Je bent hier: Home  / Privacy statement

Privacy statement


SRM (hierna: “wij”) verwerkt persoonsgegevens van zijn deelnemers, docenten, bezoekers en andere contactpersonen. Dit doen wij met name voor het uitvoeren van een overeenkomst, zoals het volgen van een opleiding of het voeren van een persoonlijk adviesgesprek. Wij verwerken persoonsgegevens in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In dit privacy statement leggen wij uit wat dit concreet inhoudt.


Doeleinden en rechtsgronden voor de verwerking

Wij verwerken jouw gegevens onder andere als gevolg van een dienst die je bij ons afneemt, zoals het volgen van een opleiding of training. In een beveiligde en afgesloten inlogomgeving delen wij een beperkt aantal contactgegevens met jouw collega-deelnemers en docenten. Dit doen wij in sommige gevallen omdat contact tussen deelnemers onderling en/of met docenten een onderdeel vormt van de leergang. In overige gevallen is het zinvol in noodsituaties, zoals een last minute locatiewijziging van een bijeenkomst.

SRM staat al sinds oprichting in 1955 voor verdere professionalisering van de vakgebieden marketing en communicatie. Om deze missie na te kunnen streven baseren wij ons bij verwerking van gegevens op de grondslag ‘gerechtvaardigd belang’. Hieronder valt onder meer het bieden van de meest optimale service aan marketing- en communicatieprofessionals die gebruikmaken van onze website en/of diensten. Gegevens als gevolg van een informatieaanvraag bewaren wij om je in een later stadium zo goed mogelijk te kunnen voorzien van persoonlijk carrière- en opleidingsadvies.


Verdere toelichting

Persoonsgegevens worden geanonimiseerd wij voor gebruik in analyses. In onze analyses ben jij daardoor onherkenbaar.

Wij kunnen jouw persoonsgegevens beschikbaar stellen aan accreditatie-organisaties. In verband met het verkrijgen en behouden van een accreditatie voor een opleiding zijn wij wettelijk verplicht de commissies die verantwoordelijk zijn voor de accreditatie soms inzage te geven in persoonsgegevens. Dit wordt tot een minimum beperkt.

Het kan zijn dat wij door overheidsinstanties of andere partijen wettelijk wordt verplicht om jouw gegevens te delen. Wij delen dan alleen de strikt noodzakelijke gegevens.


Duur van de opslag

Wij bewaren en gebruiken jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk. In sommige gevallen is dat heel lang. Indien je bij ons een opleiding, training of masterclass volgt achten wij het zinvol om jouw gegevens zo lang mogelijk te bewaren. Zo kun je ons raadplegen als jouw (toekomstige) werkgever wilt verifiëren welke opleiding, training of masterclass je bij SRM hebt gevolgd of afgerond. En hoewel je zelf verantwoordelijk bent voor het zorgvuldig bewaren van je diploma of certificaat kun je, indien je deze onverhoopt toch kwijtraakt, bij ons terecht voor een kopie.


Beveiligde dataopslag

Onze website is voorzien van een SSL certificaat, herkenbaar aan “https” aan het begin van de URL. Dit certificaat zorgt ervoor dat gegevens tussen jouw internetbrowser onze server via een beveiligde verbinding worden uitgewisseld. Gegevens die je op onze website invult, zoals in het geval van inschrijving voor een opleiding via het inschrijfformulier, worden opgeslagen in de database van ons Customer Relationship Management systeem. Deze data wordt opgeslagen in overeenstemming met de ISO27001 norm.


Cookies

Cookies zijn kleine tekstbestandjes die door websites kunnen worden gebruikt om gebruikerservaring efficiënter te maken. Op onze website worden cookies onder andere gebruikt om instellingen en voorkeuren te onthouden. Naast cookies die ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld gegevens maar één keer hoeft in te vullen, maakt SRM gebruik van functionele, analytische en advertentiecookies.


Cookie-instellingen aanpassen

Je kunt je browser zo instellen dat je een waarschuwing krijgt als de website cookies gebruikt en deze op jouw computer wil plaatsen. Ook kun je cookies volledig blokkeren. Hoe je dit doet, staat in deze uitleg door de Consumentenbond. Als je cookies blokkeert, kan het wel zijn dat de website niet optimaal werkt. Let er bij het uitschakelen van advertising cookies wel op, dat deze opt-out (uitschakeling) in een cookie wordt opgeslagen op jouw computer. Zodra je via je browser alle opgeslagen cookies verwijdert, kunnen wij niet controleren of je je hebt afgemeld. Bekijk of wijzig hier jouw cookie-instellingen.


Werking functionele cookies

Wij gebruiken functionele cookies voor een goede werking van de website. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat SRM snel de juiste informatie toont wanneer je op de website bent. Functionele cookies komen altijd op jouw computer te staan. Je krijgt hiervoor geen melding om toestemming te geven.


Functionele cookies die SRM gebruikt

Cookiemelding-cookie
Het Cookiemelding-cookie onthoudt of jouw computer advertising cookies wel of niet accepteert, zodat SRM hierop zijn advertenties kan aanpassen en deze melding niet meerdere keren verschijnt.

Inloggen-cookie
Dankzij het Inloggen-cookie kun je inloggen op de inlogomgeving van SRM.


Werking analytische cookies

Wij gebruiken analytische cookies om te analyseren hoe bezoekers zijn website gebruiken, bijvoorbeeld hoe vaak zijn website wordt bezocht, op welke pagina zij aankomen op zijn website en op welke pagina’s het meest wordt geklikt. Deze informatie gebruikt SRM om de website te verbeteren. Ook analytische cookies komen altijd op jouw computer te staan. Je krijgt hiervoor geen melding om toestemming te geven.


