Omgevingsanalyse

1 maand - Ontdek wat er komt kijken bij het maken van een omgevingsanalyse

Duur:

1 maand

Niveau:

Training

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De omgevingsanalist is niet alleen in staat om een media-analyse uit te voeren, maar kan de uitkomsten daarvan ook combineren met kennis uit opinieonderzoeken, stakeholdersonderzoek en de politieke arena. Dat betekent dat hij die kennis moet kunnen verzamelen, combineren, analyseren en duiden. In deze korte module Omgevingsanalyse ontwikkel je daar de vaardigheden voor.

Wat ga je leren

  • Je leert de ‘vraag achter de vraag’ te achterhalen in een intakegesprek
  • Je maakt op basis van het intakegesprek keuzes voor relevante bronnen (media-analyses, opinieonderzoeken, stakeholdersanalyses, etc.)
  • Je weet hoe je relevante bronnen zoekt en verzamelt
  • Je analyseert, duidt en adviseert op basis van alle bronnen en contextinformatie
  • Je rapporteert en presenteert kort en bondig

Voor wie

De module Omgevingsanalyse is vooral bedoeld voor communicatieadviseurs, media-analisten en onderzoekers werkzaam in newsrooms en bij communicatieafdelingen. Om deze module te kunnen volgen dien je eerst de module Media-analyse met succes af te ronden.

Live businesscase (optioneel)

Tijdens de live businesscase werk je 2 dagen (inclusief overnachting) in teamverband aan een marketing- of communicatievraagstuk van een aansprekende opdrachtgever. In een realistische praktijksimulatie haal je onder tijdsdruk het uiterste uit jezelf en je team, wat grote impact heeft op het leereffect. De opdrachtgever geeft direct feedback op jouw prestaties en aan het eind van deze 2 dagen kiest de opdrachtgever de beste oplossing voor zijn probleem. Deze unieke SRM-ervaring staat garant voor een bijzonder hoog leerrendement en een verrijking van je netwerk.

Programma

Een omgevingsanalyse combineert verschillende soorten omgevingskennis. Niet alleen de beeldvorming in de media staat centraal, maar ook kennis over de publieke opinie en stakeholders worden in een omgevingsanalyse meegenomen. Als omgevingsanalist analyseer jij de verschillende arena’s (media, publiek, stakeholders) rondom de organisatie en filter je hier signalen voor de organisatie uit.

Topdocenten uit de praktijk

De docenten worden door SRM zorgvuldig geselecteerd. Vakkennis binnen online markten, ruime en actuele ervaring in het vakgebied en didactische kwaliteiten zijn de belangrijkste criteria. Op elke bijeenkomst wordt een docent ingezet die in zijn of haar dagelijkse praktijk met alle facetten daarvan in aanraking komt. Hierdoor weten de docenten de theorie eenvoudig te vertalen naar de voor jou herkenbare praktijk.

SRM opleidingen met resultaat

Al meer dan 60 jaar is SRM hét particuliere opleidingsinstituut voor beginnende en ervaren professionals in de communicatie, marketing, marketingcommunicatie en online marketing. De sterke succesformule van SRM is de combinatie van theorie met praktijk. In vrijwel elke organisatie werken wel professionals die het vak bij SRM leerden. Na een SRM-opleiding rapporteren oud-deelnemers een toename van 40% van hun vakkennis en kunde; 30% behaalt betere resultaten.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Omgevingsanalyse

Niveau:

Training

Duur:

1 maand

Variant:

Dag

Prijs:

€ 1.895,00

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
 
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.