leert wat de (on)mogelijkheden van Google Analytics zijn
  • Je leert de rol van usability en conversieoptimalisatie beter begrijpen

Jouw collega-deelnemers

Net als jij hebben jouw collega-deelnemers behoefte aan een eerste kennismaking met het ontzettend veelzijdige vakgebied online marketing. Jouw collega-deelnemers beschikken veelal ook over praktijkervaring in het marketing- en/of communicatievak, maar zijn actief in veel verschillende markten. Daarnaast zul je ontdekken dat er een gezonde mix van mensen uit de B2C, B2B en not-for-profit aanwezig zullen zijn. Deze diversiteit geeft onze training Online marketeer in 1 dag een belangrijke toevoeging. Want door te zien hoe anderen omgaan met vergelijkbare problemen leer je te denken buiten jouw eigen kaders, en dat prikkelt jouw creativiteit.

De trainers

Online marketing is een enorm breed vakgebied, maar vereist tegelijkertijd ook ambachtelijke kennis en kunde op tal van deelgebieden. Daarom werkt SRM met specialisten die dagelijks te maken hebben met de problematiek, uitdagingen en kansen die dit brede vakgebied met zich meebrengt. Stuk voor stuk inspirerende professionals die weten hoe de online marketingwereld er nu uitziet en hoe alle verschillende middelen zich tot elkaar verhouden. Uiteraard beschikken ze ook over de didactische kwaliteiten die nodig zijn om hun kennis begrijpelijk op jou over te brengen.

 

Stephan Stegeman
Programmamanager bij SRM

Laat je gegevens achter en ontvang gratis een vrijblijvend adviesgesprek met onze programmamanager.

Startdata & Locaties

In onderstaand overzicht vind je de startdata en locaties van Online marketeer in 1 dag. De training vindt plaats op een doordeweekse dag van 9.30 uur tot 16.30 uur. Houd er bij je inschrijving rekening mee dat de locatie per startdatum kan variëren.

 

Literatuur

 

Prijzen

In onderstaand overzicht vind je een specificatie van de kosten van de training Online marketeer in 1 dag. Let op: de opleidingsprijs is exclusief btw.

Kosten

Opleidingskosten € 495,00
Opleidingsprijs € 495,00

 

Schrijf je direct in of reserveer alvast een plek

Gerelateerde opleidingen

Social media in de praktijk
Een korte intensieve training die je vertrouwd maakt met de belangrijkste social media kanalen.
Duur: 2 dagen
Prijs: € 895,-
SEO & Copywriting
In de cursus SEO & Copywriting leer je hoe zoekmachines écht werken en welke rol copywriting daarin speelt.
Duur: 3 dagen
Prijs: € 1.395,-
Online marketing fundamentals
De training Online marketing fundamentals is het onmisbare online fundament voor juniors, mediors én seniors.
Duur: 2 maanden
Prijs: € 1.995,-sluiten Sluiten

Inloggen

Je bent ingelogd

Via onderstaande knop ga je direct naar de SRM inlogomgeving.


Uitloggen?

» Uitloggen? Klik hier