Masterclass Accountability van Communicatie

1 dag - Toets je communicatieaanpak op effectiviteit

Duur:

1 dag

Niveau:

Trainingen

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Maak je wel de juiste keuzes in je communicatieaanpak? Het is goed om je dat als communicatieadviseur regelmatig af te vragen. In de Masterclass Accountability van Communicatie leer je hoe je communicatie toetst op effectiviteit en in kaart brengt wat de toegevoegde waarde is met het oog op de organisatiedoelen. Na afronding van deze Masterclass van SRM weet je hoe je aan de hand van de accountabilitycyclus verantwoording aflegt en verantwoordelijkheid neemt.

Wat ga je leren

 • Je leert wat accountability is en hoe het je helpt de communicatiefunctie te professionaliseren
 • Je verkent de 3 niveaus waarop accountability van communicatie zich afspeelt: op organisatieniveau, op afdelingsniveau en op het niveau van jou als communicatieprofessional
 • Je maakt kennis met de accountabilitycyclus
 • Je leert relevante onderzoeksmethoden kennen
 • Je verhoogt de effectiviteit van communicatie-inspanningen
 • Je kunt directie en organisatie de toegevoegde waarde van communicatie laten zien, door aan te tonen in welke mate communicatie bijdraagt aan de doelen van de organisatie

Voor wie

Deze Masterclass is geschikt voor (senior) communicatieadviseurs die de ambitie hebben om hun communicatieaanpak continu te verbeteren en willen leren hoe ze hun adviezen toetsen op effectiviteit.

Programma

In deze praktijkgerichte Masterclass krijg je allereerst een inleiding in de theorieën achter accountability van communicatie, de verschillende onderzoeksmethoden en de meest actuele inzichten. Je verdiept je in hoe communicatie bijdraagt aan de organisatiedoelen en hoe je deze bijdrage aantoonbaar maakt en onderbouwt. Je leert de accountabilitycyclus kennen en gaat aan de slag met communicatiedoelstellingen en -strategieën en analysemethoden. Na afronding van de Masterclass weet je hoe je accountability kunt implementeren in een strategisch communicatiebeleid.

Toptrainers uit de praktijk

De Masterclass Accountability van Communicatie krijg je exclusief van Cathelijne Janssen, de toonaangevende expert in Nederland op het gebied van accountability van communicatie. Zij is auteur van diverse publicaties en boeken over accountability, waaronder ‘Uitgemeten - de accountabilitycyclus voor communicatie’. Zij heeft methoden ontwikkeld om de effectiviteit en de toegevoegde waarde van communicatie voor de organisatie te onderzoeken en aan te tonen. Vanuit haar unieke expertise en aanpak implementeert zij de accountability van communicatie in commerciële, non-profit- en overheidsorganisaties.

Vervolg

Wil je na de Masterclass Accountability van Communicatie nog meer leren? Misschien is een van de volgende opties interessant voor jou:

 • SRM C: Senior Communicatieadviseur
 • Masterclass Interne Communicatie
 • Masterclass Corporate Communicatie

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Masterclass Accountability van Communicatie

(2 bijeenkomsten)

 • Inleiding op accountability van communicatie
 • De accountabilitycyclus
 • Communicatiedoelstellingen en -strategie
 • Methoden en toepassing
 • PAN-analyse

  Certificaat

  Na afloop ontvang je het officiële certificaat 'Masterclass Accountability van Communicatie' van SRM.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De training Masterclass Accountability van Communicatie duurt 1 dag.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 1.495,-
Studiemateriaal
€ 65,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 25,-
Locatiekosten
€ 29,50
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.629,50
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Verlaag je studiekosten
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen.

Fiscaal voordeel
Je kunt gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee je tot zo’n 50 procent van je gemaakte studiekosten terugkrijgt van de Belastingdienst. Jaarlijks kun je maximaal € 15.000,- aftrekken van je inkomstenbelasting voor de studiekosten van jou en je fiscale partner. Wil je meer weten over deze regeling en aan de hand van een rekenvoorbeeld zien hoeveel voordeel jou dit oplevert? Op onze pagina over belastingvoordeel lees je er alles over.

Mogelijkheden vanuit je werkgever
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Daarnaast kan de organisatie de gemaakte opleidingskosten mogelijk volledig aftrekken van de inkomstenbelasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.

Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Het lesgeld/trainingsgeld is voor particulieren vrijgesteld van btw.  
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw ongeacht of de betalende partij particulier of zakelijk is.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Masterclass Accountability van Communicatie

Niveau:

Trainingen

Duur:

1 dag

Variant:

Dag

Prijs:

€ 1.629,50

Masterclass Accountability van Communicatie

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.