Masterclass Social Media voor de Communicatieprofessional

2 dagen - Voor communicatieprofs bij bedrijfsleven, overheid en non-profit

Duur:

2 dagen

Niveau:

Training

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze 2-daagse, praktijkgerichte Masterclass Social Media voor de Communicatieprofessional is erop gericht dat jij als communicatieprofessional binnen jouw organisatie kunt optreden als dé expert op het vlak van social media. Want er is grote behoefte aan expertise over digitale communicatie. Veel vragen van directie en collega-afdelingen zoals marketing en HRM wat de organisatie moet met die grillige ongrijpbare social media. Iedereen ‘doet wel wat op social’, maar van jou wordt professionele kennis en inzicht verwacht: hoe social media strategisch te benutten en praktisch toe te passen in corporate communicatie, reputatievorming of in de relatie met stakeholders? Zo is een groeiend aantal bedrijven bezig om online community’s in te zetten om samen met klanten producten te verbeteren. Steeds meer overheden experimenteren met digitale platforms om burgers te laten participeren in hun plannen. En zoeken non-profitorganisaties naar mogelijkheden om via social media hun leden, donateurs, huurders, patiënten of studenten strakker bij hun activiteiten te betrekken. Na deze Masterclass kun jij ervoor zorgen dat jouw organisatie bij-de-tijd en succesvol actief is op social media en straks niet de boot mist.

Wat ga je leren

 • Wat zijn laatste trends rond digitale communicatie en social media?
 • Hoe passen bedrijven, (semi)overheden en non-profitorganisaties specifiek social media toe?
 • Hoe neem je directie en collega-afdelingen mee in nieuw social-mediabeleid?
 • Welke netwerken zijn geschikt voor communicatie over de organisatie, producten en diensten?
 • Hoe integreer je social-mediastrategieën in corporate, interne communicatie en marketing?
 • Hoe creëer je succesvolle netwerken met volgers, dialoog en participatie?
 • Hoe om te gaan met negatieve sentimenten, desinformatie, hoaxen en nepnieuws?

Voor wie

Je bent communicatieprofessional, medior of senior communicatieadviseur, communicatiemanager of leidinggevende aan het communicatieteam. Dat kan zijn in het bedrijfsleven, bij de (semi)overheid, in de non-profit of bij een communicatieadviesbureau. Je bent verantwoordelijk voor strategische vakgebieden als corporate communicatie, interne communicatie, marketingcommunicatie, public affairs, stakeholdermanagement, reputatiemanagement en/of issue- en crisiscommunicatie. Het is de ambitie van de organisatie en van jou als communicatieprofessional om zoveel expertise over social media te verkrijgen, dat de organisatie en communicatie daarop beleid, strategie en plannen kunnen ontwikkelen en uitvoeren.

Deze Masterclass wordt aangeboden op C-niveau. Niveau C is het niveau voor medior en senior professionals die hun kennis op tactisch en strategisch niveau willen toepassen. Deze niveau C-training wordt verzorgd op Masterniveau.

Programma

In 2 volle lesdagen ga je interactief en praktisch aan de slag met het fenomeen social media. Ook jij bent ongetwijfeld zakelijk en privé al actief op social media. Maar met deze Masterclass til je jezelf naar een hoger niveau als expert. Niet dat je de alleswetende superspecialist of nerd wordt. Maar je ontwikkelt je wel tot de communicatieprofessional die binnen jouw organisatie de meeste kennis van digitale communicatie en social media heeft. Je krijgt actueel zicht op alle positieve en negatieve facetten van social media. Je leert hoe je in jouw organisatie social media strategisch kunt inzetten in de communicatie en marketing. Zoals het snel uitwisselen van nieuws en welke netwerken daar het meest geschikt voor zijn. En hoe je met stakeholders in dialoog kunt gaan en platforms voor participatie creëert. Aan de hand van praktijkvoorbeelden uit bedrijfsleven, overheid en non-profitorganisaties krijg je een realistische visie op de voor- en nadelen van social media. Zodat je keuzen kunt maken, bijvoorbeeld bij negatieve content: wel of niet reageren, of juist proactief de regie nemen?

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij je sterk ontwikkelt.

Vervolg

Wil je na Masterclass Social Media voor de Communicatieprofessional nog meer leren? Misschien is een van de volgende opties interessant voor jou:

 • SRM-opleiding Senior Communicatieadviseur (BNP4-5)
 • Masterclass Adviseren op Strategisch Niveau
 • Masterclass Corporate Communicatie
 • Masterclass Managen van Mediarelaties, Issues en Crisiscommunicatie

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Masterclass Social Media voor de Communicatieprofessional

Niveau:

Training

Duur:

2 dagen

Variant:

Dag

Prijs:

€ 1.688,00

Masterclass Social Media voor de Communicatieprofessional

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
 
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.