Social Selling

1 dag - Betere verkoopresultaten met social selling

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil jij je klantinzicht vergroten en een langdurige band opbouwen met je doelgroep? Richt je dan op social selling. Social selling is een aanvulling op de traditionele manier van verkopen waarbij persoonlijke interactie en communicatie vanuit het bedrijf centraal staan. Door gebruik te maken van social media, tips te geven en op trends in te spelen ontwikkel je een laagdrempelig tweerichtingsverkeer waarmee je je doelgroep goed leert kennen. Met dit inzicht weet jij sterke campagnes neer te zetten op de juiste kanalen om jouw doelgroep aan je te binden. Deze training wordt verzorgd door onze businesspartner LECTRIC.

Direct resultaat

 • Je weet hoe je je LinkedIn-profiel moet inrichten om je doelgroep te activeren
 • Je begrijpt wat je doelgroep bezighoudt en kunt op basis hiervan buyer persona opstellen
 • Je weet hoe je je potentiële klanten moet benaderen tijdens verschillende fases van de customer journey
 • Je kunt sales opportunities creëren door middel van jouw LinkedIn-profiel
 • Je weet welke tools en functionaliteiten LinkedIn heeft om jouw netwerk te vinden en te onderhouden

Voor wie

Je wilt je social-mediakanalen inzetten om je netwerk te onderhouden, uit te breiden en om saleskansen te creëren. Je bent bijvoorbeeld (key) accountmanager, B2B-marketeer, salesmanager, relatiemanager, partnermanager of marketingmanager.

Aanpak

In deze training krijg je de tools aangereikt om social selling binnen jouw organisatie toe te passen. De training is sterk praktijkgericht. Zo werk je zelf een aantal opdrachten uit, waarbij je onderzoekt hoe je je doelgroep het beste kunt benaderen en wat hen bezighoudt. Je stelt een buyer persona op die je kunt gebruiken als basis voor je marketing- en salesactiviteiten. Door een goed klantinzicht leer je bezoekersgedrag voorspellen en inspelen op de behoefte van je klant op verschillende momenten van de customer journey.

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij jezelf sterk ontwikkelt.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Na afloop ontvang je het officiële certificaat 'Social Selling' van SRM.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Social selling

(2 bijeenkomsten)

 • Concrete buyer persona's uitwerken
 • Doelgroep benaderen ToFu strategie
 • Fases Lead Nurturing proces
 • Sales opportunities
 • Tools
 • Funtionaliteiten LinkedIn
 • Marketing automation platformen
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
   
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering

  Investering

  Trainingskosten: € 591,-
  Trainingsmateriaal: € 50,-
  Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

  Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
  Kostenoverzicht aanvragen
  Arrangementen
  Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
   
  Reprorechten en hand-outs
  Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
   
  Btw
  Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.
   
  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
   
  Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
   
  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

  Opleidingsadvies


  Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.
  Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.