Masterclass Woordvoering en Mediarelaties

2 dagen - Houd regie op de boodschap

Duur:

2 dagen

Niveau:

Trainingen

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil jij weten hoe het medialandschap zich razendsnel ontwikkelt? Is het als woordvoerder jouw ambitie om het meeste uit de online kanalen van je organisatie te halen? En vind jij het belangrijk om zoveel mogelijk regie te houden op je boodschap, ook tijdens een crisis? Schrijf je dan in voor deze Masterclass en leer hoe je het huidige (social-)medialandschap het beste kunt bedienen.

Wat ga je leren

 • Je leert het (social-)medialandschap kennen
 • Je begrijpt hoe journalisten denken en hoe zij afwegingen maken
 • Je weet hoe je de relaties met journalisten goed kunt houden of kunt krijgen
 • Je krijgt inzicht in hoe je zoveel mogelijk informatie uit jouw organisatie haalt
 • Je weet hoe je de directie en andere vakmensen in jouw organisatie communicatiever kunt maken
 • Je hebt handvatten om zoveel mogelijk regie te houden op een communicatieboodschap, ook tijdens een crisis om fake news te voorkomen
 • Je verhoogt de effectiviteit van communicatie-inspanningen
 • Je begrijpt hoe je ook tijdens roerige tijden communicatie kunt bijsturen

Voor wie

De Masterclass Woordvoering en Mediarelaties is bestemd voor beginnende en gevorderde woordvoerders, communicatiemanagers, communicatieadviseurs en leidinggevenden aan communicatieteams.

Als deelnemer ben je ervaren in het communicatievak, je bent van senior niveau en hebt het denkniveau HBO/universitair. Qua beroepsniveauprofiel van Logeion bevindt de Masterclass zich op BNP 4-5.

Programma

Tijdens de training leer je aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe je via (social) media nieuws kunt maken over ontwikkelingen en mijlpalen van jouw organisatie. Daarnaast oefen je actief met woordvoering en hoe je moet omgaan met de media.

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij je sterk ontwikkelt.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Masterclass Woordvoering en Mediarelaties

(4 bijeenkomsten)

 • Na dag 1 kun je:
 • Precies vertellen hoe het huidige (social-)medialandschap in elkaar zit en welke ontwikkelingen eraan komen
 • Inspelen op de huidige kansen én bedreigingen van het (social-)medialandschap
 • Begrijpen hoe journalisten social media gebruiken om nieuws te maken
 • Begrijpen hoe journalisten werken en hen helpen om nieuws te maken over mooie projecten, ontwikkelingen of mijlpalen van jouw organisatie
 • Aan de hand van data analyseren hoe het sentiment onder verschillende doelgroepen is bij een actueel onderwerp en daarop acteren
 • Ambassadeurs binnen jouw organisatie inzetten om eigen nieuws te maken via hun eigen social-mediakanalen
 • Na dag 2 kun je:
 • Binnen korte tijd een krachtige kernboodschap opstellen
 • De kernboodschap vertalen naar een nieuwsbericht voor verschillende online kanalen
 • Herkennen hoe en wanneer je het beste een directielid of andere collega naar voren kunt schuiven en wanneer je dit als woordvoerder beter zelf kunt doen
 • Met een (nog) zekerder gevoel en goede uitstraling journalisten te woord staan op camera en radio
 • De regie over je boodschap in eigen hand houden
 • Data en social media inzetten om het sentiment rondom jouw gecommuniceerde boodschap bij te sturen wanneer nodig
 • De communicatie evalueren aan de hand van data en eventuele vervolgacties opstellen

  Certificaat

  Na afloop ontvang je het officiële certificaat 'Masterclass Woordvoering en Mediarelaties' van SRM.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De training Masterclass Woordvoering en Mediarelaties duurt 2 dagen.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

1539
€ 1.099,-
Studiemateriaal
€ 35,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 50,-
Locatiekosten
€ 59,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.258,-
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Verlaag je studiekosten
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen.

Fiscaal voordeel
Je kunt gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee je tot zo’n 50 procent van je gemaakte studiekosten terugkrijgt van de Belastingdienst. Jaarlijks kun je maximaal € 15.000,- aftrekken van je inkomstenbelasting voor de studiekosten van jou en je fiscale partner. Wil je meer weten over deze regeling en aan de hand van een rekenvoorbeeld zien hoeveel voordeel jou dit oplevert? Op onze pagina over belastingvoordeel lees je er alles over.

Mogelijkheden vanuit je werkgever
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Daarnaast kan de organisatie de gemaakte opleidingskosten mogelijk volledig aftrekken van de inkomstenbelasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.

Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Het lesgeld/trainingsgeld is voor particulieren vrijgesteld van btw.  
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw ongeacht of de betalende partij particulier of zakelijk is.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Masterclass Woordvoering en Mediarelaties

Niveau:

Trainingen

Duur:

2 dagen

Variant:

Dag

Prijs:

€ 1.258,00

Masterclass Woordvoering en Mediarelaties

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.