Selecteer een thema

Selecteer een thema

Waarom je juist nu kunt profiteren van je opleidingsbudget

Het einde van het jaar is in zicht. Je hebt dus nog maar heel even om te profiteren van je opleidingsbudget en een opleiding te volgen op kosten van je werkgever. Schrijf je nu in – want daar is deze periode rondom COVID-19 bij uitstek geschikt voor. Ontdek waarom.

Onderzoek wijst uit: opleidingsbudget blijft liggen

Veel organisaties beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget. Dat is een bedrag dat opzij wordt gezet zodat jij en je collega’s opleidingen kunnen volgen. Aan het einde van elk jaar verloopt het budget. Vaak blijkt dan dat wel 40% hiervan niet opgemaakt is.
 
De belangrijkste reden hiervoor? Veel mensen weten niet dat hun organisatie een opleidingsbudget heeft. Zonde, want het bedrag stond toch al klaar. Weet jij niet of jij gebruik kunt maken van het opleidingsbudget? Vraag je manager of HR-afdeling wat bij jullie de mogelijkheden zijn.

Gebruik deze tijd om jezelf te ontwikkelen

Door COVID-19 gaan veel organisaties en personen een lastige periode door. Toch is het juist slim om nú te investeren in je ontwikkeling. Bijvoorbeeld omdat je door het vertrek van een collega nieuwe taken erbij hebt gekregen, of omdat je werkzaamheden veranderd zijn door digitalisering. Natuurlijk leer je veel in de praktijk, maar met een opleiding of training krijg je de juiste handvatten om je werk succesvol en zelfverzekerd te doen.
 
Of misschien is het bij jouw organisatie momenteel wat rustiger en liggen er projecten stil, of heb je meer tijd over nu je (weer) vanuit huis werkt. Hierdoor heb je de ruimte om aan je ontwikkeling te werken. Gebruik die ruimte ook, want je richten op de toekomst is precies wat we nodig hebben in deze tijden. Zo weet je: als alles straks weer drukker wordt, heb ik de kennis en skills vergaard om er een groot succes van te maken. En met een recente opleiding op je cv sta je altijd sterker.

Klassikaal onderwijs of Virtual Classroom

Bij SRM kun je kiezen of je klassikaal les wilt volgen of via Virtual Classroom. Onze klassikale lessen zijn op 1,5 meter afstand en volledig volgende de RIVM-richtlijnen. Virtual Classroom heeft alle eigenschappen van klassikaal onderwijs: een vaste lesplanning, mededeelnemers en een docent die lesgeeft via een live-verbinding. Welke manier van leren past het best bij jou?

Profiteer van je opleidingsbudget en schrijf je in

Maak goed gebruik van je opleidingsbudget en van de periode die voor ons ligt: bekijk het opleidingsaanbod op onze website. Heb je nog vragen over studeren bij SRM, of wil je persoonlijk advies over welke opleiding het beste bij je past? Neem dan contact met ons op: bel ons op 020 – 5 126 501 of stuur ons een bericht. Wij geven je graag advies op maat.