Omscholen tot online marketeer: iets voor jou?

Zit jij (binnenkort) zonder baan thuis en wil je liever vandaag dan morgen weer aan de slag? Dan is dit misschien wel het moment voor jou om een nieuwe weg in te slaan. Om iets anders te gaan doen dan je altijd deed. Om nieuwe kansen te pakken! Jezelf omscholen tot online marketeer is zo’n kans. Er is namelijk veel werk in de online marketing. Bovendien is omscholen nu extra aantrekkelijk. Via het UWV kun je namelijk 2.500 euro subsidie krijgen en soms meer voor de marketingopleidingen van SRM. Hierdoor kun jij voordelig een nieuw vak leren. Soms hoef je zelfs helemaal niets te betalen. Al veel mensen hebben in de afgelopen maanden een loopbaanswitch gemaakt. Jij kan het ook!

Online marketeer: een beroep met toekomst!

Als online marketeer heb jij straks kennis en vaardigheden die veel gevraagd zijn. Ga maar na. We kopen steeds meer online en zitten gemiddeld anderhalf uur per dag op social media. Vindbaar zijn in Google, slim adverteren op Youtube, Facebook of Instagram; dat is voor veel bedrijven en organisaties tegenwoordig van levensbelang. Er is daarom veel vraag naar online marketeers. De kans dat jij een baan vindt is dus groot. Omdat onze samenleving steeds digitaler wordt, zit je ook de komende jaren goed. Wist je trouwens dat het vak ontzettend breed is? Je kunt je bijvoorbeeld specialiseren tot social media expert, content marketeer, e-mailmarketeer of je specialiseren in online advertenties (SEA). Waar je ook voor kiest, je hebt straks super leuk en afwisselend werk waarin je steeds nieuwe dingen leert.

Deze online marketing opleidingen zijn interessant voor jou

1.    SRM Online Marketeer A
2.    SRM Online Communicatie Professional A
3.    SRM Online Marketeer A + B
4.    Google Fundamentals 
5.    NIMA A Online Marketeer
 

Al deze opleidingen komen in aanmerking voor subsidie. Twijfel je welke opleiding of training het best bij jou past? Bel ons op 020 - 2 272 722 of stuur een chatbericht. Dan denken we met je mee!

Daarom kies je voor een online marketing opleiding bij SRM

 • SRM is dé marketingopleider van Nederland
 • Binnen 3 tot 12 maanden klaar voor een nieuwe baan
 • Topdocenten uit het bedrijfsleven
 •  Leren aan de hand van live cases
 • Samen leren met andere mensen die al werken
 • Switchen tussen klassikale opleiding en e-learning mogelijk
 • Onze opleidingen scoren gemiddeld een 8,7


2.500 euro subsidie of meer  op onze online marketing opleidingen

Online marketeer is een officieel krapteberoep/moeilijk vervulbare vacature. Dat is een beroep waar de vraag naar geschikt personeel groot is en de vacatures lastig in te vullen zijn. Laat jij je omscholen voor zo’n beroep? Dan kun je daarvoor gebruikmaken van een subsidie die het UWV beschikbaar stelt. Je komt in aanmerking voor de subsidie als je:

 • nu een WW-uitkering hebt (of die binnenkort krijgt)
 • als werkzoekende aangemeld bent bij het UWV.
 • nog niet eerder gebruik gemaakt hebt van de subsidieregeling

De subsidie kan oplopen tot 2.500 euro of meer. Daarmee kan je bij SRM een complete online marketing opleiding of een gerichte vaktraining doen. Je leert dus sowieso voordelig en soms hoef je zelfs helemaal niets te betalen. Tijdens de opleiding loopt je WW-uitkering gewoon door. In overleg met het UWV kun je soms ook een tijdelijke vrijstelling krijgen van je sollicitatieplicht. Je kunt dan lekker focussen op de opleiding. Je hebt één jaar de tijd om je opleiding af te ronden, tenzij je daarover andere afspraken met het UWV maakt.

Zo werkt het: In 7 stappen je subsidie veilig stellen

 1. Zoek de online marketing opleiding uit die je wilt gaan volgen bij SRM
 2. Meld je aan bij het UWV als werkzoekende (als je dat nog niet gedaan hebt)
 3. Geef via de Werkmap aan het UWV door welke opleiding je wilt volgen en hoe lang de opleiding duurt
 4. Jouw UWV-adviseur neemt contact op om je omscholingswens door te spreken
 5. Je vult een aanvraagformulier voor de subsidie (scholingsvoucher) in.
 6. Je krijgt bericht van het UWV dat je scholingsvoucher is toegekend.
 7. Je schrijft je in voor voor de opleiding via SRM.nl!

Je krijgt van SRM daarna alle informatie die je nodig hebt om jouw online marketing opleiding te volgen. Zet vandaag nog jouw eerste stap op weg naar een baan met toekomst!

Neem contact op