Analytische cookies die SRM gebruikt

Act-On-cookie
Het Act-On-cookie houdt bij welke pagina’s je bezoekt. Hierdoor kan SRM relevante informatie delen via bijvoorbeeld e-mail als je deze gegevens hebt achtergelaten voor het downloaden of de aanschaf van een product op zijn website. Lees in het Act-On Privacy Statement hoe SRM ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

Google AdWords-cookie
Het Google AdWords-cookie meet via welke advertentie je binnenkomt op onze website. Lees in het Google Privacy Statement hoe SRM ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

Hotjar-cookie
Het Hotjar-cookie houdt bij waar je klikt op de website. Hierdoor kan SRM de website-ervaring verbeteren. Lees in het Hotjar Privacy Statement hoe SRM ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

Visual Website Optimizer-cookie
Het Visual Website Optimizer-cookie houdt bij waar je klikt op de website. Hierdoor kan SRM de website-ervaring verbeteren. Lees in het Visual Website Optimizer Privacy Statement hoe SRM ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.


Werking advertentiecookies

Voor advertentiecookies krijg je een melding. Hierin kun je toestemming geven om deze cookies te plaatsen. Na jouw toestemming geeft SRM derde partijen de mogelijkheid om advertentiecookies op zijn website te plaatsen. Ook plaatst SRM advertentiecookies op websites van derden. De informatie uit deze advertentiecookies kan SRM met elkaar combineren. Dit doet SRM zodat we jou, aan de hand van wat je online doet, advertenties kunnen tonen waar je iets aan kunt hebben. SRM doet dit op zijn eigen site en op sites van andere partijen.


Advertentiecookies die SRM gebruikt

Doubleclick-cookie
Het Doubleclick-cookie ziet welke pagina’s je bekijkt op onze website, zodat (na acceptatie van advertentiecookies) SRM en andere partijen advertenties op zijn (partner)websites kan tonen waar jij iets aan kunt hebben, zoals een persoonlijke aanbieding. Lees in het Doubleclick Privacy Statement hoe SRM ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

Facebook-cookie
Het Facebook-cookie houdt bij welke pagina’s je op onze website bezoekt, zodat SRM (na acceptatie van advertentiecookies) jou op Facebook advertenties kan tonen waar je iets aan kunt hebben, zoals een persoonlijke aanbieding. Ook kan SRM hiermee zien dat je via een Facebook-advertentie op zijn website bent gekomen. Lees in het Facebook Privacy Statement hoe SRM ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

Google Analytics-cookie
Het Google Analytics-cookie houdt bij hoe je de website gebruikt. Deze informatie gebruikt SRM voor rapporten over internetgebruik. Na acceptatie van advertentiecookies worden Google Analytics-doelgroepen ook gedeeld met Google AdWords om advertenties waar je iets aan kunt hebben te tonen op partnersites van Google. Lees in het Google Privacy Statement hoe SRM ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

LinkedIn-cookie
Het LinkedIn-cookie houdt bij welke pagina’s je bezoekt, zodat SRM (na acceptatie van advertentiecookies) jou op LinkedIn advertenties kan tonen waar je iets aan kunt hebben, zoals een persoonlijke aanbieding. Ook kan SRM hiermee zien dat je via een LinkedIn-advertentie op zijn website bent gekomen. Lees in het LinkedIn Privacy Statement hoe SRM ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

Relay42-cookie
Het Relay42-cookie houdt bij welke pagina’s je bezoekt, zodat SRM je voor jou interessante zaken op zijn eigen website kan tonen en (na acceptatie van advertentiecookies) ook advertenties op externe websites kan tonen waar je iets aan kunt hebben, zoals een persoonlijke aanbieding. Lees in het Relay42 Privacy Statement hoe SRM ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.


Recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegevens

Jij bent de baas over jouw gegevens. Dit betekent dat je inzage kunt krijgen in de gegevens die wij van je beheren en dat je jouw gegevens desgewenst door ons kunt laten wijzigen of verwijderen. In dit geval kun je contact met ons opnemen via de contactgevens op onze contactpagina.

Ben je het niet eens met de wijze waarop wij gegevens verwerken? Ook dan kun je contact met ons opnemen. Je kunt ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.


Jouw gegevens, onze verantwoordelijkheid

Wij zijn SRM, gevestigd aan de Marathon 7, 1213 PD te Hilversum en bestaande uit de volgende twee B.V.’s:

SRM Aktiviteiten B.V.
KVK: 33243393
NL52 ABNA 042.75.54.284

SRM Communicatie B.V.
KVK: 30237584
NL50 ABNA 042.82.64.263

Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur via 020-5126500 of info@srm.nl.


Functionaris gegevensbescherming

SRM heeft een functionaris voor de gegevensbescherming. De functionaris houdt toezicht op de toepassing en de naleving van de privacy regelgeving.


Wijzigingen Privacy statement

In dit privacy statement kunnen wijzigingen worden aangebracht. Als je graag wilt weten hoe SRM jouw gegevens beschermt en gebruikt en welke cookies SRM gebruikt voor welke doelen, raden we je aan dit privacy statement regelmatig te lezen. SRM heeft dit Privacy statement voor het laatst gewijzigd op 22 november 2018.

sluiten Sluiten

Inloggen

Je bent ingelogd

Via onderstaande knop ga je direct naar de SRM inlogomgeving.


Uitloggen?

» Uitloggen? Klik hier