Selecteer een thema

Selecteer een thema

Laat je omscholen tot krapteberoep-functie online marketeer bij SRM

Volgens onderzoek van het UWV is de rol van online marketeer officieel een krapteberoep, met moeilijk vervulbare vacatures. Veel organisaties zijn, door de coronaperiode, genoodzaakt om te bezuinigen op personeelskosten. Medewerkers worden ontslagen en vacatures staan op on hold. De vraag naar online marketeers blijft echter alleen maar groeien.
 
Door de toenemende digitalisering is de vraag naar marketeers met kennis van onder andere SEO, online advertising en social media groter dan het aanbod. Indien je op dit moment werkloos bent en een uitkering ontvangt, is het mogelijk om je opleiding vergoed krijgen door het UWV. Zo heb je de mogelijkheid om waardevolle kennis en vaardigheden op te doen, waarmee je de kans op een succesvolle baan in de online marketing vergroot.
 
Lijkt het je leuk om een nieuwe uitdaging aan te gaan in de rol van online marketeer? Dan kun je je via SRM laten omscholen. Zo creëer je een toekomstperspectief vol mogelijkheden binnen het online marketing-vak. Afhankelijk van je achtergrond kun je bij ons kiezen uit een groot aanbod van trainingen en opleidingen: van een losse training Search Engine Optimization tot een volledige hbo-opleiding voor online marketeer. Ook als ervaren online marketing-professional kun je je blijven ontwikkelen, met opleidingen op B-, C- en D-niveau.
 
Wil je ontdekken welke online marketing opleiding of -training bij jou past? Hieronder vind je een greep uit ons aanbod marketingopleidingen en trainingen.

NIMA basiskennis online marketing

Met NIMA Basiskennis Online Marketing behaal je een zeer gewaardeerd diploma. Je legt in deze opleiding de basis van jouw kennis over online marketing en past deze toe. Online mediaplanning, zoekmachinemarketing, analytics, social media, communities, usability, conversie, crossmedia; alle facetten van online die essentieel zijn voor de online marketeer van nu komen in deze opleiding uitgebreid aan bod.
 
Lees meer

NIMA A online marketeer

In dit programma verbreed je je kennis over online marketing en online communicatie-instrumenten en ontwikkel je de benodigde vaardigheden. Je gaat aan de slag met online advertising en zoekmachinemarketing, leert hoe je de content op je website kunt verbeteren voor meer conversie en je verdiept je in social media. Ook leer je webstatistieken interpreteren en omzetten in verbeteracties. Dankzij onze praktijk- en resultaatgerichte aanpak zul je concrete resultaten zien en ben je direct van toegevoegde waarde voor jouw organisatie.
 
Lees meer

NIMA B online marketeer

In deze opleiding SRM Online Marketeer B van SRM leer je hoe je de aandacht van je targetgroep te pakken krijgt en de juiste boodschap overbrengt. Hiervoor verdiep je je nog verder in online mediakanalen en de individuele functionaliteiten en voordelen hiervan. Je krijgt inzicht in de klantreis en kunt met de inzet van online mediakanalen je specifieke doelgroepen tot in detail targeten. Met de kennis en vaardigheden die je tijdens deze advanced opleiding opdoet, weet je met de inzet van online marketingkanalen effectief touchpoints te raken. Zo zorg je voor maximaal rendement op je online marketinginspanningen.
 
Lees meer

Training Zoekmachinemarketing

Zichtbaarheid van je organisatie bij de juiste zoektermen in Google is essentieel. In deze training leer je hoe je je website hoog laat scoren in de zoekresultaten van Google. Je krijgt inzicht in hoe je je website het beste kunt optimaliseren voor de niet-betaalde zoekresultaten. Ook leer je het advertentieplatform van Google goed kennen. Na de training weet je hoe je je doelgroep effectief bereikt met zowel SEO (search engine optimization) als SEA (search engine advertising).
 
Lees meer
 
Wij adviseren je graag over een opleiding die beste bij jou past. Wil je met ons sparren over jouw keuze? Bel ons op 020 - 2 272 206 of stuur een email naar info@srm.nl. Wij helpen je graag verder!