Selecteer een thema

Selecteer een thema

Kies de opleiding van jouw niveau met de leerlijnen van SRM

Als jij jezelf wilt ontwikkelen als marketing- en communicatieprofessional is het prettig om dat op je eigen niveau te doen. SRM heeft een breed aanbod aan opleidingen en trainingen voor zowel startende, meer ervaren én zeer ervaren marketing- en communicatieprofessionals. We verdelen onze opleidingen en trainingen onder in leerlijnen met de niveaus A, B, C en D. Deze niveaus zijn gebaseerd op het Nederlands kwalificatieraamwerk (NLQF). Zo weet je als professional op welk niveau je nu acteert en naar welk niveau je nog kunt groeien.
 
Een opleiding of training op niveau A past goed bij jou als je een starter bent of een junior functie hebt in de marketing of communicatie of geen opleiding op HBO- of WO-niveau hebt. Ook als je marketing- en communicatietaken gaat oppakken naast je huidige werk is een opleiding op niveau A een goede keuze. Je doet vooral kennis en vaardigheden op die je helpen om dagelijkse, uitvoerende marketing- en communicatiewerkzaamheden slimmer en beter uit te voeren. Er gelden geen toelatingseisen voor een opleiding of training op niveau A. Wel gaan we ervan uit dat je op HBO-niveau denkt en werkt.

Wanneer past een opleiding op niveau B bij jou?

Als je al een paar jaar werkervaring hebt als marketeer of communicatiemedewerker past een opleiding of training op niveau B goed bij jou. Je bent nog steeds uitvoerend bezig, maar denkt ook steeds vaker planmatig of strategisch mee. In een opleiding op niveau B doe je verdiepende kennis en vaardigheden op die je helpen om je nieuwe rol optimaal in te vullen. Ook als je net een HBO- of WO-opleiding hebt afgerond en begint met werken, is een opleiding op niveau B waardevol. Je legt daarin namelijk een brede en praktische marketing- of communicatiebasis, waardoor je direct van meerwaarde bent voor je werkgever door het vertalen van de theorie naar de praktijk.

Zoek jij als ervaren marketeer of communicatieprofessional meer diepgang?

Een opleiding of training op niveau C past goed bij jou als je minimaal vijf jaar ervaring in het vak hebt. Je denkt en werkt op HBO+ niveau, krijgt steeds vaker complexe vraagstukken op je bureau en wordt regelmatig om advies gevraagd door collega’s of klanten. Met de strategische kennis die je opdoet in een opleiding op niveau C gaat dat nog beter. Je groeit in het analyseren van vraagstukken, het bepalen van de juiste strategie en het uitrollen daarvan binnen jouw organisatie of bij klanten.

Wil jij naar de absolute top in de marketing of communicatie?

Heb je een senior functie in de marketing of communicatie en denk en werk je op WO-niveau? Dan is een opleiding of training op niveau D voor jou de beste keus. Je bent al een expert binnen je organisatie, maar wilt nu verder en meedenken én meebeslissen op strategisch beleidsniveau of bestuursniveau. Of groeien in de richtinggevende rol die je vervult binnen jouw organisatie. Met een opleiding of training op niveau D krijg je de verdiepende kennis aangereikt die je daarvoor nodig hebt. Ook versterk je de leiderschapskwaliteiten en adviesvaardigheden om op strategisch niveau succesvol te zijn.

Hulp nodig bij de keuze van een niveau of opleiding?

Onze ervaren opleidingsadviseurs staan voor je klaar. Bel, mail of chat gerust met al jouw opleidingsvragen. We kijken graag samen hoe jij de volgende stap in je ontwikkeling kunt zetten. Je kunt onze adviseurs bereiken van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Je kunt je vraag ook stellen via ons contactformulier.