Marketing Automation

2 dagen - Benut de ongekende mogelijkheden van marketing automation

Duur:

2 dagen

Niveau:

Trainingen

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil jij weten hoe je marketing automation inzet om je conversie te verhogen? In deze training gebruik je de customer journey als basis voor je marketing automation strategie. Je ontdekt welke middelen je kunt inzetten tijdens de kennismakingsfase van de klant, maar ook als deze zich al aan het oriënteren is, en zélfs nadat de (potentiële) klant is afgehaakt. Ben jij benieuwd naar hoe je de klant een keuze helpt te maken voor jouw product of dienst? Meld je dan nu aan voor deze training.

Wat ga je leren

 • Je begrijpt hoe je leads kunt scoren en kunt een lead scoring model opzetten voor je eigen bedrijf
 • Je weet wat marketing automation is en hoe je dit kunt inzetten
 • Je begrijpt het verband tussen lead scoring, personalisatie, customer journey en marketing automation
 • Je bent bekend met de kanalen en tools die je kunt gebruiken voor marketing automation

Voor wie

Deze training is speciaal ontwikkeld voor iedereen die de online conversie wil verhogen door de klant in de verschillende fases van de klantreis betrokken te houden, zoals (online) marketeers, marketingmanagers, DM-specialisten, productmanagers en (marketing)communicatiemanagers.

Programma

De praktijk vormt het uitgangspunt van deze training. Aan de hand van voorbeelden leer je klantgedrag een (lead) score te geven. Welke waarde ken jij toe aan een klik, een download of het achterlaten van contactgegevens? De ene actie suggereert een hogere (koop)intentie dan de andere. Ook ontdek je hoe je je leads in verschillende fases van de klantreis betrokken houdt en welke middelen je hebt om (potentiële) klanten die zijn afgehaakt alsnog te overtuigen zaken met je te doen. De opdrachten die je tijdens de training maakt, bereiden je voor op een succesvolle implementatie van marketing automation in je eigen organisatie.

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij je sterk ontwikkelt.

Vervolg

Wil je na Marketing Automation nog meer leren? Misschien is de volgende optie interessant voor jou:

 • SRM Executive Master Digital Marketeer C

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Je wilt je (potentiële) klanten aan je binden door ze op het juiste moment de juiste informatie aan te bieden of een interessant voorstel te doen. In dit programma maak je je de tools eigen waarmee je doelgroepen gerichter en met meer structuur bereikt. Door het gebruik van buyer persona's kun je ieder type klant gepersonaliseerd en passend benaderen. Hierdoor verhoog je de ROI en dicht je het gat tussen marketing en sales.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Wat is marketing automation?
 • Verschil marketing automation in B2C versus B2B
 • Welke kanalen en tools bestaan er?
 • Selectie van de juiste marketing automation tool
 • Opstellen marketing automation strategie
 • Opstellen buyer persona's
 • Opstellen en inrichten lead scoring model
 • Personalisatie en segmentatiemogelijkheden marketing automation
 • Praktische tips en tricks
 • Voorbeelden van succesvolle marketing automation
 • Valkuilen van marketing automation

Certificaat

Na afloop ontvang je het officiële certificaat 'Marketing Automation' van SRM.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De training Marketing Automation duurt 2 dagen.

 
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 1.099,-
Studiemateriaal
€ 25,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 50,-
Locatiekosten
€ 59,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.248,-
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Arrangementen
Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. We hebben dagarrangementen voor de dagopleidingen, bestaande uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor dit arrangement betaal je € 25,- (excl. btw) per keer. Voor de avondopleidingen betaal je € 5,50 (excl. btw) per keer. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie en thee. In sommige gevallen worden er naast arrangementskosten ook kosten voor zaalhuur in rekening gebracht. De zaalhuur bedraagt € 29,50 (excl. btw) per dag en in de avond € 10,- (excl. btw) per keer. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de betreffende opleiding of training.
 
Reprorechten en hand-outs
Voor een beperkt aantal opleidingen worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Verlaag je studiekosten
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen.

Fiscaal voordeel
Je kunt gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee je tot zo’n 50 procent van je gemaakte studiekosten terugkrijgt van de Belastingdienst. Jaarlijks kun je maximaal € 15.000,- aftrekken van je inkomstenbelasting voor de studiekosten van jou en je fiscale partner. Wil je meer weten over deze regeling en aan de hand van een rekenvoorbeeld zien hoeveel voordeel jou dit oplevert? Op onze pagina over belastingvoordeel lees je er alles over.

Mogelijkheden vanuit je werkgever
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Daarnaast kan de organisatie de gemaakte opleidingskosten mogelijk volledig aftrekken van de inkomstenbelasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.

Btw
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, HBO Bachelor of volledige Master, dan zijn deze opleidingen altijd vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Het lesgeld/trainingsgeld is voor particulieren vrijgesteld van btw.  
 
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%
 
Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw ongeacht of de betalende partij particulier of zakelijk is.
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Marketing Automation

Niveau:

Trainingen

Duur:

2 dagen

Variant:

Dag

Prijs:

€ 1.248,00

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.