Een opleiding volgen tijdens corona

Het is mogelijk om klassikaal onderwijs te volgen bij SRM. Om ervoor te zorgen dat je samen met de andere deelnemers op een veilige en verantwoorde manier de lessen kunt volgen, houden we ons uiteraard aan de actuele richtlijnen van de overheid.

Hoe zien de lessen eruit?

Voor de lessen op locatie gelden extra maatregelen. Als deelnemer kan gevraagd worden om een coronatoegangsbewijs te laten zien.* Dit is afhankelijk van de geldende regels voor de locatie waar jij les hebt. Check dit voorafgaand op de website van je locatie. Daarnaast is het dragen van een mondkapje verplicht als jij je verplaatst en als je tijdens de les zit op je plek. Ook vragen we iedereen om zich aan de 1,5 meterregel te houden.

De meeste opleidingen vinden overdag plaats en eindigen voor 17.00 en kunnen daarom gewoon door gaan op locatie. Mocht je een opleiding in de avond volgen, dan word je module omgezet naar virtual classroom.

* Dit is de QR-code in de CoronaCheck-app samen met je ID-kaart, rijbewijs of paspoort. Je krijgt een QR-code in de app als je volledig gevaccineerd bent, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Omdat onze leslocaties deels als horecavoorziening worden gezien, geldt deze regel.

Inschrijven voor Virtual Classroom en e-learning kan ook nog steeds

Naast onze klassikale lessen kun je je opleiding ook nog altijd volgen via e-learning of virtual classroom. Vanwege de positieve ervaringen van veel studenten hebben wij namelijk besloten om onze opleidingen via virtual classroom te blijven aanbieden. Dat betekent dat je bij veel van onze opleidingen de keuze hebt tussen klassikaal, virtual classroom en e-learning.

Bij virtual classroom wordt de klasruimte nagebootst. Deze lessen zijn niet anders dan normaal, alleen volg je ze nu op afstand via de computer. Bij de e-learningvariant studeer je in je eigen tijd en op je eigen tempo, onder online begeleiding van een docent.

Ben je benieuwd naar welke opleidingsvariant het beste bij jou past? In het schema hieronder leggen we de verschillen tussen de 3 varianten voor je uit:

Klassikaal studeren

Dagopleiding
In de dagopleiding volg je bijeenkomsten van 10.00 tot 13.00 uur of van 10.00 tot 16.00 uur op een doordeweekse dag. Er wordt over het algemeen 1 dag bijeenkomst per 2 weken gepland. Soms wijkt dit af. Voor de exacte data kun je de lesplanning bij de opleiding van je keuze bekijken. Bij de beschrijving van de opleidingen zie je op welke dagen en in welke plaatsen de dagopleidingen worden aangeboden.

Zaterdagopleiding
Past het beter in je agenda om op zaterdag lessen te volgen? De opzet van de zaterdagopleiding is gelijk aan de dagopleiding. Je volgt de bijeenkomsten op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur of van 10.00 tot 16.00 uur. Zo combineer je de voordelen van een dagopleiding met een fulltimebaan. Bij de beschrijving van de opleidingen zie je op welke dagen en in welke plaatsen de zaterdagopleidingen worden aangeboden.

Avondopleiding
Heb je liever les in de avond? De avondbijeenkomsten worden georganiseerd van 19.00 tot 22.00 uur. Deze bijeenkomsten worden over het algemeen wekelijks of om de week gepland. Bij de beschrijving van de opleidingen­ staat op welke avonden en in welke plaatsen de avond­programma’s worden aangeboden.

Online studeren

Virtual Classroom
Wil je vanuit huis studeren maar wél profiteren van de voordelen van klassikale lessen? Volg dan je opleiding via onze Virtual Classroom. Hierbij heb je een vaste lesplanning, medestudenten en een docent die lesgeeft via een live-verbinding.

De voordelen op een rij:
- Veilig studeren vanuit huis;
- Les volgen vanuit huis via een live-verbinding;
- Contact met je docent en medestudenten via de live-verbinding;
- Praktisch toepasbare lesstof met vragen en opdrachten;
- De mogelijkheid om in subgroepen aan een opdracht werken;
- Schermen delen, presenteren en in veel gevallen ook examens afleggen;
- De houvast van vaste lestijden;
- Geen reistijd en -kosten.
E-learning
Liever zelfstandig leren? Bij e-learning volg je de opleiding waar je wilt, in je eigen tijd en in je eigen tempo. Je doorloopt de opleiding individueel met zelfstudie en met 1-op-1-begeleiding op afstand.

De voordelen op een rij:
- Veilig studeren vanuit huis;
- Studeren wanneer het jou uitkomt;
- Langer doen over stof die je ingewikkeld vindt;
- Stof die je makkelijk vindt sneller afronden;
- Eenvoudig in je privéleven te passen;
- Geen reistijd en -kosten.

Studeren met de switchgarantie

We kunnen ons voorstellen dat het soms lastig is om een keuze te maken tussen de opleidingsvarianten. Of dat je tijdens de opleiding ontdekt dat een andere variant beter bij je past. Daarom bieden we bij SRM de switchgarantie: zonder extra administratiekosten switchen van opleidingsvariant. Start je bijvoorbeeld nu met de e-learningvariant en wil je je volgende module liever klassikaal volgen? Dan zorgen we dat je moeiteloos kunt overstappen en betaal je alleen de arrangementskosten.

Meer informatie

Heb je nog vragen over de klassikale lessen, of over de studievarianten in het algemeen? Bel ons dan op 020 - 2272098, of stel je vraag online. Wij vertellen je graag meer.