SRM C Executive Master Brandmanagement

9 maanden - Bereik de absolute top in marketingcommunicatie

Duur:

8 maanden

Niveau:

Vakopleiding C, D (Master)

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben je werkzaam in een uitdagende marketing- of marketingcommunicatiefunctie en kom je regelmatig in aanraking met vraagstukken rondom merkmanagement ? Zoek je zowel vanuit de theorie als de praktijk naar een fundamenteel en actueel inzicht in de relatie tussen marketing, (digital) branding en de marketingcommunicatiestrategie? Kies dan voor deze SRM C Executive Master Brandmanagement, dé marketingcommunicatie- en merkenopleiding. Met het uitdagende programma til je je kennis, inzicht en vaardigheden naar het hoogste niveau. Daarmee verkrijg je een sterk onderscheidende positie op de arbeidsmarkt.

Wat ga je leren

  • Je hebt inzicht in actuele ontwikkelingen op het gebied van marketing, branding en marketingcommunicatie
  • Je vertaalt marketing-, branding- en communicatieconcepten en -modellen naar je eigen praktijk
  • Je hebt inzicht in de rol van het merk in de organisatie- en marketingstrategie
  • Je anticipeert op veranderend consumentengedrag (customer journey)
  • Je creëert merkwaarde aan de hand van identiteitsmodellen
  • Je legt relaties in de merkarchitectuur en -hiërarchie
  • Je kunt een digitale brandingstrategie vaststellen
  • Je weet hoe je de resultaten van branding meet

Voor wie

Je kent het werkterrein goed en wilt uitgroeien tot een expert op merk- en marketingcommunicatiegebied. Je komt in je praktijk regelmatig in aanraking met vraagstukken rond merkmanagement en wilt je kennis verder uitbreiden op strategisch niveau. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als marketingmanager, brandmanager, communicatieadviseur of marketingcommunicatiemanager.

Deze opleiding is een vervolg op de opleiding SRM B Marketingcommunicatie. Heb je deze opleiding niet gevolgd en wil je toch de opleiding SRM C Executive Master Brandmanagement volgen? Dan raden we je aan om eerst de Voorbereiding Brandmanagement C te volgen.

Programma

Deze SRM-opleiding is geheel gericht op jouw ambitie om je te ontwikkelen tot merkspecialist op strategisch niveau. Het uitgekiende programma combineert drie vakgebieden: marketing, marketingcommunicatie en (digital) branding. Je verdiept je in de belangrijkste trends en ontwikkelingen en beoordeelt de invloed hiervan op merken en marketingcommunicatie. Je leert hoe je organisatie zich kan onderscheiden van concurrenten en ontwikkelt vaardigheden om dit te verwerken in een heldere brandingstrategie. Hierbij verdiep je je in de elementen die een rol spelen bij het bepalen van de merkidentiteit en positionering. Met de kennis en vaardigheden die je opdoet, kun je een krachtige en effectieve (digital) brandingstrategie formuleren die goed aansluit op de organisatiestrategie. Tijdens de opleiding vinden er tevens twee gastlessen plaats door ervaren professionals binnen het vakgebied, zoals topmanagers uit het bedrijfsleven.

Topdocenten uit de praktijk

Het vakgebied is breed, daarom werken we nauw samen met verschillende specialisten. Zij krijgen dagelijks te maken met de uitdagingen en kansen die het vakgebied met zich meebrengt en weten hoe de online wereld er vandaag de dag uitziet. Daarbij beschikken zij over de juiste didactische vaardigheden om hun kennis zuiver over te brengen. Bovendien zullen de trainers tijdens de bijeenkomsten actief op jouw persoonlijke ontwikkelvraag en praktijkomgeving inspelen.

SRM opleidingen met resultaat

Al meer dan 60 jaar is SRM hét particuliere opleidingsinstituut voor beginnende en ervaren professionals in de communicatie, marketing, marketingcommunicatie en online marketing. De sterke succesformule van SRM is de combinatie van theorie met praktijk. In vrijwel elke organisatie werken wel professionals die het vak bij SRM leerden. Na een SRM-opleiding rapporteren oud-deelnemers een toename van 40% van hun vakkennis en kunde; 30% behaalt betere resultaten.

Vervolg

Wil je je na de opleiding SRM C Executive Master Brandmanagement nog verder ontwikkelen? Dan zijn deze opties mogelijk interessant voor jou:

  • SRM D Executive Master Digital Leadership & Innovation
  • SRM C Executive Master Digital Marketeer

Live businesscase

Tijdens de live businesscase werk je van vrijdagochtend tot en met zaterdagmiddag op een toplocatie (inclusief diner, borrel en overnachting) in teamverband aan een reëel bestaand vraagstuk, voorgelegd door een aansprekende opdrachtgever. In een realistische praktijksimulatie haal je onder tijdsdruk het uiterste uit jezelf en je team. Aan het slot van de tweedaagse live businesscase presenteert jouw team jullie oplossing en aanpak aan de opdrachtgever. Deze geeft direct feedback en kiest de beste aanpak. Eerdere deelnemers beoordelen de live businesscase als het hoogtepunt van deze opleiding, met name door de uitdaging, de spanning en het enorm hoge leerrendement. De presentatie van de oplossing van de live businesscase telt voor 50% mee in je eindbeoordeling van de opleiding.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

SRM C Executive Master Brandmanagement

Niveau:

Vakopleiding C, D (Master)

Duur:

8 maanden

Variant:

Dag

Prijs:

€ 7.495,00

SRM C Executive Master Brandmanagement

Ervaringen en beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van SRM ervaren en beoordelen.

Opleidingsadvies


Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.
Benieuwd welke opleiding of training het beste aansluit op jouw persoonlijke ambities, werkervaring en studievoorkeuren? Of nieuwsgierig naar wat SRM kan bijdragen aan jouw verdere carrière? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via het onderstaande telefoonnummer of via een persoonlijk bericht. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.