Influencer Marketing

2 dagen - Jouw specifieke doelgroep bereiken met de juiste influencer

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Met de inzet van een (social) influencer kun je specifieke doelgroepen gerichter bereiken. Daarbij kunnen influencers met hun status veel invloed uitoefenen op kennis, houding en gedrag van hun volgers. Hiermee is influencer marketing bijzonder interessant voor elke marketeer. Hoe kom jij in contact met een voor jouw doelgroep relevante influencer? En hoe zorg jij ervoor dat deze influencer jouw content via de meest effectieve kanalen promoot? Dat leer je tijdens deze training Influencer Marketing van SRM, al meer dan 60 jaar dé opleider voor marketing- en communicatieprofessionals.

Direct resultaat

 • Je kent de waarde en werking van influencer marketing
 • Je weet welke influencers nauw in contact staan met jouw doelgroep
 • Je beheerst de vaardigheden om met influencers in contact te komen en duurzame relaties op te bouwen
 • Je kunt je identificeren met effectieve beïnvloeders en bent je bewust van alle ethische kwesties en regelgevingen
 • Je kunt een succesvolle influencer marketingcampagne oprichten en uitvoeren

Voor wie

Je bent marketing- of communicatieprofessional en wilt met behulp van een (social) influencer jouw specifieke doelgroepen beter bereiken en raken. Hiervoor wil jij vaardigheden ontwikkelen om de samenwerking aan te gaan met influencers en wil je meer leren over de werking van influence marketing.

Aanpak

In deze training ontwikkel je vaardigheden om een influencer marketingcampagne te ontwerpen en starten. Je gaat aan de slag met jouw netwerk en leert hoe je in contact komt met belangrijke influencers. Hierbij ontwikkel je vaardigheden om duurzame relaties met hen op te bouwen, waarin je rekening houdt met diverse ethische aspecten, regelgevingen en codes. Ook leer je welk medium het meest geschikt is voor jouw influencer, zodat je het bereik en effect van jouw campagne vergroot. Na afloop van deze training beschik je over de kennis en inzichten om een belangrijke influencer te verwerven en briefen, zodat deze effectief voor jou promoot.

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij jezelf sterk ontwikkelt.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Kernaspecten van influencer marketing

 • Inzicht in belangrijkste aspecten van influencer marketing
 • Wanneer inzetten van influencer marketing
 • Influencer marketing versus affiliate marketing
 • Influencer marketing integreren in bredere campagnes

Influencer marketing in de praktijk

 • Influencer marketing en social media
 • Content bij invloedrijke media
 • Effectief beïnvloeden van doelgroepen met influencers
 • Identificatie van effectieve beïnvloeders
 • Ontwikkelen van relaties met belangrijkste beïnvloeders

Randvoorwaarden voor succes

 • Best practices en gouden regels bij influential marketing
 • Ethische overwegingen bij influencer marketing
 • Regelgeving en codes

Certificaat

Na afloop ontvang je het officiële certificaat 'Influencer Marketing' van SRM.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De training Influencer Marketing duurt 2 dagen.

Planning

 • 12 en 19 september 2019
 • 17 en 24 januari 2020
 • 9 en 16 maart 2020
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 1.091,-
Studiemateriaal
€ 50,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 50,-
Locatiekosten
€ 59,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.250,-
Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
 
Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 18.00 uur en vrijdag van 08.00 uur tot 17:00 uur.
 
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur.