Crisisanalyse

1 maand - Omgaan met onverwachte situaties

Duur:

1 maand

Niveau:

Training

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Crisisanalyse is een specifieke vorm van mediamonitoring die gebruikt wordt in een (dreigende) risico- of crisissituatie. Communicatieadviseurs en woordvoerders moeten in zo’n situatie gevoed worden met het beeld van hoe de crisis beleefd wordt. Dat betekent dat de crisisanalist specifiek op zoek gaat naar informatie over het incident of de crisis, schade, slachtoffers, de manier waarop er over de crisis gesproken wordt en de betekenisgeving in de (sociale) media. De crisisanalyse is een onderdeel van de crisiscommunicatie.

Wat ga je leren

  • Je leert wat de basis van crisiscommunicatie en de positie van de crisisanalyse daarin
  • Je leert wat een crisisanalyse is en wie deze analyses gaan gebruiken
  • Je leert wat de bronnen zijn en hoe je in een korte tijd deze informatie kunt verwerken volgens de indeling van de crisiscommunicatie
  • Je leert samenvatten (hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden op basis van de context)
  • Je maakt een crisisomgevingsrapportage
  • Je bent in staat een kort advies op de analyse te maken

Voor wie

De module Crisisanalyse is vooral bedoeld voor medewerkers van newsrooms en communicatieafdelingen (woordvoerders, communicatieadviseurs, voorlichters).

Live businesscase (optioneel)

Tijdens de live businesscase werk je 2 dagen (inclusief overnachting) in teamverband aan een marketing- of communicatievraagstuk van een aansprekende opdrachtgever. In een realistische praktijksimulatie haal je onder tijdsdruk het uiterste uit jezelf en je team, wat grote impact heeft op het leereffect. De opdrachtgever geeft direct feedback op jouw prestaties en aan het eind van deze 2 dagen kiest de opdrachtgever de beste oplossing voor zijn probleem. Deze unieke SRM-ervaring staat garant voor een bijzonder hoog leerrendement en een verrijking van je netwerk.

Programma

De crisisanalist monitort en volgt met behulp van verschillende tools wat er speelt op online en offline (social) media en kijkt naar de informatiebehoefte, gedragingen en meningen zoals die in de verschillende media naar voren komen. De analist moet in korte tijd de juiste data ophalen, analyseren en verwerken in een rapport al dan niet met een kort advies daarbij.

Topdocenten uit de praktijk

De docenten worden door SRM zorgvuldig geselecteerd. Vakkennis binnen online markten, ruime en actuele ervaring in het vakgebied en didactische kwaliteiten zijn de belangrijkste criteria. Op elke bijeenkomst wordt een docent ingezet die in zijn of haar dagelijkse praktijk met alle facetten daarvan in aanraking komt. Hierdoor weten de docenten de theorie eenvoudig te vertalen naar de voor jou herkenbare praktijk.

SRM opleidingen met resultaat

Al meer dan 60 jaar is SRM hét particuliere opleidingsinstituut voor beginnende en ervaren professionals in de communicatie, marketing, marketingcommunicatie en online marketing. De sterke succesformule van SRM is de combinatie van theorie met praktijk. In vrijwel elke organisatie werken wel professionals die het vak bij SRM leerden. Na een SRM-opleiding rapporteren oud-deelnemers een toename van 40% van hun vakkennis en kunde; 30% behaalt betere resultaten.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Crisisanalyse

Niveau:

Training

Duur:

1 maand

Variant:

Dag

Prijs:

€ 1.690,00

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
 
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.